3:1 pokonali w dniu dzisiejszym nasi seniorzy Łużyce Lubań. Bramki dla "biało-niebieskich" zdobyli Rydol, Sebastian Monik oraz Bogumił Jabłoński. Dla przeciwników gola strzelił Krzystof Mazur.
Kolejną porcję pozytywnych emocji zafundowali swoim kibicom seniorzy zgorzeleckiej Nysy. Podopieczni trenera Remigiusza Gryglaka, w sobotnim (10.04.2011)spotkaniu pokonali wicelidera rozgrywek – Łużyce Lubań 3:1 i dzięki tej wygranej mają już 12 „oczek” przewagi nad grupą pościgową.
Początek meczu należał do Nysy, w czym wyraźnie pomagał mocno wiejący tego dnia wiatr. Mimo optycznej przewagi ”biało – niebieskich”, to goście pierwsi oddali strzał na bramkę rywali. Mimo ogromnych chęci i wielu prób miejscowych, na rezultaty ofensywnej gry Nysy, trzeba było czekac do 40 minuty. Wtedy to piłkę z prawego skrzydła ”wrzucił” Kaczan, a precyzyjny strzał głowa Rydola, dał gospodarzom prowadzenie. Na podwyższenie wyniku nie trzeba było długo czekać. Po dobrze bitym rzucie rożnym przez Pawła Kościuka, piłkę piąstkował golkiper Łużyc, jednak w zamieszaniu podbramkowym zrobił to w tak fatalny sposób, że futbolówka spadła na głowę Sebastiana Monika, a ten uderzył precyzyjnie w stronę prawego słupka bramki gości z Lubania i było już 2:0.
W drugiej połowie Łużyce Lubań kilkukrotnie zaatakowali, a w głównej roli wystąpił były zawodnik Nysy Krzysztof Mazur.Gdy wydawało się, że gracze z Lubania są bardzo blisko zdobycia kontaktowego gola, w 72 minucie bramkę dla zgorzelczan zdobył Jabłoński. Gol środkowego pomocnika Nysy odebrał ochotę do gry Łużycom. Co prawda w 86 minucie gola głowa zdobył Mazur, ale tego dnia to było wszystko na co mogli pozwolić sobie goście.
Nysa:
Barynów- Kaczan, M. Monik, S. Monik, Kościuk – Borowy, Jabłoński, Jaworski(kpt.), Łuszczyk – Mądrzejewski, Rydol
_________________ Bóg stworzył Człowieka, Człowiek Piwo, baba przylazła sama
Ostatnio zmieniony przez cero 2011-04-10, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
Chłopaki, ktoś mi wczoraj aparat podprowadził, jak byłem w stanie uniesienia po zwycięstwie Nysy. Nikon D90 z obiektywem tamrona, dajcie znać ziomkom na mieście, może gdzieś widzieli takowy. Są tam zdjęcia z wczoraj:(.
Na trybunach nic nie było bo wychodziłem ostatni z Majkim i Sytym i Korzuchem bo ściągaliśmy flagę. Chyba że to było po za stadionem A gdzie byliście wczoraj wieczoem w Zagłobie?
No k.... mać co za h..stwo. Pewnie Mazur podjebał :Den aparat tam jest
A tak całkiem serio to Majki zagadaj z Szemą jak chłopaki byli w zagłobie to pewnie tam jest.
Brawo Nysunia !
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Nie, aparat zaginął po naszych wyczynach parkowych wczorajszego wieczora,a ja w McDonaldzie się znalazłem i chyba tam im go ktoś podprowadził. Syty Twój telefon i flaga sa u mnie.
raczej teraz nikt nie będzie chciał aparatu sprzedać... jak już to po jakimś czasie chyba, że to złodziej idiota. Może też zostawić dla siebie bo w końcu to wartościowa rzecz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum