Dziś wywiad z Bartoszem Iwanowskim, który gra na pozycji obrońcy.
Serdecznie zapraszamy do poznania kolejnego zawodnika MKS Nysa Zgorzelec.
Imię: Bartek
Nazwisko: Iwanowski
Data urodzenia:27.08.1996r.
Pozycja: Obrońca
Wzrost: 180
Waga: 63
Lepsza noga: Prawa
1. Kiedy rozpocząłeś przygodę z piłką nożną ?
Przygodę z piłką nożną rozpocząłem w Klubie MKS Nysa Zgorzelec w wieku 7lat pod okiem pana Jacka Matusewicza.
2. Jak to się stało, że zostałeś zawodnikiem seniorskiej drużyny Nysy Zgorzelec ?
W 1 rundzie sezonu 2012/2013 trenerem juniorów był pan Grzegorz Przekop. Po 1 rundzie to on został trenerem Seniorów, w których jak wiemy nie wszystko dobrze sie układało- to on powiedział mi, że mam przyjść na trening drużyny seniorskiej, potem zagrałem w kilku sparingach jak i już spotkaniach ligowych. I tak zostałem zawodnikiem seniorskiej drużyny MKS Nysy Zgorzelec.
3. Najlepszy Twój mecz w Nysie Zgorzelec ?
Moim najlepszym meczem w klubie MKS Nysa Zgorzelec był ostatni mecz w sezonie 2012/2013 z Karkonoszami Jelenia Góra. Był to mecz o 2 miejsce -wygrany 2:0. Każdy z juniorów napewno zapamięta ten mecz na długo to chyba nasz najwiekszy sukces. 2 miejsce w klasie okregowej juniorow, szkoda tylko że nie weszliśmy do LDJ (dolnośląska liga juniorów), bo jestem pewny że juniorzy Nysy powinni występować właśnie w tej lidze!
4. Najgorszy mecz w Nysie Zgorzelec ?
Był to mecz w tamtym sezonie przeciwko Granicy Bogatynia. 1 mecz w sezonie 2012/2013 na ten sezon jako juniorzy postawiliśmy sobie dość duże cele i za wszelką cenę chcieliśmy dobrze rozpocząć ligę i wygrać ten mecz . Każdy z nas dał z siebie wszystko, ale czegoś zabrakło i przegraliśmy 3:1. To nas mocno podłamało dlatego sądze, że był to mój i moich kolegów z drużyny najgorszy mecz.
5. Z kim najlepiej układa się Tobie współpraca na boisku?
Najlepiej na boisku gra mi się z Markiem Borowym.
6. Jak oceniasz poszczególne formacje w zespole?
Każda z formacji zarówno atak, obrona, jak i pomoc radzą sobie dobrze. Czasem jednak w ataku brakuje wykończenia, ale cały czas nad tym pracujemy i miejmy nadzieję że przyjdzie to jak najszybciej.
7. Na jakich pozycjach drużyna wymaga wzmocnieniem?
W obecnym sezonie jest to na tyle dobra drużyna że wzmocnienia już nie są potrzebne.Na każdą pozycję jest konkurent do rywalizacji- co przeradza się w zdrową rywalizację i idzie w dobrą stronę Nikt nie jest pewny 1 składu, dlatego każdy musi dawać z siebie wszystko!
8. W jakim ustawieniu na boisku czujesz się najlepiej ?
Najbardziej odpowiada mi ustawienie 4-4-2 bez różnicy mi czy gram na lewej czy na prawej stronie obrony.
9. Jaka atmosferę panuje w drużynie?
W drużynie już od jakiegoś czasu panuje jak najbardziej pozytywna atmosfera, jesteśmy dobrze zmotywowani i przygotowani do zdrowej rywalizacji.
10. Jaki jest cel na rundę jesienną?
Poważniejsze cele bedziemy stawiać sobie po zakończeniu tej rundy, zaś cele na tą rundę to walka i zwycięstwo w każdym z meczy.
11. Czy według Ciebie młodsi zawodnicy powinni dostawać więcej szans grania w seniorskiej drużynie ?
Młodzi gracze dostają dość dużo szans na pokazanie swoich umiejetności, każdy z nas w sparingach miał szansę pokazania się z jak najlepszej strony, a niektorzy teraz w trakcie sezonu dostają szanse gry.
12. Jakie zespoły według Ciebie powalczą o IV ligę ?
O IV Ligę powalczą według mnie: Włókniarz Leśna , Piast Wykroty i oczywiście MY-Nysa Zgorzelec
13. Twój faworyt do awansu do IV ligi?
Nysa Zgorzelec!!!
14. Trzy rzeczy które chciałbyś żeby kojarzyły się Tobie po rundzie jesiennej?
1. Miejsce w górnej części tabeli.
2. Jak najmniej straconych bramek.
3. Maja pierwsza bramka
15. Czy masz klub któremu kibicujesz ?
Tak , jest to Borussia Dortmund.
16. Jesteś zawodnikiem i mieszkańcem Zgorzelca, jak odbierasz sport w naszym mieście ?
Sport w naszym mieście stoi na wysokim poziomie. Piłka nożna radzi sobie bardzo dobrze i coraz lepiej, co widoczne było po tym sezonie, Juniorzy Nysy zajęli wysokie 2 miejsce. Życzyłbym sobie i moim kolegom oraz naszym kibicom większego wsparcia i zainteresowania zarówno ze strony władz miasta jak i ze strony sponsorów.
Bartosz_Iwanowski.jpg
Plik ściągnięto 50 raz(y) 294,37 KB
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum