Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wywiad - Mateusz Janicki - pomocnik
Autor Wiadomość
chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2013-12-30, 19:52   Wywiad - Mateusz Janicki - pomocnik

Imię: Mateusz
Nazwisko: Janicki
Data urodzenia: 09.01.1992
Miejsce urodzenia: Zgorzelec
Pozycja: Napastnik
Wzrost: 178 cm
Waga: 74 kg
Lepsza noga: Prawa

1.Kiedy rozpocząłeś przygodę z piłką nożną ?
Przygodę z piłką zacząłem już jako dziecko, mając 7 lat na treningi namówił mnie kolega, który był zawodnikiem w tamtym czasie drużyny trampkarzy i tak trafiłem wtedy do szkółki Nysy i tak zostało przesiąkłem tym od dziecka i zostało mi tak do dzisiaj hehe.

2. Jak to się stało, że zostałeś zawodnikiem seniorskiej drużyny Nysy Zgorzelec ?
Przechodziłem każdy etap każdej grupy wiekowej i skończyło się na seniorach, miałem przyjemność gry w seniorach z Czesterem(Grzegorz Monik) już dużo wcześniej kiedy jeszcze za czasów juniora graliśmy w LDJ (Liga Dolnośląska Juniorów) już wtedy chodziliśmy na treningi do seniorów i rozgrywaliśmy niektóre mecze.

3. Najlepszy Twój mecz w Nysie Zgorzelec ?
Ciężko mi powiedzieć który był najlepszy, w LDJ takich meczy było kilka ze Śląskiem, Dzierżoniowem, Żarowem ale najlepiej wspominam mecz z Gryfowem gdzie w jednym meczu udało mi się trafić do bramki 8 razy, co strzał to gol.

4. Najgorszy mecz w Nysie Zgorzelec ?
Najgorszy mecz jaki mi przychodzi do głowy który pamiętam jak dziś w LDJ prowadziliśmy już 5:1 z Miedzią Legnica i skończyło się 5:5 mogliśmy jeszcze spokojnie przegrać. No i ostatnio śmiało mogę powiedzieć że ten mecz ze Świętoszowem był najgorszym meczem przegraliśmy wygrany mecz z wyniku 2:0 dla nas stało się 4:2 (runda jesienna)

5. Z kim najlepiej układa się Tobie współpraca na boisku ?
Nie jestem w stanie powiedzieć bo ostatnio grywałem rożnie to na lewym to na prawym skrzydle i wciąż są małe roszady w składzie ale grywając na skrzydłach miałem za sobą Czestera albo Pacego (Pacak) z obydwoma dobrze się współpracuję dużo podpowiadają na boisku.

6. Jak oceniasz poszczególne formacje w zespole?
Obronę mamy jeszcze 4 ligowa wiec jak się chłopaki spręża to potrafią stworzyć mur nie do przebicia tak ze bramkarz ma nawet mało roboty. skrzydła zazwyczaj są szybkie a w środku pomocy walczy Żyła z Sebem który potrafi posłać dobra piłkę tylko z przodu brakuje nam wykończenia i zimnej krwi. Myślę ze to przyjdzie z czasem.

7. Na jakich pozycjach drużyna wymaga wzmocnieniem ?
Uważam ze drużyna jest mocna i jest na tyle dużo ludzi do gry ze jest ta rywalizacja o miejsce w składzie i praktycznie może zagrać każdy od 1 minuty wiec uważam ze na ta chwile nie potrzeba wzmocnień.

8. W jakim ustawieniu na boisku czujesz się najlepiej ?
Najlepiej w 4-4-2 ale lubię trochę kombinatorstwa z jakimś podwieszonym napastnikiem albo ukrytym napastnikiem na pozycji pomocnika.

9. Jaka atmosferę panuje w drużynie?
Atmosfera w drużynie jest spoko na treningach kiedy można pożartować to można a kiedy trzeba to ostro trenujemy wiadomo ze jak coś nie wyjdzie to zawsze jest chwilowa spinka ale później wszystko wraca do normy i jest w porządku.

10. Jaki jest cel na rundę wiosenną?
Cel na rundę wyjść i zagrać to co najlepiej potrafimy a punkty przyjdą z końcowym gwizdkiem, konkretny cel w chwili obecnej to awans !

11. Czy według Ciebie młodsi zawodnicy powinni dostawać więcej szans grania w seniorskiej drużynie ?

Każdy dostaje szanse i to już od niego zależy czy ja wykorzysta czy nie tez przez to przechodziłem będąc młodszym zawodnikiem.

12. Jakie zespoły według Ciebie powalczą o IV ligę ?
Myślę ze chyba ta Leśna powalczy jak na razie dobrze im się układa są jeszcze Wykroty myślę ze tez Nysa jest Mirsk który w każdym sezonie jest wysoko w tabeli, ta liga to wielka niewiadoma

13. Twój faworyt do awansu do IV ligi?
Nie mam faworyta ale chciałbym żeby to była Nysa Zgorzelec.

14. Czy masz klub któremu kibicujesz ?
W lidze Polskiej jest Śląsk jest Zawisza, kibicuje też Realowi Madryt.

15. Jesteś zawodnikiem i mieszkańcem Zgorzelca, jak odbierasz sport w naszym mieście ?

Uważam ze są warunki do tego żeby sport był na wysokim poziomie brakuje trochę funduszy ale myślę że jest na dość wysokim poziomie.

16. Co sądzisz o kibicach Nysy Zgorzelec, czy znasz jakieś ich inicjatywy ?

Uważam ze chłopaki bardzo się starają. Istnieje stowarzyszenie biało-niebiescy, pamiętam jak na meczach pojawiała się taka fajna gazetka jak Nysiak, chłopaki maja wiele fajnych pomysłów

17. A jak z dopingiem ? Czujesz że kibice są z Wami na dobre i na złe jako 12 zawodnik ?
Doping zawsze jest dobry tylko przydałoby się więcej ludzi, a poza tym zawsze nas wspierają z całych sil. Pamiętam oprawę z meczu jubileuszowego na 40-lecie klubu ze Śląskiem, tam było po prostu wszystko !!!

Mateusz_Janicki.jpg
Plik ściągnięto 96 raz(y) 281,45 KB

Odpowiedz do tematu