Dzisiaj o godzinie 16:00 Nysa podejmowała lidera tabeli Polonię/Spartę Świdnica.
Mecz zaczął się bardzo dobrze dla gospodarzy, którzy już w 5 minucie objęli prowadzenie po strzale Machowskiego (podanie Pacaka). W 31 minucie goście wyrównali. Po akcji prawą stroną bramkę strzelił Gajos. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie SĘDZIA, który znów wypaczył wynik !!! Najpierw pokazał iż przedłuża pierwszę połowę o 1 minutę, a w 48 minucie dyktuje rzut karny dla gości (to już mecz trwał o 3 minuty dłużej !!!) Barynów na 5 metrze piąstkuje piłkę, pod nim przewraca się zawodnik gości, a sędzia pokazuje na wapno. Na stadionie zapanował chaos, ponieważ nie było osoby na stadionie (prócz piłkarzy gości) która przyznałaby rację arbitrowi. Naszym zawodnikom puściły nerwy. Karnego na bramkę zamienił w 48 minucie Filipczak.
Na 2 połowę nasi zawodnicy wyszli bardzo zmotywowani czego dowodem była strzelona bramka na 2:2 w 50 minucie. Łuszczyk wykonywał rzut wolny, a piłkę do własnej bramki skierował Bielski. Niestety radość kibiców nie trwała zbyt długo. W 57 minucie goście wyszli na prowadzenie 3-2 po bramce Felicha. Nasi zawodnicy nie mieli już nic do stracenia i rzucili się do ataku. Niestety nie udało sie nam strzelić wyrównującej bramki Goście zadali jeszcze Nysie dwa ciosy. Rezerwowy Piech strzelił dwie bramki - pierwszą po pięknym strzale w 76 minucie, a drugą w 89 minucie (z około 5 metrów wpakował piłkę do bramki nie dając szans naszemu bramkarzowi).
Na uwagę zasługuje sytuacja, po której na murawę w polu karnym (11 metr) został powalony Machowski przez bramkarza gości. SĘDZIA powinien podyktować ewidentny rzut karny, jednak tego nie zrobił. Po meczu Maciek musiał udać się do szpitala na badania. Miejmy nadzieję, że nic poważnego nie stało się naszemu zawodnikowi.
W 86 minucie sędzią podszedł do ławki Nysy i ukarał Łuszczyka czerwoną kartką!!!
i tylko sędzia się głupio uśmiechał (za co Adaś dostał czerwona kartkę??? za nic bo sędzia miał taki kaprys!!!)
Tak więc po raz kolejny w tej rudzie sędzia wypaczył wynik spotkania !!!
Sędzia wypaczył wynik hahaha byliscie zespołem dużo słabszym.Arek Piech Wszedł na 20 minut i strzelił wam 2 bramy to co by było jakby grał cały mecz.Bo jeżeli nawet ten karny dla nas nie powninien byc to i tak byśmy wygrali
Mi sie wydaje, ze ta realacja jest bardzo jednoostrona i nieobiektywna. Zobaczymy jak opisuje Świdnica relacje i wasze "wypaczone sytuacje".
Kod:
Dużo kontrowersjii na trybunach wprowadził rzut karny dla naszej drużyny - ale był to ewidentny faul bramkarza na Fojnie - odepchnięty oburąc
Kod:
86' - CZERWONA KARTKA dla zawodnika gości, który przebywał na ławce rezerwowych, podbiegł do sędziego asystenta i w wulgarny sposób demonstrował swoje niezadowolenie, za co sędzia dzisiejszego spotkania ukarał go czerwoną kartką - zawodnik udał sie do szatni.
A co do przeciagnia meczu przez sedziego. Nie sadzicie, ze jezeli sedzia pokazuje 1minute, a w tym czasie pilkarze przeciagaja gre sedzia tez wydluzy czas?
Pozdrawiam, a na kupowanie meczów w Świdnicy nie ma pieniedzy to ze pilkarze biega w strojach adidasa to nie oznaka, ze u nas sie przelwa (za stroje klub nie placi).
Nieobiektywny opis HaHa w pierwszej połowie to Nysa była lepszym zespołem i każdy kto był na meczu to powie prócz was ze Świdnicy!!!!!!!! Co prawda jak wszedł Piech to byłem pod wrażeniem co chłopak potrafi ma potencjał na dobrego piłkarza. Pokazał jak się gra w piłkę za co brawa dla niego. Dopiero jego wejście na boisko ożywiło wasz zespół bo tak nic nie graliście !!!!!! nie wiem czy kupiliście sędziego czy on był aż taki słaby!!!!!! ale mecz skręcił !!!
Ostatnio zmieniony przez bari 2008-04-13, 10:09, w całości zmieniany 1 raz
Co do tej relacji na stronie Świdnicy to ja chyba na innym meczu byłem. Nie mówiąc już o tym, że pół godziny po meczu pisało, że karny był po zagraniu ręką... gratuluję obiektywizmu
wy tu mówicie o faulu waszego zawodnika przez naszego bramkarza. A jak pod koniec wasz bramkarz pie.. naszego zawodnika pięścią, że mały znalazł sie w szpitalu to co? Karnego byście sami nie uznali?? Mecz był kupiony bo widać to było. Gdyby nie Sędziowie to by was Nysa rozwaliła. Bo jesteście słabi. Sędzia dolicza 1 minute która trwa 4 min<brawo> dla sędziego.
Jeśli macie jakieś dowody na kupienie tego meczu, to radzę uderzać od razu do Wrocławia... (według prawa macie nawet obowiązek powiadomić odpowiednie organy). Bez dowodów, to tylko zwykłe POMÓWIENIA, których nikt nie traktuje poważnie...
Skorumpowany dowodów nie mamy ale albo sędzia wziął w łapę i musi zostać ukarany albo jest kretynem i też powinien zostać odsuniętym od sędziowania ....
_________________ Choć życie ciąży a psycha siada nie mogę się poddać to moja zasada
Zacznijcie myslec, ile razy Świdnicy sędzia nie pomagal w grze? Np. zremisowanym meczu z polkowicami 1 bramki dla nas nie uznal, a przy drugiej bramce, ktorej nawet nie wiadomo czy byla gwizdnol faul po czym kiedy na boisko wbiegli działacze z polkowic gwizdnol gola.
Albo w inny meczu, o ile sie nie myle z olawa. Pilkarz nasz wypuscil sobie pilke i przebiegl za obrone, a sedzia gwizdze spolony.
A no i jaki sens by byl kupowania meczu z druzyna z ostatniego miejsca przy przwadze ponad 12 punktow nad 2 druzyna!
A no i jeszcze zarzuty "jestescie slabi, gdyby nie sedzia" itp. Panowie, jak bysmy byli slabi jak piszecie, to mozna by bylo powiedziec, to 5 bramek by nie wpadlo. Przyklad? Mecz Arka - Pogon przegrany przez arke 0:5(Gdzie arka przekupila sedziego i dostala baty).
Panowie troche obiektywizmu!
Zreszta, nie rozumiem tekstow "jestescie slabi". Fakt faktem, Nysa znacznie lepiej grywala w poprzednich sezonach i jej pozycja jest dla mnie zaskoczeniem. Ale nas sklad fenie wziol sie z nikąd. Przykład?
Maciej Bielski Klub : slask wroclaw, miedz legnica, radomiak radom
Darek Filipczak :Klub m.in slask wroclaw, odra opole
Jarek Solarz : slask wroclaw, i nizsze ligi greckie
Jacek Fojna ; arka gdynia, lechia zielona gora
Arek Felich : kilka 3 ligowcow
Gajos ; wypozyczony z slaska wroclaw
Nie bede wszystkich wymieniał, ale jeszcze sa chociazby wychowankowie jak Janek Gol, czy Arek Piech ktorego napewno apmietacie.
To co powiesz, że sędzia debilem był, że podyktował Poloni karnego?? A nysie nie gdzie był ewidentny faul?? Troche trzeba patrzeć na meczu, bo jeśli oglądałeś i tego nie widziałeś to jaki ty mecz oglądałeś?? Zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz.
Powiem wam jedno ja już wole oglądać mecze drużyn podwórkowej bo tam liczy się technika i talent a nie to czy ktoś da w łapę lub jakiś kretyn woli jedną bądź drugą drożynę.....
Ale Nysa nie przejmujcie się idiotami - ważne że daliście z Siebie wszystko i graliście pięknie My Kibice będziemy z wami do końca
P.s Wiadomo co z Maćkiem ??
_________________ Choć życie ciąży a psycha siada nie mogę się poddać to moja zasada
Ja jako kibic ze swidnicy, zawsze beda na sytuacje patrzyl ze swojej strony. Tak samo jak wy.
Ale poziom sedziow w 4lidze jest zalosny. I nawet jak widze, co sedzia robi to ani razu nie pomyslalem, ze mogli mu dac w lape. Jeszcze ze w toku lapia ludzi zamieszanych w koprupcje.
No ale jak narazie wiadomo, zadne z 4 ligowych klubów nie jest zamieszany.
A co mam powiedziec? Jezeli, Polonia by wygrala 1:0 po karnym z nikąd. Moglibyscie byc sfrustrowani, no ale nawet jezeli karnego dla nas by nie bylo, a dla was byl. To i tak wynik by byl dla nas do przodu.
Widze, po waszych komentarzach z innych meczów ze nie tylko w tym, piszecie "przez sedziego". To pewnie sami widzicie, jak sedziuja na tym poziomie.
Nie raz u nas na meczu sedzia idiotyczne decyzje podiol, no ale cos - oni tez sie myla.
Jak juz mówiłem, pomysl sobie ze u nas byla sytuacja. Własnie ze Arek Piech (pewnie widziales ze szybko biega). No wiec byla sytuacja, że rozny byl dla przeciwników bramkarz wypiąstkował na środek boiska gdzie był tylko Piech i 2 obronców, wypuscil sobie piłke i wyprzedzil obronców,a linowioy podnosi ze Spalony..
Rozumiem są szybcy zawodnicy, zdolni i jeszcze inni. Ale czasem to nie wiadomo czy sędzia taki debili, czy coś naprawdę jest. Ale gdyby nei ten Karny Świdnicy to by mecz się potoczył inaczej i by było bardziej ciekawiej. Pozdro
Wszystkie fotki z meczu jakie udało mi sie zrobić przy dretwej pogodzie mozecie sciagnac z tego adresu. Niebawem pojawisie odpowiednia galeria do umieszczania zdjec...
Strzegom wygral z Polkowicami na wyjeździe
Panowie robi sie naprawdę konkretnie...
Chciałbym skomentować mecz Nysa - Sparta. Tak wiec zaczynam.
Powiem krótko widać że Nysa zaczyna grać i to całkiem dobrze takimi umiejętnościami jakie mamy powinniśmy sie utrzymać... Druga sprawa Polonia gra swoje, widać że są dobrze przygotowani, to znaczy widać że są liderami i awans jak narazie im się należy zasłużenie to nie podlega dyskusji grają swoje. 3 sprawa to sędziowie, którzy przyjeżdżają do nas po prostu jacyś lewi. Nie jestem jakimś szowinistą ale do jasnej cholery mecz z Kobierzycami (najbogatsza gmina w Polsce) a teraz ten z liderem to po prostu drukarnia , karny z kapelusza po którym stadion zaczął wrzeć jak wulkan. Niby bramkarz złapał zawodnika, akurat widziałem te sytuacje bardzo dobrze... i nie zgodzę się z tym. Mam nadzieję że na meczu było obserwator. Nie zwalam tu winy na sędziów bo nie mamy argumentów i szukamy winnych oprócz naszych zawodników, NIEPRAWDA widać kategorycznie że sędziowie przyjeżdżają nieprzygotowani, a to jak sie zachowują kibice nie jest spowodowane frustracją jaka panuje w zgorzeleckiej piłce i żądzy zwycięstw. NIE my chcemy grać po prostu 11 na 11 a nie z 11 na 12 (zawodnicy + sędzia). Najgorsi sędziowie są z Legnicy oni zawsze faworyzują zespoły ze swoich regionów... Wstyd mam nadzieje że kiedyś sie to zmieni bo ludzi do sędziowania nie brakuje, ale do zbierania buraków tak. Tak więc moim zdaniem nie powinno się wyrzucać kibiców urzywających rac na mecz tylko takie sprzedajne k...... co zabijają piękno tego sportu za kilka złotych.
FUCK PZPN
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum