Po raz drugi udało się wygrać mecz na własnym obiekcie. Tym razem Nysa ograła Polonię Trzebnica 2:1, a gole na wagę 3 punktów zdobyli Machowski i Góral.
Tym samym Nysa awansowała na przed ostatnie miejsce w tabeli. Odradza się powoli nadzieja w zgorzelekich szeregach.
Wiecej informacji wkrótce...
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Ja liczę że się utrzymamy... mamy dobry skład, Orłowskiego ściągniemy do nas i z Machowskim mamy dobrych snajperów !
Ale najważniesze to się utrzymać 3 zespoły spadają więc fajnie by było nie spełniać marzeń o okręgówce !!!!
Będą jakieś foty z meczu?? A nysa zagrała wspaniały mecz. Były bardzo ładne bramki i pięknie wykonany rzut wolny:D pozdro i oby tak dalej nysa:D bo NAJLEPSZA JEST NASZA NYSUNIA KOCHANA
Mam pytanie. Jak nazywa się ten pan co robił zdjęcia na meczu w sobote?? Bo wiem, że mieszka na ul chrobrego i w jakim bloku tylko nie znam nazwiska:/ a chciałem się dowiedzieć czy będzie można te zdjęcia sobie wziąć. Dziękuje
A gdzie byliscie jak był młyn ? byliscie kiedys na wyjezdzi Nysy? KIBICE BUHAHA, do miana kibiców daleka droga:) a to ze ktos krzyknie 3 razy Nysa nie swiadczy o tym ze nim jest, przyklad negatywnego kibica to kibic Turowa jak wygrywaja to jest , jak jest sukces to "chorągiwka" kiwa sie ile wejdzie i leci gdzie zwyciestwa, kibic to ktos kto jest z zespolem na dobre i na złe... Proponuje wszystkim kibicą tym ktorzy sie tak chca nazywać przyjscie z własną flagą na mecz ! My je mamy a wy ? Prosze was nie piszczie tu takich bzdur. Oficjalnie kazdy kibic szanujący się przyzna że ruch kibicowski w Zgorzelcu jest wstrzymany, lub go poprostu nie ma... Jest fan club Śląska Wrocław i chłopaki jeżdżą, jak mają oczywiscie na to czas, ktorego brakuje
Tak więc zobaczymy czy ktos przyjdzie z flagą...
Założe się że nikt
Chazol z ta wasza flaga jest chyba jakaś chorągiewka bo jakoś jej nie widziałem.... Nikt nie mówił że jesteśmy mega pro kibicami ale staramy się pomóc swojej drużynie. Porównujesz nas do kibiców turowa którzy tylko są jak ich drużyna wygrywa - no to prócz ostatnich 2 meczy pokaż mi gdzie Nysa Wygrywała ( niestety....;/) Mówisz ze ruch kibicowski jest wstrzymany ale my chcemy zacząć coś działać - My nie potrzebujemy wielce nazywać się Fanklubem Klubem Kibica ( Bardzo Turowem zajechało ;p) itp jesteśmy grupą ludzi która kibicuje swojej drużynie i nikt nie będzie mi mówił czy jestem kibicem czy nie bo od kiedy są jakieś wymagania bądz testy .... Ja jestem Kibicem i powiem CI szczerze gadaj sobie zdrów bo tego mi nikt nie zabierze.
P.s - Jak był prawdziwy młyn na meczach to nas nie było no bo niestety byliśmy dzieciakami...
_________________ Choć życie ciąży a psycha siada nie mogę się poddać to moja zasada
OK. Jestem za tym by się coś zaczeło dziać... Od kiedy chodze na Nyske to przez te 15 lat, 3 razy była aktywacja młyna... No ale różne precedensy zaważyły że jest jak jest. A kibic to :
Cytat:
Kibic - osoba zainteresowana jakąś publiczną dyscypliną, najczęściej sportową. Aktywnie uczestniczy w zdarzeniach związanych z jego ulubioną dyscypliną. Do kibiców zalicza się przede wszystkim widzów widowisk sportowych na stadionach, halach i innych obiektach, ale także telewidzów oglądających sport lub osoby wspominające czasami o danej dyscyplinie. Istnieją specjalne "kluby kibica", tworzone zazwyczaj przy klubach sportowych, a także przez osoby prywatne. Rolą prawdziwego, wiernego kibica powinna być próba wsparcia swojej drużyny zarówno w sytuacjach dobrych, jak i złych.
Słowem pseudokibic lub inaczej chuligan stadionowy określa się zazwyczaj agresywnych widzów, osoby, których "doping" polega na rzucaniu obraźliwych słów zarówno na zawodników jak i sędziów, głoszeniu rasistowskich haseł przede wszystkim na meczach piłkarskich, hokejowych oraz na meczach koszykówki. Przywiązanie takich osób do barw klubowych lub reprezentacyjnych graniczy z fanatyzmem, skutkiem czego dochodzi do walk między grupami (z wypadkami śmiertelnymi), a także gróźb i czynów (także zabójstw) wobec sportowców, którzy zawiedli oczekiwania (Kolumbijczyk Andrés Escobar w 1994, bramkarz młodzieżowej reprezentacji Beninu Yessouffo Samiou w styczniu 2005).
Tak więc każdy może wybrać coś dla siebie... Ja wiem że kibiców u nas nie ma... może się to zmieni... A nasze flagi na meczach nie wiszą bo poprostu nic się u nas nie dzieje... Oficjalnie nas nie ma... Jak będzie przełom będa i flagi bo mamy ich ?? ile?? to możemy potraktować jako konkurs gdzie wygraną będzie szalik Nysy, którego połowa ludzi uważających sie za kibiców nie ma :/
To tyle... czekam na jakieś mocniejsze argumenty bo te wyżej były łatwe do podważenia
Aha i jeszcze jedno nie napisałem że was porównuje do kibiców Turowa, wstydem by było tak nazwać ludzi którzy przychodzą na Nyse... takie porowanaie nie ma z moich ust miejsca, nie poruwnam nikogo z Nysy do kibiców Turowa... mam szacunek dla ludzi którzy chodzą na Nyse Zgorzelec
No to mi teraz pokaż gdzie na podstawie tej notki z wiki. nie jesteśmy kibicami ?? Sam strzeliłeś sobie samobója ... Widze że wspólnie nam zależy na tym żeby coś się na meczach działo więc może zamiast rzucać w nas błotem zaczęlibyśmy współpracować nad lepszym wizerunkiem naszej wspólnej drużyny - Ty jak sam piszesz masz lata praktyki w kibicowaniu a my mamy dużo zapału i poweru więc moglibyśmy to jakoś wykorzystać. A co do postu o fladze - mam nadzieje że na najbliższym meczu przyniesiesz tą waszą flagę ....
_________________ Choć życie ciąży a psycha siada nie mogę się poddać to moja zasada
Ja flagi nie przyniose bo ... dzieli mnie 160 km ze Zgorzelcem... i mimo kilometrów robie strone, musicie gadac z Emilem albo Sytym, oni mają ogromne doświadczenie w wyjazdach, mecze ligowe 1,2,3 ligi, reprezentacja... oni czają klimaty, możecie się dogadać... Myślę że chłopaki byli by za... ale jak za zależy od was bo ja to widze tak.. zrezygnowali bo się w pewnym stopniu zawiedli na tym że ruch kibicowski na Nysie zaginął...
Z Emilem mamy kontakt i będziemy starać się coś działać xD
A co do tego że z ruchem jest tak a nie inaczej to powinno Ci chyba zależeć na tym by pojawili się znowu ludzie którzy będą wspierać MKS a nie odrazu próbować nas negować .
Ostatnio zmieniony przez Megidox 2008-04-09, 18:07, w całości zmieniany 1 raz
Jak sie zbierze nas z 25 osob to mozna cos robic... Ale to juz zalezy od was, ja niestety nie moge byc na meczach Nysy, ostatnio bylem na meczu z Kobierzycami i dawno nie widzialem takiej odmienionej Nysy ! Ale sędziowie zj....... ten mecz ! aż żal serce ściska, należało sie nam zwycięstwo
To że sędziowie dali perfidnie dupy to jedno ale to co mówisz jest prawdą Nysa gra bardzo piękne mecze i za to wielkie brawa im się należą. Nikogo nie będziemy na siłę namawiać do przyjścia na mecz - jak sam wiesz u nas w mieście jest wielu kibiców ale jak sam to nazwałeś "turowowych" a ich drużyna która może spaść z 4 ligi nie jest niczym ciekawym.
Dla mnie Nysa może grać nawet w klasie C. Kocham ten klub i kocham te barwy. Nic tego nie zmieni, piłkarze się zmienią, trenerzy, prezesi... a NYSA zostanie.
Szkoda by było spaść , ja nie dopuszczam takiej opcji. Utrzymamy się i już. A co do namawiania kibiców do kibicowania to trudna sprawa, mamy konkurencje i to dość mocną, tylko tym się od tych "rogaczy" różnimy (przynajmniej Ci o których myślę) Naszą cechą jest WIERNOŚĆ !!!
Co do kibiców turowa to osobiście znam prawdziwych wiernych fanów tego zespołu jednak większość to sezonowy ;/Może skończmy rozmowę na temat kto jest prawdziwym kibicem a kto nie itd i zabierzmy sie za działanie - czy wy jako stara ekipa macie prócz tej "chorągiewki" jeszcze jakieś rzeczy które pomogły by w dopingu ?
Zgadzam się z wami. Większość z nas mają szaliki Nysy i został w ogóle jeszcze 2 w klubie. NIe wiadomo czy będą nowe, bo jak rozmawialiśmy gostek co robił szaliki Nysie chce już 40zł za szalik ale mają szukać kogoś innego. Z flagą kombinujemy jaką ją zrobić i czy uda nam się na czas ale są też wydatki które każdy z nas na pewno ma. Ale nie o to chodzi, bo flagę każdy może zrobić i będzie myślał, że jest kibicem Nysy bo ma flagę i szalik. NIe których nie stać na coś takiego a są często lepszymi kibicami niż Ci co mają np. Szalik. W tym wszystkim chodzi o to by być do końca ze swoją drużyna nie ważne czy awansuje czy będzie przegrywać i spadać ale ważne jest to, że ona jest i każdy w nią wierzy. "Dumnie po zwycięstwie wierni po porażce" to są prawdziwe słowa które prawdziwy kibic może powiedzieć. Ja wierze w Nyse chociaż gram w innej drużynie i się przyznam, że w Iskrze Łagów.
Z wyjazdowymi meczami będzie już trudniej, bo nie każdego z nas jakby nie patrząc rodzic nie puści, a uciekać się nie opłaca. Ale nie ważne czy przegrywa Nysa czy wygrywa , ważne jest tylko to, że ona istnieje i gra dal nas, a nie tylko dla siebie.
Jest nas na każdym meczu ok. 7(+, -) i w tym 5 osób z szalikami( ma być więcej) ale nasze plany sięgają czegoś więcej. Tego by nastąpiła reaktywacja Klubu Kibica Nysy Zgorzelec, i w pełni do tego dążymy wymyślając nie które przyśpiewki lub robiąc rzeczy materialne np. flagi.
Najnowsze vlepki Nysy Zgorzelec jezeli chcecie kupic to piszcie na GG !
Proponuje nie pisać tu takich rzeczy tylko na GG. powody sa proste i chyba nie musze tłumaczyć jakie...
ja was kurdfa wszystkich bardzo prosze nie uzywajcie mi tu slow klub kibica bo mnie krew zalewa. jak chcecie robic klub kibica to uciekac na turow, tam sa zapisy, jest cieplo no i 3/4 wyjazdow sponsoruje klub czyli jest ekstra. tu jest juh, nie ma nic za darmo a od zarzadu to mozesz dostac ewentualnie wezwanie do sadu rejonowego lub grodzkiego. nie ma czegos kurdfa takiego jak klub kibica!!!
co za baran w klubie wam powiedzial ze szaliki po 40zl??? trzeba bylo go jebnac w leb to by zmadrzal. jak sami sobie nie zrobicie albo ktos wam nie zrobi to klub wam na pewno nie pomoze.
juh W DUPE ZARZADOWI - PILKA NOZNA DLA KIBICOW!!!!
Skoro nie problem to dawaj rób :mrgreen:
Odrazu ci mowie ze najnizszy naklad to 20 sztuk i cena pewnie zajebista wyjdzie.
Czym wiecej tym taniej, jak sie nazbiera 50 typa to szale beda moze po 40 zł.
Wodzu, zorientuj się albo zbieraj na włóczkę, będziesz szył ja zamawiam z góry 2 szt. i place za nie 25 zl za każdą...
Zamówić można minimum 10 sztuk i nie za taką ogromną kasę. To chyba jasne, że szali nie robi się dla 5 osób tylko dla większej ekipy. Dla kilku osób to się nic nie opłaca robić, a zorientowany jestem bez obaw
Te są pewne, na necie jest tego więcej. Co do cen nie ma dokładnego info ale zamawianie kilku sztuk raczej mija się z celem. No i musicie mieć jeszcze dobry projekt bo byle paint nie zadziała.
No tak wziaść kilka linków z google i chwalić się że załatwienie szalików w dobrej cenie jest łatwę - no tak na takie załatwienie sprawy nie wpadłem, chyba zostaniesz moim idolem ......
A czego się spodziewałeś?? Tajemniczej firmy produkującej szale po złotówce?? Dzieciaku obudź się! Ekipy w innych miastach sobie radzą, a Ty z prostą sprawą masz problemy. Łatwo to nie znaczy tanio. Jak Ci szkoda kasy na barwy to zostań w domu. Jak myślisz, że inni będą wszystko robić za Ciebie to się mylisz.
Wodzu nikt nie pisze że są z tym problemy - przeczytaj dokładnie temat..... Było napisane ze te szaliki jakie oferuje Klub będą ponoć po 40 zł i tu skończył się temat - to ty wyskoczyłeś że można sobie samemu zrobić .....To że można zamówić to każdy wie i wystarczy minuta żeby znaleśc gdzie kto i za ile. Wiadomo ze są firmy którą robią dobre szaliki ( bo gówna się nie opłaca kupować) ale są drogie i "droższe" więc myślałem że masz coś ciekawego a Ty mi wyskakujesz z pierwszymi linkami z google.....
p.s - Jak bym myslal ze all za mnie zrobia a ja przyjde na gotowe to bym kibicowal zgorzeleckiemu klubowi ale w innej dyscyplinie
Megidox, Zapytałeś, więc Ci podałem te z których korzystałem i są sprawdzone, jak bym chciał to bym Ci napisał żebyś poszukał w google. Napisałem o szalikach bo z doświadczenia wiem, że te robione przez kluby to syf i nie mają porównania z robionymi przez kibiców, więc lepiej zrobić własny projekt niż czekać na łaskę klubu. Jakbyś nie wyskakiwał z tą niezbyt błyskotliwą ironią to by nie było tematu.
Jeśli poczułeś się urażony to nie było moją intencją - twoja wypowiedz była przynajmniej moim zdaniem bez sensu ..... Ale zakończmy temat bo zaraz tu zamiast rozmow na temat Nysy dojdzie do przepychanek słownych a te nikomu nie są potrzebne
Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum