Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwycięski sparing Nysy.
Autor Wiadomość
kibic mks

Wysłany: 2009-02-02, 22:53   Zwycięski sparing Nysy.

W ostatnią sobote seniorzy Nysy Zgorzelec rozegrali pierwsze kontrolne spotkanie przed runda wiosenną. Przeciwnikiem Nysy był zespół Piasta Zawidów. Mecz odbył sie na sztucznej nawierzchni w Zgorzelcu i trwał 3x30 minut. Nysa wygrała 2:1 po golach Łazarewicza i Monika.

acdseep.jpg
Plik ściągnięto 5712 raz(y) 36,56 KB

Ostatnio zmieniony przez kibic mks 2009-02-05, 20:59, w całości zmieniany 1 raz  

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-02-03, 17:26   

Panie prezesie kiedy będzie spotkanie z jakimiś zespołami z 3 ligi ? bo to już powoli robi się rutyną że nasza drużyna gra z Zawidowem, Lubaniem, Łagowem i Nowogrodźcem. Kiedy w końcu spotkamy się z kimś kto pokaże nam futbol co najmniej 3 ligowy. Jak te biedne chłopaki mają nabierać motywacji do gry kiedy tak naprawdę nie ma analizy ich ogrania. Kiedy w końcu ktoś z jajem zorganizuje spotkanie na jakimś wyższym szczeblu. Ludzie ze Zgorzelca mam na myśli kibiców, potrzebują także jakiegoś odbicia się od rzeczywistości i chociażby podparzenia jak grają lepsi.
Druga sprawa to transfery, czy dołączył ktoś nowy do drużyny ? czy dalej czekamy na .... no właśnie na co ? bo jak narazie nawet nikt z tego co wiem nie szuakł nikogo po tzw. wioskach. Nie wydaje mi się żeby wszyscy nagle zrezygnowali z gry w piłkę nożna i zainteresowali się piłką ręczną (bo teraz tak modnie).
Błagam nawet nie proszę o jakieś konkrety, bo nasza piłka zgorzelecka muszę to napisać spada na psy.
P.S. Mam nadzieję że przysłowie " Ryba psuje się od głowy" nie nabierze tu swojego znaczenia.
Pozdrawiam najwierniejszych !

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-02-03, 17:44   

Również przyłączam się do tego pytania !
II ligowy Przebój Wolbrom co jakiś czas trenuje w Dzierżoniowie i pewnie chętnie zagrałby sparing w ramach treningu ( grali z Cracovią a to przecież żydy więc cięko grają :-P ) więc jeżeli ktoś jest prezesem powinien nareszcie poważnie potraktować swoją pracę i wziąść się do roboty. Gdzie odpowiednie sparingi? Gdzie nowy sponsor ? Gdzie nowe inwestycje na stadionie ? Gdzie promocja? Gdzie wypłaty dla piłkarzy ?

Pallo

Wysłany: 2009-02-03, 18:03   

z tego co się widzę Zgorzelecka piłka opiera się na juniorach... Ale co z tego że to są juniorzy którzy pograją rok-dwa i wjadą na studia... Lub Nysa sprzeda go za jakieś marne pieniądze... ;(

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-02-03, 18:48   

jakie pieniądze !! w tym klubie panuje jak się nie mylę barter i sprzedaje się ludzi za piłki :-P handel wymienny :mrgreen:
Ale naprawdę należy po pierwsze szukać talentów a jest ich sporo, po drugie sprowadzić do Nysunii kilku "świeżych" zawodników a choćby z takiego Senegalu czy Wybrzeża Kości Słoniowej - są tam talenty nie z tej ziemii lecz do tego potrzebny jest ... sponsor więc tu Prezes także ma spore pole działania proponuje stale zapukać do firmy Vatenfall ;-)
Ostatnio zmieniony przez Andrus 2009-02-03, 18:49, w całości zmieniany 1 raz  

Wodzu

Wysłany: 2009-02-03, 18:49   

chazol napisał/a:
nasza piłka zgorzelecka muszę to napisać spada na psy

Na psy to spadła już parę lat temu, a brak sparingów, transferów i ogólny marazm to właśnie od kilku lat standard i nie ma co liczyć na zmiany w tej epoce (czyt. kadencji prezesa). Na pocieszenie powiem, że gorzej już chyba być nie może :-/

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-02-03, 18:51   

Wodzu napisał/a:
Na pocieszenie powiem, że gorzej już chyba być nie może

może... wyobraź sobie, że miasto i ci sponsorzy którzy obecnie są odwracają się do Nysy, takie de facto dla tego klubu wielkie postacie jak Jacek Matusewicz czy "Żyła" odchodzą a klub spada do poziomu Iskry Łagów czy jakiegoś Świdra Przesieczany ( ostatnia nazwa to taka fikcja literacka żeby nie było :-P )

Wodzu

Wysłany: 2009-02-03, 18:58   

Andrus napisał/a:
klub spada do poziomu Iskry Łagów czy jakiegoś Świdra Przesieczany
Ja przypomnę, że gramy w okręgówce, więc na poziomie Cosmitów z Radzimowa i szczerze to nie widzę wielkiej rożnicy między A klasą a naszą obecną ligą. Dla takiego miasta jak Zgorzelec wszystko poniżej III ligi to padaka

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-02-03, 19:13   

Wodzu napisał/a:
Dla takiego miasta jak Zgorzelec wszystko poniżej III ligi to padaka

faktycznie ;) ale może podniesiemy poziom środowiskiem kibicowskim ;-)
więc organizujmy się, namawiajmy ludzi z osiedla/podwórka/okolicy ażeby przystali do nas i kibicowali naszemu kochanemu klubowi :-)

Megidox

Wysłany: 2009-02-03, 19:28   

Naszemu klubowi wystarczył by jeden dobry sponsor pokroju przykładowo "Citronexu" który przy wkładzie dla nich małej kwoty pomógł by klubowi w ogarnięciu się.
Jako w Zgorzelcu działa\działał fan Club Śląska i są nie daleko można by było ich ściągnąć do nas na mały mecz.

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-02-03, 19:39   

Megidox napisał/a:
Jako w Zgorzelcu działa\działał fan Club Śląska i są nie daleko można by było ich ściągnąć do nas na mały mecz.

Właśnie nie wiem czy coś jeszcze takiego działa :-P jeżeli tak to jestem chętny do członkostwa :mrgreen:

Megidox napisał/a:
Naszemu klubowi wystarczył by jeden dobry sponsor pokroju przykładowo "Citronexu" który przy wkładzie dla nich małej kwoty pomógł by klubowi w ogarnięciu się.

Czyli tak jak mówiłem... źródłem problemów jest brak środków pieniężnych, gdyby znaleść sponsora byłoby na promocję, ściąganie zawodników, nowe inwestycje na stadionie i całym kompleksie, na szlifowanie odkrytych "diamentów" ;-) Pomysłów na sparingi jest sporo... mamy Śląsk Wrocław, mamy Zagłębie Lubin, Miedź Legnicę, Górnik Wałbrzych, Przebój Wolbrom trenujący co trochę w Dzierżoniowie0 niech prezes wybiera, działa a nie grzeje stołek !

ade

Wysłany: 2009-02-03, 19:45   

na pier***** plaakaty juz nie ma pieniedzy by poinformowac ludzi o meczu!!!

Megidox

Wysłany: 2009-02-03, 21:01   

Skoro jest tak słabo z gotówką niech dadzą nawet za ten wstęp głupie 2 zł to na sam początek mała kasa ale jakaś kasa będzie na podstawowe potrzeby

Wodzu

Wysłany: 2009-02-04, 07:28   

Na premię dla prezesa na przykład... :-/

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-02-04, 14:14   

ade napisał/a:
na pier***** plaakaty juz nie ma pieniedzy by poinformowac ludzi o meczu!!!

taka ekonomia naszego klubu, smutne jest to, że klub z takimi tradycjami, wiernymi do ostatka kibicami nie ma nawet na kosztującą kilka groszy kartkę na której znajduje się ksero z info o meczu... Co do twojego pomysłu Megidox to mógłbym na niego przystać ale pod kilkoma warunkami :
1. Nastąpi zmiania zarządu i prezesa
2. "Góra" nareszcie zacznie pracować ( zacznie dbać o budżet klubu, postara się o sponsora- żeby chociaż dobrze poszukali, załatwią porządne sparingi)
inaczej kasa nawet z tych głupich biletów na nic się zda

Megidox

Wysłany: 2009-02-04, 15:00   

Na jednym z meczy rozmawiałem z byłym działaczem naszego klubu który tłumaczył mi na jakiej zasadzie działa obecny zarząd. Wtedy podchodziłem do tego w miare sceptycznie ale teraz coraz bardziej się do tego przekonuje ............

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-02-05, 14:13   

A możesz przytoczyć nam jak Ci opisał działanie zarządu ? ;-)

Megidox

Wysłany: 2009-02-05, 15:26   

Andrus generalnie w skorcie chodzi o to ze niby klub prowadzą ludzie którzy byli bardzo zakorzenieni w poprzednim systemie i działają jak niektóre organy tamtej władzy .......Konkrety na prv możesz dostać

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-02-05, 15:52   

Megidox napisał/a:
Andrus generalnie w skorcie chodzi o to ze niby klub prowadzą ludzie którzy byli bardzo zakorzenieni w poprzednim systemie i działają jak niektóre organy tamtej władzy .......

A, czyli jak każdy organ "władzy" w naszym kraju ; ;-) nic nowego ;-) oczywiście poproszę o konkrety na gg :-)

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-02-05, 16:38   :)

Pisząc ten komentarz nie spodziewałem się nic innego jak tylko większego zainteresowania z wazej strony. Tak więc jest ze mną wszystko ok. Bo farmazonów tu raczej nie wypisuje. Co do faktów to fan club Śląska Wrocław w Zgorzelcu był jest i będzie. Teraz to mogę napisać w sumie że jestem z fan clubu Nysy z Wrocławia, ale to tak odbiegając. Chłopaki z FC Śląska Wrocław chodzą na Nysę bo widuje ich zawsze jak zawitam do Zgorzelca (sektor wiadomy dla wszystkich to tam gdzie zawsze był młyn jeszcze za czasów lat 90 i niedawnych czyli już przełomu 21 wieku) . Tak więc wszyscy spotkajmy się na tym sektorze !!! wtedy można coś myśleć na temat dopingu.
Wracając do sponsoringu... temat rzeka w czasach kryzysu, cięcia kosztów to teraz modne wyrażenie i jak widać lipa jest i zapewne przez kilka lat się nie zmieni (patrząc okiem ekonomisty którym nie jestem, ale przesłanki na to są)
Nam kibicom nie zostaje nic tylko wiara że coś w tym syfie się zmieni, a my nie możemy narzekać na bezsilność lecz sami działać. Prezes ma od tego ludzi by się zaczęli bardziej tym wszystkim interesować. Ja nie wiem jak można olać temat za który jest się odpowiedzialnym. I obym się mylił ale podejrzewam że kolejne wybory do włodarzy klubu nic nie przyniosą nowego, a szkoda. Brakuje młodej świeżej krwi i w tym tkwi szkopuł. Ludzi z fantazją i pomysłami gdzie nie liczy się udział lecz wkład własny z serca nie patrząc na pryzmat portfela bo wiem że ci działacze grosze zarabiają jeżeli w ogóle coś za to mają. Temat tym zamykam i liczę że ktoś zacznie grzebać w tym temacie i wyciągnie wnioski że tak naprawdę mech i grzyb porasta nad zgorzelecką piłką.
Czekam z niecierpliwością na kolejne informacje z kim gramy sparing obym się pomylił i niech to nie będzie Granica Bogatynia, lub Iskra Łagów.

ludzik.gif
Plik ściągnięto 5739 raz(y) 4,16 KB

Pallo

Wysłany: 2009-02-05, 16:58   

WOJCIECH SZYMKÓW : – Pierwszy raz w nowym roku spotkamy się 9. stycznia. Pełną parą ruszymy 3 dni później. Mamy na miejscu świetne warunki do pracy i postaramy się to wykorzystać. W okresie przygotowawczym będziemy ćwiczyć codziennie. Będziemy także rozgrywać spotkania kontrolne. Planujemy sprawdzić się z juniorami starszymi Zagłębia Lubin (7.02), BKS Bobrzanie Bolesławiec (14.02), Lotnikiem Jeżów Sudecki (21.02), Iskrą Łagów (28.02) i Piastem Zawidów (7.03).

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-02-05, 18:14   

Pallo napisał/a:
Planujemy sprawdzić się z juniorami starszymi Zagłębia Lubin (7.02), BKS Bobrzanie Bolesławiec (14.02), Lotnikiem Jeżów Sudecki (21.02), Iskrą Łagów (28.02) i Piastem Zawidów (7.03).

Wszystkie mecze odbędą się u nas ?

Pallo

Wysłany: 2009-02-05, 18:36   

nie wiem niestety ale całkiem możliwe że tak jednak naprawdę nie wiem a czy Nysa grać będzie w sobote postaram się jeszcze dowiedzieć i napisze...

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-02-05, 18:51   

dobra, ale napisz mi na 100 procent o której godzinie jak będzie grała :-P

kibic mks

Wysłany: 2009-02-05, 19:37   

potrzbuje informatorow ;) jak macie jakies pomysły pisac ;) 12295082 :idea: :idea:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi