Wysłany: 2009-10-30, 21:31 Wojciech Baran: "Narzucimy swój styl gry"
Zapraszamy do rozmowy z rozgrywającym juniorów Nysy Zgorzelec Wojciechem Baranem który opowie nam o jutrzejszym spotkaniu o pierwsze miejsce w lidze okręgowej juniorów. Zapraszamy do przeczytania rozmowy.
MKS: Jutrzejszym waszym przeciwnikiem jest Włókniarz MIrsk po raz pierwszy w tym sezonie nie gracie z zespołem niżej od was w tabeli czy boicie sie liderów z Mirska?
Wojciech Baran: Dla nas nie ma znaczenia czy nasz przeciwnik jest wyżej w tabeli czy nie, ponieważ do każdego meczu podchodzimy tak samo- absolutnie nie boimy się żadnego przeciwnika, znamy naszą siłę i wiemy że jesteśmy w stanie wygrać z każdym i tylko od nas zależy wynik każdego meczu.
MKS: Od jutrzejszego meczu dużo zależy w tabeli w przypadku waszego zwycięstwa będziecie blisko zdobycie mistrzostwa jesienni czy szykujecie coś specjalnego na Mirsk?
WB: Jeśli zagramy tak jak potrafimy, narzucimy swój styl gry, nie będziemy popełniać głupich błędów to jestem spokojny o wynik jutrzejszego meczu z Włókniarzem.
MKS: Ty, Dawid Mąrzejewski i Mateusz Janicki jesteście już z treningami razem z pierwszym zespołem czy to daje wam większą przewage nad zawodnkami Włókniarza?
WB: Treningi z pierwszym zespołem dają nam bardzo wiele, ale czy mamy przewage nad przeciwnikami? Okaże się na boisku.
MKS: No i na koniec jesteście pewni zwycięstwa? I jak obstawiasz jutrzejszy mecz seniorów derby powiatu Granica:Nysa?
WB:Nie możemy być pewni zwycięstwa, bo możemy się rozczarować. Ale jesteśmy w stanie wygrać jutrzejszy mecz jak i kolejne i wierzę, że na koniec sezonu będziemy się cieszyć z awansu. Jutrzejszy mecz seniorów będzie bardzo trudny i nie mam zielonego pojęcia jakim wynikiem się zakończy, ale wierzę w nasze zwycięstwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum