Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Turniej barbórkowy - poprawić wynik
Autor Wiadomość
pablo

Wysłany: 2009-12-05, 22:35   Turniej barbórkowy - poprawić wynik

Jutro (niedziela) o godz. 9:30 z okazji obchodów "Dnia Górnika 2009" odbędzie się halowy turniej piłkarski. Czy piłkarze Nysy Zgorzelec odbiorą mistrzowski tytuł ekipie Piasta Zawidów? O tym przekonamy się już niebawem!

Turniej odbędzie się w Centrum Sportowo-Rekreacyjnym w Zgorzelcu przy ul. Maratońskiej 2. Początek rozgrywek o godz. 9:30. Turniej potrwa do 14:30.

Na parkiecie zgorzeleckiej hali wystąpi sześć zespołów: PGE Kopalnia Węgla Brunatnego Turów S.A., PGE Elektrownia Turów, Piast Zawidów, Nysa Zgorzelec, Granica Bogatynia oraz A-klasowy Bazalt Sulików. Drużyny zagrają systemem każdy z każdym.

W ubiegłym roku Barbórkowy Halowy Turniej Piłki Nożnej o Puchar Prezesa PGE KWB Turów S.A. wygrał Piast Zawidów, który po emocjonującej dogrywce pokonał w finale Nysę Zgorzelec 4:2. Tuż za podium znalazła się drużyna PGE Elektrownia Turów. Kolejne miejsca zajęli: Granica Bogatynia, PGE KWB Turów, Cosmos Radzimów.

f43ccefd21abe79be39565e118ee570bb.jpg
Plik ściągnięto 4517 raz(y) 211,22 KB

Ostatnio zmieniony przez kibic mks 2009-12-18, 17:52, w całości zmieniany 1 raz  

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-12-06, 10:11   

No niestety (Żeby nikt mnie nie zrozumiał źle ale nie przyjadę bo... to nie elektryzuje jak kiedyś... już wyjaśniam ) !
Od zawsze pamiętam że te turnieje były naprawdę emocjonujące. Przez turniej Barbórkowy przewinęły się takie zespoły jak : Nysa Zgorzelec - mistrzowskie emocje jak nasza Nysunia wygrywała z GKS Katowice i ucierała nosa Slovanowi :) Koronowski, Wyżga i Piosna strzelali brameczki .... ,Śląsk Wrocław, Slovan Liberec, Raków Częstochowa, Zagłębie Lubin, FK Jablonec, Widzew Łódź, Granica Bogatynia, Piast Zawidów, Balzat Sulików, Hutnik Pieńsk,Zagłębie Sosnowiec, GKS Katowice, Górnik Wałbrzych, GKS Bełchatów, większe i mniejsze kluby których po prostu nie pamiętam. Pozostały mi tylko autografy z tamtego turnieju które mamy z bratem na pamiątkę.
To był turniej na który czekałem zawsze z utęsknieniem. RYTUAŁ tak to bym nazwał.
Mam nadzieję że wrócic jeszcze kiedyś do łask. W dobie możliwości jakie dają nam środki europejskie nikt go nie reaktywuje a niestety pompuje środki finansowe na koszykówkę... turniej stracił swoją okazałość. Może któryś z naszych lokalnych polityków odnowi naszą starą dobrą tradycje.
Póki co cieszmy się chociaż tym... Napewno jest to dobra forma na spotkanie sie ze znajomymi i omówienie pewnych kwesti chociażby wśród kibiców zgorzeleckiej piłki.

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-06, 13:38   

chazol napisał/a:
To był turniej na który czekałem zawsze z utęsknieniem. RYTUAŁ tak to bym nazwał.
Mam nadzieję że wrócic jeszcze kiedyś do łask. W dobie możliwości jakie dają nam środki europejskie nikt go nie reaktywuje a niestety pompuje środki finansowe na koszykówkę... turniej stracił swoją okazałość. Może któryś z naszych lokalnych polityków odnowi naszą starą dobrą tradycje.

z tego co wiem to stowrzyszenie coś o tym myślało - o takim turnieju ;-)

chazol napisał/a:
Napewno jest to dobra forma na spotkanie sie ze znajomymi i omówienie pewnych kwesti chociażby wśród kibiców zgorzeleckiej piłki.

My na turnieju obecni w... gnieździe i prowadzimy jako taki doping ;-) ja niestety nie mogłem pozostać na całym turnieju

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-12-06, 15:50   

niech ktoś opisze turniej.

szocha

Wysłany: 2009-12-06, 16:08   

Mnie nie było do połowy na turnieju. Ale było ciekawie. Ładne bramki, popisy bramkarzy też niczego sobie. Mecze były dobre, nikt się nie bił i wgl. Miła atmosfera była cały czas. Można powiedzieć, że mało było kibiców, może ok. 40-50 (coś w tych okolicach).

Pierwsze miejsce dostała elektrownia ;P
2 Nysa
3 Piast :P
ostatni mecz wygrany z Piastem był 5:3;)

Na sam koniec, prezes elektrowni Turów mówił, że nie wiadomo co będzie dalej z tymi rozgrywkami i sponsoringiem, bo mało kibiców przychodzi oglądać to i zostawia to pod znakiem zapytania i aby prezesi klubów coś działali w związku z tym.

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-12-06, 17:43   

No to pięknie. Nie dziwie się że nikt nie przychodzi ogladać zespoły z ligi okręgowej. Jak by przyjechała Wisła lub Legia to założę się o co chcecie że kibiców była by pełna hala.
A jak by przyjechała Wisła i Śląsk to i Gdańsk by przyjechał, i fan cluby i reszta... można wymieniać konfiguracje jakie chcecie.
Dziwie się prezesowi że nie pomyślał zbyt wiele w tej sprawie tylko dobitnie podkreślił że po prostu brak mu i jego zapleczu kadrowemu pomysłu na rozwój oraz promocje regionu w piłce nożnej. WSTYD panie prezesie. Gdzie pan był jak grały u nas zespoły z wysokich półek ?
Turniej BARBÓRKA miał wtedy renomę ! Tak się zastanawiam czy kilku zapalonych chłopaczków ze Zgorzelca którzy chodzą na Nysę Zgorzelec nie zorganizowało by lepszego turniej niż Wy.

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-06, 17:50   

chazol napisał/a:
Tak się zastanawiam czy kilku zapalonych chłopaczków ze Zgorzelca którzy chodzą na Nysę Zgorzelec nie zorganizowało by lepszego turniej niż Wy.

myslę, że turniej wyglądałby wtedy lepiej- takie jest moje skromne zdanie... gdyby do tego ruszył w Zgolu ruch kibicowski to pewnie turniej miałby także fajną oprawe zorganizowaną przez kibiców czy stowarzyszenie ( jeżeli by powstało )...

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-06, 17:54   

szocha napisał/a:
Mecze były dobre, nikt się nie bił i wgl

na meczu z elektrownią ( bodaj) były małe przepychanki, jakiś pacan wyzywał Nyse

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-12-06, 19:16   

A to prostak...
Elektrownia wygrała to sensacja. W końcu im się należało, tyle lat bez sukcesów w tym turnieju a tu proszę niespodzianka. :arrow:

szocha

Wysłany: 2009-12-06, 20:47   

Andrus napisał/a:
na meczu z elektrownią ( bodaj) były małe przepychanki, jakiś pacan wyzywał Nyse

ten pacan jest ratownikiem na basenie :P i to był mecz z elektrownią xD
a może i wyzywał, ale z zawodnikiem z Nysy się przywitał i gadał :D

A zaczął wyzywać jak Monik sfaulował zawodnika(elektrowni) po czym uzyskał czerwoną kartkę:/

mati5886

Wysłany: 2009-12-06, 20:54   

:-D

Megidox

Wysłany: 2009-12-06, 21:05   

Jeśli Cero ogarnie swój pomysł z stowarzyszeniem to za rok może być lepiej :D

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-07, 07:28   

szocha napisał/a:
ten pacan jest ratownikiem na basenie :P i to był mecz z elektrownią xD
a może i wyzywał, ale z zawodnikiem z Nysy się przywitał i gadał :D

mi nie chodzi o tego w klapkach i skarpetkach do tego xD :-P zawodnicy wyzywali Nyse i przecież jakiś tam miał problemy do naszych piłkarzy :-P

Majki

Wysłany: 2009-12-07, 10:04   

Organizator wogole nie zareklamowal tego turnieju, nie było zadnych plakatów, nic dziwnego ze tak mało osób przyszło. na Turów daja takie miliony i jak jako zgorzelczanin mam sie utozsamiac z nazwa Turów Zgorzelec jak tam zadnego wychowanka nie ma!?jesli organizator chce zrezygnowac z organizacji tego turnieju to wstyd dla niego ze nie potrafi zorganizowac na wysokim poziomie jednego w roku turnieju piłki noznej!!!

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-07, 16:51   

mk82 napisał/a:
Organizator wogole nie zareklamowal tego turnieju

uważam podobnie.... o całym turnieju dowiedziałem sie tylko dzięki tej stronie internetowej... zero reklamy - a przecież nawet na turniej kibiców koszykówki jaka była reklama ( internet, na mieście plakaty z duuużym wyprzedzeniem )

szocha

Wysłany: 2009-12-07, 17:12   

No bo wiecie

Zgorzelec jest już miastem koszykówki. A, że reklamą naszego miasta jest Turów, to tym bardziej...
ale według mnie.. to powinna być ta reklama, że coś się dzieje... bo tak to jak ma ktokolwiek przychodzić ??

Powinni zrobić na wiosnę, coś podobnego do street bala, lecz ze zmianą, że halówka na sali dla młodych zawodników/nastolatków. Albo nawet na zimie, i ogłosić to. Może to są wydatki, ale może by coś więcej ruszyło. I na pewno tak, a wtedy nie dość, że reklama dla Nysy to też dla podobnych imprez. A jeśli im kosztów nie chcę się płacić. to dać by każda drużyna(licząca kilkanaście osób, a 5 gra na boisku) wpłaciła 5 zł, by nagrody były nawet kupione, a dużo by i tak ludzi przyszło oglądać, a na pewno grać.

Takie moje zdanie.

szocha

Wysłany: 2009-12-07, 17:27   

a ten plan by tak wyglądał

1 dzien
- losowanie grup(juniorzy mlodsi, juniorzy starsi)
- peirwsze mecze o 1 i 2 miejsce w grupach(juniorow mlodszych starszych)

2 dzien
- mecze cwierc finalowe mlodszych
- mecze polfinalowe mlodszych
- mecze finalowe mlodszych

3 dzien
mecze cwericfinalowe starszych
polfinalowe starszych
finalowe starszych

mecz miedzy finalistami obu grup

przewidywana gra dla młodszych
2 połowy po 7 min

przewidywana gra dla starszych
2 polowy po 10 min

jedna grupa 5 miejsc
czyli(a-1,2,3,4,5; b-1,2,3,4,5 itd);

potem drzewko z 1 i 2 miejsc z grup :)

lacznie 3 dni. a jakby po 20 druzyn bylo z jednej grupy i z drugiej 20 druzyn to 40 druzyn po 5 zl = 200 zl na sale

potem bilety na finaly po 1 zl
wiec przychodzi w 2 dni po 70 osob czyli 140zl

200+140zl = 340zl na sale(pewnie tansza jest, czyli by bylo ze 140zl na nagrody)

to takie wstępne obliczenia... więc można by było coś próbować. Albo dodać jeszcze coś, że np. pokaz 2 min jak ktoś żongluje piłką(chętni).

A nagrody?? nie muszą być bo liczy się zabawa też ;) i satysfakcja :) a na zajęcie miejsc dyplomy :)

A jakby było ładnie to można na stadionie zrobić 2 edycje na wiosne, lato, jesien. I pewnie by się rozkręciło tak, że potem coś by się działo, że nie trzeba by było nic kombinować :)
a reklamy by były zawsze :)

ale to takie wymysły..

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-12-09, 09:18   

Organizacja żenada i sie dziwią że nikt nie przyszedł... a skąd do H.... mają ludzie o tym wiedzieć ? Nie każdy ma internet...
Moim zdaniem brak konkretnych ludzi.

Albo mydlą im oczy tą koszykówka gdzie grają nasi wychowankowie :) znacie ich nie... (z przymróźeniem oka) mieszkają na waszych podwórkach :mrgreen:
Przecież Michael Wright chodził do SP3 i jako młodzieniec biegał po ulicy Traugutta (koło małego ryneczku) , Konrad Wysocki mieszkał na Daszyna bo wiadomo Polski Niemiec miał blisko do granicy... jako młodzieniec często chodził do Karstadtu, Justin Gray to z kolei wychowanek zgorzeleckiego brydża , w późniejszych latach przeszedł do Turowa bo mu się odwidziało, Willie Deane sami wiecie że mieszkał na Buczka. Codziennie go tam widywałem jak miał 12 lat. Kto by pomyślał że zostanie wychowankiem KS Turów. Adam Wójcik fakt urodził się w Oławie ale w wieku 2 lat przeprowadził się do Zgorzelca. Od zawsze grał w koszykówkę w zgorzelckiem turowie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi