Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mecz na szczycie nie dla Nysy.
Autor Wiadomość
kibic mks

Wysłany: 2009-04-19, 10:11   Mecz na szczycie nie dla Nysy.

W najciekawszym spotkaniu 20. kolejki klasy okręgowej Chrobry Nowogrodziec pokonał na wyjeździe Nysę Zgorzelec 3:2. Tym samym w grze o awans pozostały praktycznie już tylko dwa zespoły.

W Nysie po cichu liczyli, że uda im się włączyć do walki o awans. Kluczem do tego miało być pokonanie Chrobrego, który w spotkaniu nie zamierzał jednak ułatwiać rywalom zadania. – Jedziemy do Zgorzelca po wygraną. Remis będzie dla nas stratą dwóch punktów – tłumaczył filar defensywy Chrobrego Dariusz Trzonek. Przed spotkaniem można było doszukać się podtekstu. Trzonek jak i Krzysztof Mazur przez wiele sezonów bronili bowiem barw Nysy. Mecz rozpoczął się fantastycznie dla gości. Już w 2. min. po zagraniu Mazura do piłki w polu karnym dopadł Murdza i Chrobry wyszedł na prowadzenie. W 10. min było już 2:0 dla przyjezdnych po ładnym strzale aktywnego Mazura. To podrażniło gospodarzy, którzy szybko zdołali wrócić do gry. Najpierw w 18. min do siatki Golby trafił Machowski, a w 31. min Łuszczyk doprowadził do wyrównania. Podobne emocje były po zmianie stron. Na placu gry nie brakowało walki, a także okazji podbramkowych z obu stron. W najlepszych dla Nysy Machowski minimalnie się pomylił, a piłkę po strzale Wojtczaka z linii bramkowej wybił Kurdziel. W ekipie Chrobrego minimalnie chybiali natomiast Mazur i Padewski. Z wymiany ciosów zwycięsko wyszli goście. W 86. min wprowadzony kilka chwil wcześniej na murawę Drozd doszedł do piłki po zagraniu z rzutu wolnego Mazura i z bliska ustalił wynik. – Chyba mam szczęście do Nysy. Jesienią grając w Łużycach Lubań także w Zgorzelcu zdobyłem gola. Dzięki wygranej nie musimy oglądać się za siebie tylko liczyć na rywali Twardego. W środę kibicować będziemy Granicy – cieszył się po meczu Krzysztof Mazur. – Uważam, że tego dnia byliśmy lepsi. W piłce liczą się jednak strzelone bramki, a nie efektowna gra – przyznał z kolei Wojciech Szymków, trener Nysy.

NYSA ZGORZELEC – CHROBRY NOWOGRODZIEC 2:3 (2:2)

Bramki: 0:1 Murdza (2), 0:2 Mazur (10), 1:2 Machowski (18), 2:2 Łuszczyk (31), 2:3 Drozd (86). Żółte kartki: S. Monik oraz Stachowski, Kurdziel, Wiktor, Kamiński. Sędziował: Rafał Bancewicz. Widzów: 200.

NYSA: Barynów – S. Monik, Wojtczak, M. Monik, Góral, Kaczan, Hołub, Zarycki, Łuszczyk, Machowski, Rydol.
CHROBRY: Golba – Milewski, Kurdziel, Trzonek, Wojtachnio, Padewski (81 Drozd), Kamiński (67 Kopała), Turko (49 Wiktor), Stachowski, Murdza (60 Majka), Mazur.

www.jg24.pl

jg24_49767.jpg
foto: JG24
Plik ściągnięto 2514 raz(y) 63,67 KB

Pallo

Wysłany: 2009-04-19, 12:24   

brawo panowie!!!! niestety w piłce są chwile radości jak i smutku niestety nie udało się mecz był wyrównany jak na (jeszcze niedawno dawnych rywali z IV ligi) przystało, lecz to Chrobry wyjeżdża zwycięsko ze Zgorzelca :/ brawo za walkę... bo takie mecze jak wczorajszy rzadko kiedy można zobaczyć. Z szacunkiem należy również pochwalić Darka Trzonka który po meczu podszedł do załamanych piłkarzy Nysy z podziękowaniem i słowami otuchy. DZIĘKUJĘ za ten jakże piękny mecz który mogłem wczoraj zobaczyć na Maratońskiej. GŁOWA DO GÓRY!!!

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-04-19, 12:33   

ja niestety byłem obecny tylko na I połowie ale i tak mogę powiedzieć, że pokazaliście chłopaki kawał dobrego futbolu.
Tak trzymać !

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-04-19, 15:11   

Szkoda...

ade

Wysłany: 2009-04-19, 22:00   

a na lawce nikogo nie bylo ze zmian nie mozna bylo zrobic? i padla bramka w koncowce bo sił juz nie bylo napenwo xD:P

Emil_Nysa

Wysłany: 2009-04-20, 10:52   

dawno takiego meczu nie bylo w zgorzelcu. w meczu zdecydowanie zabraklo lini pomocy. co sie dzieje z j. matusewiczem? dlaczego nie gra?

Megidox

Wysłany: 2009-04-20, 13:53   

Wieść gmina niesie że noga w gipsie niestety znowu < w ostatnim czasie 2 raz >

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi