TOMASZ GÓRAL (Nysa Zgorzelec): „Słoneczna pogoda nie ułatwiała gry. Staraliśmy się realizować założenia trenera. Mieliśmy grać dużo piłką jednak nie zawsze to się udawało. No ale to był pierwszy mecz, jeszcze się zgrywamy i mam nadzieję, że z meczu na mecz będzie lepiej. Czeka nas teraz mały maraton. Gramy praktycznie co trzy dni i nie możemy pozwolić sobie na stratę punktów.”
ADAM ŁUSZCZYK (Nysa Zgorzelec): „Myśleliśmy, że przeciwnik lepiej zaprezentuje się na naszym boisku jednak było inaczej. Wydaje mi się, że byliśmy zespołem zdecydowanie lepszym i zasłużyliśmy na trzy punkty. Pomimo ciężkich warunków do gry daliśmy z siebie wszystko. Nie wykorzystaliśmy co najmniej pięciu stu procentowych sytuacji strzeleckich. Musimy popracować nad skutecznością, ponieważ jeden głupi błąd w następnym meczu może nas dużo kosztować i cały wysiłek pójdzie na marne. W tym sezonie gramy zupełnie inaczej. Teraz staramy się przede wszystkim grać piłką a nie jak w poprzednim biegać za piłką.”
MAREK ŁAZAREWICZ (Nysa Zgorzelec): „Najważniejsze są trzy punkty. W poprzednim sezonie graliśmy ładnie ale nie zdobywaliśmy kompletu punktów natomiast w meczu z GKS-em zagraliśmy na zero w tyłach i dwa razy skutecznie zakończyliśmy akcje ofensywne. To jest najważniejsze piłce.”
ADRIAN KACZAN (Nysa Zgorzelec): „Stać nas na lepszą grę. Musimy poprawić skuteczność bo w następnych meczach możemy nie mieć tylu dogodnych sytuacji pod bramką przeciwnika. Cieszy mnie bramka strzelona w pierwszym meczu ale mogłem jeszcze co najmniej dwa razy wpisać się na listę strzelców.”
album_pich.jpg
Plik ściągnięto 1239 raz(y) 107,44 KB
Ostatnio zmieniony przez kibic mks 2009-08-25, 23:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum