Podopieczni Remigiusza Gryglaka aż 5:1 wygrali w meczu wyjazdowym z Orłem Lubawką. Biało-niebiescy nareszcie pokazali skuteczny futbol.
NAJWAŻNIEJSZE AKCJE MECZU:
10' – Gospodarze obejmują prowadzenie. 1:0
12' – Nysa szybko doprowadza do wyrównania. Grzegorz Rydol wykorzystał dośrodkowanie z lewej strony Marcina Monika. 1:1
26' – Na indywidualną akcję zdecydował się Adrian Kaczan. Prawoskrzydłowy zgorzelczan na pełnej szybkości wbiegł z piłką w pole karne gospodarzy i dokładnym podaniem obsłużył Rydola. Napastnik Nysy będąc w sytuacji sam na sam z bramkarzem nie miał problemów z ponownym wpisaniem się na listę strzelców. 1:2
60' – Pięknym strzałem, bezpośrednio z rzutu wolnego popisał się Paweł Jaworski. Popularny „Jawor” ustawił piłkę na 18 metrze od bramki gospodarzy i mierzonym strzałem nad murem podwyższył prowadzenie biało-niebieksich. 1:3
70' – Hat trick Rydola. „Fipo” zabrał się z piłką od połowy boiska i w łatwy sposób znalazł się w czystej sytuacji do strzelenia bramki. Niezawodny tego dnia Rydol nie dał szans bramkarzowi. 1:4
76' – Wprowadzony w drugiej części meczu Dawid Mądrzejewski strzela swoją pierwszą bramkę w seniorskiej drużynie. Junior Nysy wykorzystał dośrodkowanie z prawej strony Darka Wojtczaka i głową wpakował piłkę do siatki. 1:5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum