Adam Łuszczyk (piłkarz Nysy Zgorzelec): „Ciężko nam się gra z niżej notowanymi drużynami, które przyjeżdżają do nas z nastawieniem mocno defensywnym. Przeciwnicy cofają się całym zespołem na swoją połowę a my walimy głową w mur. Tak wyglądała pierwsza połowa. Dopiero szybko strzelona bramka w drugiej części meczu spowodowała, że goście się odkryli i grało nam się znacznie łatwiej. Szkoda straconej bramki, ponieważ powróciła nerwówka, jednak na szczęście szybko zrobiliśmy bezpieczny wynik. Po raz kolejny zawiedliśmy się na swoich kibicach, którzy wygwizdali nas po wygranym meczu. Jeśli tacy kibice mają przychodzić na nasze mecze to niech lepiej zostaną w domu.”
Sebastian Hołub (kapitan Nysy Zgorzelec): „Graliśmy tak jak nam przeciwnik pozwalał. Przyjezdni skupili się praktycznie na wybijaniu piłki, my chcieliśmy trochę pograć piłką. Goście nie stworzyli wielu sytuacji, jednak za każdym razem byli groźni pod naszą bramką. Dobrze, że strzeliliśmy bramkę do szatni. W przerwie meczu trener zmotywował nas do lepszej gry. Mieliśmy starać się utrzymywać jak najdłużej przy piłce. Dobrą zmianę dał Kaczan, który zaraz po wejściu podwyższył prowadzenie. Ta bramka ustawiła mecz. Trochę nerwówki powróciło po straconym golu, jednak szybko strzeliliśmy kolejną bramkę. Widać było, że rywalom zaczęło brakować sił. Z każdą minutą grało nam się łatwiej czego konsekwencją były kolejne trafienia. Staraliśmy się do końca meczu realizować założenia trenera. Myślę, że kontrolowaliśmy cały czas przebieg spotkania. Cieszymy się z kolejnych trzech punktów.”
Konrad Rutkiewicz (trener Olszy Olszyny): „Szukamy punktów w każdym meczu. Przed moja drużyną jeszcze wiele pracy. Nie ukrywamy, że Zgorzelec wygrał zasłużenie. Po stracie drugiej bramki otworzyliśmy się i stąd taki wysoki wynik. Graliśmy otwarty futbol dlatego zostaliśmy tak srogo ukarani.”
dsc_0666_155.jpg
Plik ściągnięto 2444 raz(y) 131,3 KB
Ostatnio zmieniony przez kibic mks 2009-09-20, 16:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum