Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Międzyszkolna rywalizacja NYSA 2009
Autor Wiadomość
pablo

Wysłany: 2009-12-15, 11:33   Międzyszkolna rywalizacja NYSA 2009

W dniu 10. grudnia odbył się piłkarski turniej halowy „Nysa 2009” zorganizowany przez Miejski Klub Sportowy Nysa Zgorzelec. W rozgrywkach udział wzięły zgorzeleckie gimnazja i szkoły ponadgimnazjalne. Najlepsi wśród rówieśników okazali się uczniowie z Gimnazjum nr 1 oraz popularnego „Górnika”.

Czwartkowy turniej był kolejnym cyklem rozgrywek zorganizowanym przez Miejski Klub Sportowy Nysa Zgorzelec. Wcześniej włodarze zgorzeleckiego klubu zorganizowali na stadionie turniej dla uczniów szkół podstawowych z którego zwycięsko wyszła Szkoła Podstawowa nr 3.

Fotoreportaż z turnieju - 117 zdjęć

Tym razem rozgrywki odbyły się w hali sportowej przy ul. Orzeszkowej w Zgorzelcu. Jako pierwsi zagrali gimnazjaliści. Do turnieju nie przystąpili uczniowie Niepublicznego Gimnazjum Łużyckiego z Oddziałami Dwujęzycznymi. Na parkiecie rywalizowali uczniowie z Gimnazjum nr 1 im. Bolesława Chrobrego, Gimnazjum nr 2 z oddziałami integracyjnymi im. Jana Pawła II oraz Gimnazjum nr 3 im. Armii Krajowej. Zdecydowanie najlepszą drużyną była reprezentacja „jedynki”, która zdominowała rozgrywki i oprócz mistrzowskiego pucharu wróciła z wyróżnieniami indywidualnymi. Najlepszym strzelcem turnieju został Dominik Szczepankiewicz (Gimnazjum nr 1). Tytuł najlepszego zawodnika rozgrywek uzyskał Patryk Gryglak (Gimnazjum nr 1). Honor pozostałych uczestników turnieju uratował Michał Gorszczaryk z „trójki”, który został wybrany najlepszym bramkarzem rozgrywek.

TABELA SZKÓŁ GIMNAZJALNYCH
1. Gimnazjum nr 1 6 pkt, bramki 7-1
2. Gimnazjum nr 2 3 pkt, bramki 3-4
3. Gimnazjum nr 3 0 pkt, bramki 3-8

W rywalizacji uczniów ponadgimnazjalnych nie było wyraźnej dominacji jednego zespołu. Turniej przebiegał na równym poziomie z którego zwycięsko wyszła reprezentacja Zespołu Szkół Zawodowych i Licealnych im. Górników i Energetyków Turowa. Organizatorzy wyróżnili indywidualne osiągnięcia młodych piłkarzy. Najlepszym bramkarzem rozgrywek został Mariusz Surosz (ZSZiL im. Górników i Energetyków Turowa), który tego dnia rzadko wyciągał piłkę z siatki. Koroną króla strzelców musieli podzielić się uczniowie zgorzeleckiego LO, Wojciech Baran i Sebastian Ruszkiewicz, którzy zdobyli po cztery bramki w turnieju. Najlepszym zawodnikiem rozgrywek został wybrany Adrian Kaczan, zawodnik „Górnika”.

TABELA SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH
1. ZSZiL im. Górników i Energetyków Turowa 7 pkt, bramki 9-5
2. ZSP im. E. Plater 4 pkt, bramki 8-11
3. ZSZ im. Boh. II AWP 3 pkt, bramki 7-7
4. LO im. Braci Śniadeckich 3 pkt, bramki 10-11

Jak powiedział po turnieju Zbigniew Kozłowski, prezes Nysy Zgorzelec - klub będzie się starał regularnie organizować tego typu rozgrywki, które cieszą się dużym zainteresowaniem i stwarzają okazję do bardzo emocjonującej rywalizacji pomiędzy rówieśnikami.

Fotoreportaż z turnieju - 117 zdjęć

DSC_0149.JPG
Plik ściągnięto 11765 raz(y) 59,5 KB

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-12-16, 11:37   

Zaczyna ! się !
Rewolucja...

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-12-16, 14:35   

TAPETA NA PULPIT
DLA KAŻDEGO KIBICA
Ostatnio zmieniony przez chazol 2009-12-16, 18:03, w całości zmieniany 1 raz  

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-16, 15:26   

chazol napisał/a:
Zaczyna ! się !
Rewolucja...

można jaśniej :-P ?zaplanowane są jakieś dodatkowe kroki w celu tej kontrrewolty?- rewolucja jest plebejska.. lepsza kontrrewolta ;-)

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-12-16, 18:02   

No póki co czas jest największym wrogiem. Ale niebawem ...
Nie mogę więcej nic powiedzieć

Megidox

Wysłany: 2009-12-16, 18:31   

Chazol wierzę że w byle co się nie wplatałeś ;p

Przy okazji : Masz jeszcze jakieś nowe vlepki\ grafiki Nysy ?

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-12-17, 20:49   

Jak kraść to miliony , jak kochać to księżniczki
:-P
stronka dziś liczy 1234 dni fajnie nie :shock:

Emil_Nysa

Wysłany: 2009-12-19, 08:42   

do sprzedania sa szale Nysy stary wzor w cenie 25zl sztuka, kto chce niech pisze na priva.pod koniec roku lub na poczatku stycznia beda zamawiane nowe szale (nowy wzor jak by ktos nie zrozumial) chetni niech sie zglaszaja i to najlepiej z kasa cena rowniez 25zl

daniel5

Wysłany: 2009-12-20, 00:50   

Co Wy macie za problem z tym Turowem? Przecież co byście nie zrobili i tak więcej ludzi będzie kibicować drużynie która ma szanse coś osiągnąć i jest prowadzona w miarę sensowny sposób, na mecze Nysy chodzą tylko ludzie kochający piłkę, a rozklejając jakieś wlepki i napisy na pewno tego nie zmienicie tylko ośmieszycie samych siebie. Tworzenie konfliktów między dwoma klubami z różnych dyscyplin w tak małym mieście nie ma sensu, do tego wydaje mi się, że cała ta akcja anty-Turów wynika z czystej zazdrości.
Pozdro bez napiny :D

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-20, 08:45   

daniel5 napisał/a:
Tworzenie konfliktów między dwoma klubami z różnych dyscyplin w tak małym mieście nie ma sensu, do tego wydaje mi się, że cała ta akcja anty-Turów wynika z czystej zazdrości.

gów*o wiesz... najpierw zapoznaj się z tematem... kiedyś stosunki pomiędzy Turowem a Nysą były dobre, dziś są takie jakie są poprzez to, że tam nie ma kibiców a pikniki które w dodatku się lansują i nic nie wiedzą o kibicowaniu...
Co do tego gdzie chodzi więcej ludzi to porównując młyn Nysy z młynem Turowa to z czasem na Nyse może chodzić więcej ludzi... Ba, są takie przypadki, że kluby zaczynające od zera tak wybiły się kibicowsko, że dziś są można powiedziec potęgami lub coś znaczą ( Podbeskidzie, Widzew, GKS Katowice itd )
a co do tworzenia animozji pomiedzy klubami... są one naturalne w takiej sytuacji jaka teraz w Zgorzelcu istnieje zwłaszcza, że ludzie chodzavy na Turów myślą, że nie wiem kim sa w Polsce i jadą i Górnik Wałbrzych i koszykarski Śląsk itd co dla mnie jest debilizmem i brakiem wiedzy o charakterze miasta... co do konfliktów pomiędzy klubami : spójrz na Tczew, Radom... co się dzieje w Mławie, co się działo w Jeleniej Górze

daniel5 napisał/a:
a rozklejając jakieś wlepki i napisy na pewno tego nie zmienicie tylko ośmieszycie samych siebie

powiedz to każdemu kibicowi na świecie - bo tak robia wszyscy...

daniel5 napisał/a:
Przecież co byście nie zrobili i tak więcej ludzi będzie kibicować drużynie która ma szanse coś osiągnąć i jest prowadzona w miarę sensowny sposób

na Turowie nie ma kibiców... każdy ze środowiska kibicowskiego powie Ci, że tam chodzi piknikowe towarzystwo...

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-20, 08:46   

Emil_Nysa napisał/a:
do sprzedania sa szale Nysy stary wzor w cenie 25zl sztuka, kto chce niech pisze na priva.pod koniec roku lub na poczatku stycznia beda zamawiane nowe szale (nowy wzor jak by ktos nie zrozumial) chetni niech sie zglaszaja i to najlepiej z kasa cena rowniez 25zl

z tego co wiem będą też nowe vlepki ;-)

Emil_Nysa

Wysłany: 2009-12-20, 09:17   

pomylka!!!!! stare szale w cenie 22zl a nie jak napisalem wczesniej 25zl. zglaszac sie bo zostaly ostatnie sztuki

ade

Wysłany: 2009-12-20, 11:41   

Andrus napisał/a:
powiedz to każdemu kibicowi na świecie - bo tak robia wszyscy...

widziałem różne wlepki pojazdy kibiców na tych wlepkach ale pojazdy typu kibice piłkarscy na koszykarskich? jeszcze nie podobnie jak z innymi dyscyplinami sportu ;)

daniel5

Wysłany: 2009-12-20, 11:54   

Cytat:
dziś są takie jakie są poprzez to, że tam nie ma kibiców a pikniki które w dodatku się lansują i nic nie wiedzą o kibicowaniu

No i co z tego? Co cię obchodzi Turów i ludzie którzy tam chodzą żeby się pokazać, olej to i rób swoje, w dodatku na meczu Nysy też cięzko znaleźć fanatyka który przez cały mecz zdziera gardło.

Cytat:
na Turowie nie ma kibiców... każdy ze środowiska kibicowskiego powie Ci, że tam chodzi piknikowe towarzystwo...

No nie wiem, jakoś cały czas na meczach Turowa jest głośniej niż na meczach Nysy. To prawda, że większoć tam chodzi tylko po to żeby chodzić ale są ludzie którzy chodzą na te mecze od 20 lat i potrafią zorganizować doping.

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-20, 12:28   

ade napisał/a:
widziałem różne wlepki pojazdy kibiców na tych wlepkach ale pojazdy typu kibice piłkarscy na koszykarskich? jeszcze nie podobnie jak z innymi dyscyplinami sportu ;)

spójrz na Częstochowę ;-) Siatkówka-Żużel- Piłka...

daniel5 napisał/a:
olej to i rób swoje, w dodatku na meczu Nysy też cięzko znaleźć fanatyka który przez cały mecz zdziera gardło.

ja zdzieram gardło... przyjdź i zdzieraj z nami ale zgadzam się z Tobą mea culpa !..masz rację trzeba robić swoje

daniel5 napisał/a:
No nie wiem, jakoś cały czas na meczach Turowa jest głośniej niż na meczach Nysy.

urok hali ale fakt ;-) ale zawsze jest głośno na hali ;-) co nie zmienia faktu jaką Turów ma opinię ;-)

daniel5 napisał/a:
ale są ludzie którzy chodzą na te mecze od 20 lat i potrafią zorganizować doping.

są ;-) czy też byli... kiedyś mi ktoś opowiadał, że się na Turów "chodziło" itd ale historii już dokładnie nie pamiętam może chazol opowie :-P

ade

Wysłany: 2009-12-20, 13:19   

dajcie spokój bede chodził na Turów i juz!!!! bede chodził na Nyse ,będe chodził na wsyzstko co mnie interesuje w tym mieście i nie macie prawa mnie za to wyzwyac ani obrażać ;)

a co do pikników ;) zimno jest to chodzą sobie ludzie an hale na piknik ;) latem będa w plenerze :) i to ich sprawa:)

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-20, 13:27   

ade napisał/a:
dajcie spokój bede chodził na Turów i juz!!!! bede chodził na Nyse ,będe chodził na wsyzstko co mnie interesuje w tym mieście i nie macie prawa mnie za to wyzwyac ani obrażać ;)

a sobie chodź nikt Ci tego nie broni :-P czy ktoś Cię za to obraża lub Ci tego zabrania ? ;-)

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-20, 14:24   

ade napisał/a:

co do tego jeszcze taka mała dygresja... nam nie chodzi o chodzenie... nam chodzi o kibicowanie ;] nie mozna byc kibicem Nysy i Turowa jednocześnie...

a z tego co wiem Ty ade kibicujesz Nysie, tak ?

ade

Wysłany: 2009-12-20, 19:09   

Andrus napisał/a:
do tego jeszcze taka mała dygresja... nam nie chodzi o chodzenie... nam chodzi o kibicowanie ;] nie mozna byc kibicem Nysy i Turowa jednocześnie...

rozjebałes mnie!!!! jak nie moge być kibicem Turowa i Nysy jednocześnie boooooo??!! bo ty tak sobie wkręciłeś?!

Cytat:
a z tego co wiem Ty ade kibicujesz Nysie, tak ?

tak :)

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-20, 20:06   

ade napisał/a:
rozjebałes mnie!!!! jak nie moge być kibicem Turowa i Nysy jednocześnie boooooo??!! bo ty tak sobie wkręciłeś?!

Bo tak się nie da :lol: możesz być jednocześnie w dwóch miejscach ? Możesz jednocześnie być w dwóch związkach i na dwóch randkach ? troche logiki :-P
Tak samo nie możesz byc jednocześnie kibicem Broni i kibicem Radomiaka... coś trzeba wybrać ;-)

ade napisał/a:
tak :)

więc jaki tu problem ;-) już wybrałeś komu kibicujesz ;-) dla mnie na Turów możesz chodzić ja Ci nie zabraniam, jestem miłośnikiem wolności i wolnych wyborów aczkolwiek w życiu sa takie chwile kiedy trzeba wybrac co jest wazniejsze... miło bedzie jak wybierzesz wtedy Nysę ;-)

ade

Wysłany: 2009-12-20, 20:28   

Andrus napisał/a:
o tak się nie da możesz być jednocześnie w dwóch miejscach ? Możesz jednocześnie być w dwóch związkach i na dwóch randkach ? troche logiki
Tak samo nie możesz byc jednocześnie kibicem Broni i kibicem Radomiaka... coś trzeba wybrać

nie zgadzam sie z Tobą i tyle. mam ochote ide an Turów mam ochote na piłke ide na Nyse z tego co pamiętam nigdy mi jedno drugiemu nie przeszkadzało :) na Nyse chodziłem jeszcze hohoho przed 3 liga ;] a na Turów od sezonu na który weszli na parkiety II ligowe :) i nie będe wybierał bo jakiś nieletni chłopak mi będzie mówił że mam wybrać ;)

Wodzu

Wysłany: 2009-12-21, 10:06   

Skończcie łaskawie tą żenującą dyskusję na poziomie forum z wiejskiej podstawówki, bo żal czytać.

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-21, 15:52   

ade napisał/a:
nie zgadzam sie z Tobą i tyle. mam ochote ide an Turów mam ochote na piłke ide na Nyse z tego co pamiętam nigdy mi jedno drugiemu nie przeszkadzało :) na Nyse chodziłem jeszcze hohoho przed 3 liga ;] a na Turów od sezonu na który weszli na parkiety II ligowe :) i nie będe wybierał bo jakiś nieletni chłopak mi będzie mówił że mam wybrać ;)

z tego co widzę to chodzisz dla samego widowiska sportowego chociaż dla mnie to nadal nie jest logiczne...
gdyż nie możesz się nazważ kibicem Nysy kiedy ważniejsze jest dla Ciebie chodzenie na mecze Turowa i odwrotnie... podobna sytuacja jest też w innych dziedzinach życia... np. polityka i działalnośc w organizacjach - jeżeli twierdzisz inaczej to napisz nowe podręczniki... ;]

ade

Wysłany: 2009-12-21, 18:21   

żenujące myślenie... zazdrość kipi... skończmy ten temat ja wiem lepiej ty wiesz lepiej bye

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2009-12-24, 07:09   

Oj chłopaki....
Moim zdaniem wyboru kibicowania nie można narzucać.
Ja powiem tak kiedyś chodziłem na Turów i na Nysę. Wiem co Andrus chce przez to powiedzieć... chodzi nie o wybór bardziej ale o utożsamianie się z klubem który tak naprawdę kochasz. Nysa dołuje to widać słychać i czuć... ale sami zobaczycie kiedyś może już niebawem że jak Turów będzie zaczynał dołować to co się będzie działo z tymi ludźmi z hali... chorągiewki odfruną...
Ja się utożsamiam z jednym klubem, mimo że mieszkam we Wrocławiu a klubów mam tu setki i dyscyplin kilkanaście począwszy od rugby kończąc na wszystkim lubianym brydżu ;-)
O dziwo... Pierwszy raz w życiu Ojciec za małolata zabrał mnie na mecz
Turów - Karkonosze ... przegranym przez Turów u siebie...Kibiców Karkonoszy jedna trybuna , kibiców Turowa druga strona.
Natomiast na Nysę udałem się później też fakt na przegrany mecz ale to z Orłem Ząbkowice...
Ja dokonałem wyboru dość szybko mimo że chodziłem na Turów aż do momentu drugiego sezonu w 1 lidze. I najciekawsze momenty przy odrodzeniu się klubu przeżyłem, czego mogą mi pozazdrościć "prawdziwi" kibice Turowa. Na te mecze Turowa wszyscy chodziliśmy ! Wszyscy kibice Nysy tam chodzili... ale w pewnym momencie coś pękło już nie stawaliśmy na balkonie za koszem. Co najfajniejsze było w tym chodzeniu.... zawsze w szalikach Nysy :->
Turów pisałem z dużej bo tamtej epoki mam sentyment. Teraz tóruf dla mnie nie istnieje.
Musiało by się wiele zmienić w Zgorzelcu żebym zaczął znowu tam chodzić.

Nysa Zgorzelec po kres życia - to ma sens

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2009-12-24, 09:25   

chazol napisał/a:
Ja powiem tak kiedyś chodziłem na Turów i na Nysę. Wiem co Andrus chce przez to powiedzieć... chodzi nie o wybór bardziej ale o utożsamianie się z klubem który tak naprawdę kochasz

no o to mi chodziło xD chodzić to sobie mozna - ale musisz wybrac kogo hmm kochasz ;-)
chazol napisał/a:
Nysa dołuje to widać słychać i czuć...

Nysa dołuje... ale sami możemy to jakoś ruszyć chociaż pod względem kibicowskim, bo piłkarze dają z siebie 100 procent- chociażby Góral ;-)

chazol napisał/a:
Na te mecze Turowa wszyscy chodziliśmy ! Wszyscy kibice Nysy tam chodzili... ale w pewnym momencie coś pękło już nie stawaliśmy na balkonie za koszem. Co najfajniejsze było w tym chodzeniu.... zawsze w szalikach Nysy

o tym też pisałem.... szczerze powiedziawszy wtedy chyba była taka sytuacja w Zgorzelcu jak teraz jest w Słupsku, że ekipa Czarnych chodzi na Gryfa itd i nie ma już kosy...

Emil_Nysa

Wysłany: 2010-01-02, 18:34   

tez kiedyś walczyłem tak jak wy - czyli te małolaty z Nysy. chwała wam za to ze macie jakieś chęci w dobie mody na męska koszykówkę zwaną Turów - sic!!!!!!!!! ludzie/osoby które nie siedzą ciut/trochę/mocniej/ głębiej w klimacie NIGDY nie pojmą o co chodzi.

jak to kiedyś powiedziała (choć w sumie całkiem nie tak dawno) jedna osoba:

"ten tylko jest w stanie pojąc dusze kibica, kto nim sam został"

Emil_Nysa

Wysłany: 2010-01-02, 18:36   

tak wiec:.......................................

Pitole CIE, Pitole CIE, Pitole CIE TY TÓRÓW PSIE......... :idea:

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2010-01-03, 13:25   

powiem tak... dobrze gada, dajcie mu wódki ! :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi