Wysłany: 2011-01-04, 10:25 Popularność www.nysazgorzelec.pl
Witam wszystkich w aurze zimowej która daje się we znaki nam wszystkim. Nuda i brak możliwości oglądania zmagań naszych piłkarzy, to czas letargu i możliwości działań trochę na inna skalę. Jedni wybierają siłownię, drudzy basen, ktoś od czasu do czasu wyjdzie ze znajomymi, ale dla nas kibiców za mało. Każdy czuje że czegoś mu brak.
Ta właśnie nuda skłoniła mnie abym sprawdził jaką oglądalność w skali naszego kraju ma nasza witryna. Może nie są to powalające statystyki ale dodam, że kiedy wprowadziłem naszą witrynę do pewnego serwisu, a było to dokładnie 13 listopada, nie spodziewałem się że zaglądają do nas mieszkańcy Kanady czy Finlandii.
Także uświadomiłem sobie jaką możliwość rozgłosu daje internet. Jaką może być znakomitym narzędziem marketingowym. Pozostawianie po sobie śladów na innych stronach www, wpisując adres naszej strony www.nysazgorzelec.pl, spowodowało, że zaglądnął do nas niejeden internauta.
Przedstawię Wam poniżej obrazki jakie udało mi się wyodrębnić aby pokazać jak to wszytko wygląda. Oczywiście wytłumaczę od razu, że wejścia na naszą stronę naliczane są unikatowo. Czyli dla jednego adresu IP. Nie działa to na zasadzie "odśwież stronę i nabija się statystyka".
Na początek, wykres wejść na naszą stronę internetową. Tak jak pisałem wyżej od 13 listopada do 31 grudnia. Można zaobserwować że w Święta oraz po, oglądalność strony spadła.
Drugi obrazek przedstawia wejścia na stronę z wizualizacją miast Polski.
Dla niezorientowanych dodam, że wejścia z miasta Wrocławia to nic innego jak usługodawcy internetu którzy świadczą usługę sprzedaży internetu (media4, hyperion i inne mniejsze firmy sprzedające internet) np. w Oławie która leży 30 km od Wrocławia a rejestruje wejścia z Wrocławia. Ja osobiście sprawdzałem wejście z miast: Oława, Brzeg, Namysłów. Niestety wejścia były zarejestrowane jako Wrocław. Ale dla uspokojenia dodam że usługodawcy tacy jak Dialog, Netia czy Neostrada rejestrują dokładne adresy IP.
Poniżej obrazek na którym widać, że odwiedziło nas 5349 osób:
Kolejny obrazek to miasta które nas odwiedziły. Jak widać internauci z Warszawy częściej tu zaglądają niż ci z Bogatyni.
A teraz ciekawostki. Wejścia na stronę ze świata. Otóż odwiedziło nas 233 osoby ze świata.
Z 15 różnych krajów.
To z ciekawostek na tyle. Dodam, że to dopiero początek. Skala wejść na stronę internetową będzie się zwiększać. Okres od 13 listopada do 31 grudnia to zaledwie 2,5 miesiąca. Niejeden zapyta po co umieściłem taki temat... Otóż liczę, że statystyki zwrócą uwagę Zarządu i będą pomocne włodarzom naszego klubu choćby w pozyskiwaniu nowych sponsorów. Nasz budżet można powiększyć i sprawić, aby znalazły się pieniądze i na upragnioną 3 ligę oraz dla najmłodszych adeptów zgorzeleckiego klubu. Każda forma umieszczania reklamy na naszej stronie to także możliwość dla rodzimych firm rozwijających się, na pokazanie się poza granicami naszej lokalnej społeczności.
Kibiców Nysy nakłaniam do zostawiana po sobie śladów na forach internetowych oraz wszelakich innych stronach. Wystarczy wpisać www.nysazgorzelec.pl i ciekawski wejdzie na stronę. To także forma rozreklamowania Nysy Zgorzelec jako marki.
mapka.gif 140x130
Plik ściągnięto 2847 raz(y) 15,77 KB
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Ostatnio zmieniony przez cero 2011-01-04, 11:46, w całości zmieniany 1 raz
łoł jestem w niezłym szoku... skoro podliczałeś tylko od 13 listopada do 31 grudnia a tu tyle wejść i to jeszcze z całej Polski... ba nawet z całego kraju... szacunek za pracę ;-)
dokładnie od 13 listopada. Cero teraz wiesz po co był mi ten PIN co wysłałem do klubu. Nie dość że zarejestrowałem MKS NYSA w Google Maps to jeszcze rozszerzyłem statystyki.
Czyli jesteśmy reklamowani na całym świecie
Tak to wygląda w skrócie.
Ale w tych statystykach jest mnóstwo opcji. Naprawdę potężna maszyna danych.
Dla ciekawych dodam że jak założy się już legalnie nasze SKNZBN..... wiadomo co to inicjatywy będą same przekładać się na statystyki strony. Sami zresztą zobaczycie.
Nie mogę się doczekać jak Cero ogłosi dobrą nowinę i rozstąpi się Nysa Łużycka
Wtedy każda impreza może być pod patronatem lub z inicjatywy Naszej. Coś pięknego !!!
Na to czekam ja i moja najbliższa rodzina. Bo w tej nędzy nicości w jakiej jest Nysa Zgorzelec jest szansa zrobić coś dla niej i dla Nas kibiców!
Pokazać tym wszystkim ... że kibice potrafią robić coś pożytecznego i z wielkim rozmachem. To jest moje przyrzeczenie noworoczne i biada mi jak kłamię.
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum