Jak co roku w Zgorzelcu w okresie zimowym rozgrywany był turniej halowy juniorów w piłkę nożną. Organizatorem jest Okręgowy Związek Piłki Nożnej w Jeleniej Górze oraz Miejski Klub Sportowy Nysa Zgorzelec. W rozgrywkach udział brało 6 najlepszych ekip zrzeszonych w okręgowym związku piłkarskim. Oprócz tego „gościnnie” w zawodach startowała drużyna zgorzeleckiej Nysy, która na co dzień występuje na boiskach Dolnośląskiej Ligi Juniorów Młodszych. Zespół ze Zgorzelca wystawił dwie ekipy, które ze zmiennym szczęściem radziły sobie w zawodach. Pierwsza – silniejsza drużyna, po drodze do finału zanotowała dwa zwycięstwa i jedną porażkę, a w półfinale 2:1 pokonała SP Gol z Jeleniej Góry. W finale młodzi zgorzelczanie pokonali po rzutach karnych (2:0) KKS Jelenia Góra. W regulaminowym czasie spotkanie zakończyło się remisem 3:3. Drugi zespół reprezentujący zgorzelecki klub, zajął miejsce ósme, przegrywając decydujący mecz po rzutach karnych z 0:1.
Za najlepszego gracza turnieju uznano Oskara Wieliczko. Nagrodę najlepszego bramkarza zgarnął Szymon Czechowski z KKS Jelenia Góra. Natomiast najskuteczniejszym strzelcem był Kacper Zakrzewski ze zgorzeleckiej Nysy, który strzelił 6 goli.
1. Nysa I Zgorzelec
2. KKS Jelenia Góra
3. SP Gol J. Góra
4. UKS Gryfów Śląski
5. Karkonosze Jelenia Góra
6. Łużyce Lubań
7. Chrobry Nowogrodziec
8. Nysa II Zgorzelec
Dużo gorzej zaprezentowali się juniorzy starsi. Podopieczni trenera Grzegorza Przekopa wygrali jedynie jedno spotkanie i ostatecznie zajęli piąte miejsce.
_________________ Bóg stworzył Człowieka, Człowiek Piwo, baba przylazła sama
Ostatnio zmieniony przez cero 2011-01-24, 15:40, w całości zmieniany 1 raz
mało nagłośniony był ten turniej . Niestety nikt z klubu nie zgłosił nikomu z administratorów strony że owy turniej bedzie. Lipa organizacyjna. Ja się dowiediałem o turnieju w piątek wieczorem. Nawet nie zdążyłem przygotować baterii do aparatu.
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum