W strugach deszczu niestety nie udało się zgorzeleckiej Nysie zdobyć punktów w meczu z Iskrą Kochlice.
Zespół Nysy na minutę przed końcem pierwszej połowy przegrywał 0:1. Po przerwie drużyną lepszą okazała się Iskra która konsekwentnie strzelała kolejne bramki.
Nysa gola strzeliła w 86 minucie (Machowski) przy wyniku 0:3 dla gości, wynik nie uległ już zmianie. Po raz kolejny nie zawiedli najwierniejsi kibice Nysy, którzy od pierwszych do ostatnich minut, w strugach padającego deszczu dopingowali swój klub. Szkoda, że nie wszyscy potrafili to docenić...
W dwumeczu jaki rozegrał zgorzelecki zespółna przestrzeni ostatnich dwóch kolejek,zamiast 6 punktów, zdobyliśmy, niestety, tylko jeden. Nysa po 8 kolejkach gromadzi zaledwie 7 punktów i zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli. Jak dotąd nie odniosła wyjazdowego zwycięstwa.
Kolejnym przeciwnikiem Nysy będzie lider 4 ligi Foto-Higiena Gać.
Nysa Zgorzelec nie wykorzystała atutu swojego boiska w dwóch kolejnych spotkaniach ligowych. Podopieczni trenera Gryglaka uzbierali jedynie jeden punkt na przestrzeni ostatnich dwóch tygodni.
Spotkanie z zespołem Iskry rozpoczęło się dla Nysy bardzo dobrze. Przez pierwsze 15 minut zgorzelczanie mieli zdecydowana przewagę, której niestety nie udało się udokumentować. Z biegiem czasu, do głosu zaczęli dochodzić goście, którzy dzięki dobremu wyszkoleniu technicznemu, sporo „mieszali” przed polem karnym. W pierwszej , dynamicznej i ciekawej połowie meczu,to Nysa miała więcej okazji. Niestety, powracającemu do pełnej dyspozycji Rydolowi, nie udało się skierować piłki do siatki rywali, choć przynajmniej w dwóch sytuacjach miał do tego pełne prawo.
Wraz z upływem czasu, kibice, którzy niezbyt tłumnie wypełnili tego deszczowego dnia stadion przy ulicy Maratońskiej, przekonywali się, że informacje o ponadprzeciętnych umiejętnościach technicznych graczy z Kochlic, nie były plotką. Szybka wymiana piłki między napastnikami oraz indywidualne popisy dryblerskie poszczególnych zawodników Iskry robiły wrażenie. Mimo wszystko Nysa w pierwszej połowie wyglądała dobrze, aż do momentu, w którym straciła „gola do szatni”. W ostatniej minucie pierwszej części meczu z lewej strony boiska, tuż przed polem karnym, gracza gości sfaulował Marcin Monik. Dobrą, mocną wrzutkę na „pierwszy słupek”, na gola zamienił Zieliński.
Po przerwie zgorzelczanie próbowali bezskutecznie zmienić niekorzystny rezultat, ale nie było to takie proste. Nysie brakowało wykończenia (znów dobrej okazji nie wykorzystał Rydol), a starania piłkarzy trenera Gryglaka o wyrównującą bramkę sprawiały, że „biało – niebiescy” nadziewali się na akcje Iskry. W miarę upływu czasu trener Nysy postanowił wzmocnić siłę ataku i wprowadził na boisko Borowego, a później Kowala. Przede wszystkim ten pierwszy przejawiał spora determinację i ożywił poczynania Nysy w ofensywie.
Niestety zbyt ofensywnie nastawiona drużyna Nysy straciła z kontry dwa gole, których autorami byli Bienia (75.minuta) i Cichoński (85. minuta). Zaraz po trafieniu na 0:3, kontaktowego gola strzelił Machowski, jednak jego trafienie w ostatecznym rozrachunku okazało się jedynie golem honorowym.
Nysa wystąpiła w składzie:
Barynów, - Monik S, Monik M, Monik G(Kowal), Łuszczyk, Kaczan - Jaworski, Ruszkiewicz(Borowy), Mądrzejewski, Machowski, Rydol
Nysa Zgorzelec - Iskra Kochlice 1:3 (0:1)
Pozostałe wyniki 8 kolejki:
Piast Żmigród - Ślęza Wrocław 2:1
GKS Kobierzyce - AKS Strzegom 2:3
Orkan Szczedrzykowice - Miedź II Legnica 3:0
Piast Zawidów - Strzelinianka Strzelin 2:3
Sokół Wielka Lipa - Karkonosze Jelenia Góra 0:0
Puma Pietrzykowice - Granica Bogatynia 3:0
Konfeks Legnica - Foto-Higiena Gać 1:1
porazka.gif 150x100
Plik ściągnięto 12136 raz(y) 12,52 KB
nysavsIskra kochlice.gif
Plik ściągnięto 96 raz(y) 115,82 KB
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Ostatnio zmieniony przez cero 2011-09-19, 20:47, w całości zmieniany 6 razy
Emil relaks. wiesz ze będę musiał to edytować wiec zaoszczędź mi wieczoru.
Może jakiś opis do meczu?
Widzę że piłkarze nie podziękowali za doping...
Wstyd !
Machowski boi się piłki, Panie Machowski to jest piłka a nie szachy, nie bądź ciote...czką
_________________ W S Z Y S C Y --- S Z A L I K I --- N A --- M E C Z ---- Z G O R Z E L E C - M O I M - M I A S T E M , N Y S A - M O I M - K L U B E M
Kruger co konkretnie masz na myśli bo Mały zawsze mi się kojarzył z w miarę agresywną piłką.
pozostanie: zawsze ci się kojarzył... boi się wejść w bezpośrednie starcie, walkę o piłkę, może bał się mokrej murawy? heh
_________________ W S Z Y S C Y --- S Z A L I K I --- N A --- M E C Z ---- Z G O R Z E L E C - M O I M - M I A S T E M , N Y S A - M O I M - K L U B E M
zła atmosfera wśród kibiców i w klubie. źle sie dzieje
dementujemy Twoją wypowiedź, atmosfera wśród kibiców jest dobra
zła atmosfera wśród kibiców i w klubie. źle sie dzieje
dementujemy Twoją wypowiedź, atmosfera wśród kibiców jest dobra
dementuje i twoja kruger... atmosfera jest rewelacyja:) 3,4,5 liga to niewazne dla nas jest...
dementuję i Twoją Emil, że zdementowałeś mój komentarz
emil wyjaśnij o co ci chodzi, ja jestem z klubem i na dobre i na złe, a paru grajków co walą w cha to mi koło cha to lata MKS NYSA
Kurde widzę że sprawdzają obecność bardziej niż w szkole xD
Kożo dziś miał siłę wyższą i nie mógł się zjawić ale wspierał was mentalnie i łączył się drogą radiowo-telefoniczną
_________________ Choć życie ciąży a psycha siada nie mogę się poddać to moja zasada
Maciek Machowski, chciał przeprosić kibiców za to, że dzisiaj do nich nie podszedł po meczu, żeby podziękować za doping. Gracz ubolewa nad tym faktem. Powodem jego szybkiego zejścia z boiska była konieczność udania sie do masażysty, w związku z urazem jakiego doznał w trakcie pierwszej połowy. Oczywiscie był zadowolony z dopingu i dziekuje sympatykom klubu za wspieranie wystepów pierwszej drużyny z trybun. Taka informację dostałem od głównego zainteresowanego
_________________ Bóg stworzył Człowieka, Człowiek Piwo, baba przylazła sama
Ostatnio zmieniony przez cero 2011-09-18, 21:19, w całości zmieniany 1 raz
Jezeli zaś chodzi o Małego to widać że chłopak wziął sobie wszystko do serca i skoro obiecuje poprawę, to ja ze swojej strony moge przebaczyć i zobaczyć jak będzie to wyglądało w koejnych spotkaniach. Nie ma sensu podgrzewać w trudnym dla klubu czasie atmosfery. takie jest moje zdanie.
Ok Emil myślałem tylko że zdementowałeś moją wypowiedź - tak wywnioskowałem z postu.
Ja tylko chciałem zdementować że nas olewają piłkarze. Wcale tak nie jest, otóż:
Mały napisał do mnie i wszystko wytłumaczył. Wyglądało to może nie fajnie ale poszedł zdiagnozować kolano jak najszybciej.
A co do podkreślenia tego że ma ktoś do nas za coś uraz przytoczę słowa Maćka:
"Przeproś ode mnie chłopaków...
nie gniewajta się naprawdę !
to co robicie naprawdę.. wielkie 5 dla Was"
Ty chciałbym zakończyć i uciąć niepotrzebny temat.
Nie wiem dlaczego wszyscy krytycy oczekują , że młody , nieograny zespół bedzie wygrywał ze starymi wyjadaczami ! Dajcie młodziakom trochę czasu ! Poza tym prawdziwy kibic jest z drużyną na dobre i na złe ! Celem Nysy jest utrzymanie w IV lidze i nabieranie doświadczenia ! W zeszłym sezonie Piast Zawidów dopiero wygraną w ostatniej kolejce zapewnił sobie pozostanie w tej klasie rozgrywkowej ! Moim zdaniem Nysa powinna w ataku grać także podaniami ( podobnie jak Iskra Kochlice ) , a nie z uporem maniaka robić dalekie wrzuty na Rydola lub Machowskiego ! To nie może być jedyna opcja ! Młodziaki do boju i nie ma co się łamać bo kolejek jest 30 , a każdy może wygrać z każdym ( mało brakowało a Nysa wygrałaby z Piastem Żmigród , który jest drugi w tabeli ) ! Będę Wam kibicował !
Panie Machowski wielkie sorry za moje komentarze skoro były problemy z kolanem mam wyjaśnienie na ciotowate wejścia w starcia o piłkę - po prostu strach o bezpośrednią walkę o piłkę. Jeszcze raz sorry.
Mały ma problemy z kolankami już dłuższy czas, pamiętam jak jeszcze za czasów wystepów w ldj, kontuzja ta zablokowała rozwój dynamicznie zapowiadającej się przygody z piłką. Ot taki niefart
No..więc wszystko jest spoko, atmosfera jak najbardziej wporzo, więc możemy iść na browara:D a tak z innej beczki to myślałem że Syty sobie jaja robisz z Kasperczakiem w Zagłobie ale Boguś pochwalił się zdjęciem:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum