Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nysa - Orkan o 14.00
Autor Wiadomość
cero

Wysłany: 2011-11-18, 18:02   Nysa - Orkan o 14.00

W najbliższa sobotę (19.11.) zgorzelecka Nysa zagra w ramach XVII kolejki z siódmym w tabeli Orkanem Szczedrzykowice. Początek spotkania o godzinie 14.00

Komplet spotkań XVII kolejki

Strzelinianka Strzelin - Piast Żmigród 19 listopada, 14:00
Karkonosze Jelenia Góra - Miedź II Legnica 19 listopada, 14:00
Granica Bogatynia - AKS Strzegom 19 listopada, 14:00
Foto-Higiena Gać - Ślęza Wrocław 19 listopada, 14:00
Iskra Kochlice - GKS Kobierzyce 19 listopada, 14:00
Nysa Zgorzelec - Orkan Szczedrzykowice 19 listopada, 14:00
Konfeks Legnica - Piast Zawidów 19 listopada, 11:00
Puma Pietrzykowice - Sokół Wielka Lipa 19 listopada, 14:00

orkan.gif
80x140
Plik ściągnięto 6441 raz(y) 6,93 KB

Ostatnio zmieniony przez chazol 2011-11-18, 23:58, w całości zmieniany 2 razy  

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2011-11-18, 23:59   

Opis powala :)

Megidox

Wysłany: 2011-11-19, 00:32   

Ważne że jest :P

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2011-11-19, 00:44   

Miałem go dziś skrobnąć po robocie :)

Megidox

Wysłany: 2011-11-19, 01:09   

Dobra dobra, winny się tłumaczy ;)

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2011-11-19, 07:34   

wciągnęły mnie vlepki wieć robilem a o opisie zapomniałem :)

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2011-11-19, 07:54   

Nic mnie już nie zdziwi czytając to co piszą na stronie Orkanu:
Cytat:

W sobotę Orkan Szczedrzykowice wybiera się na podbój Zgorzelca.
w pierwszym starciu na polach w Szczedrzykowicach rycerze Orkana pod dowództwem Roberta Mlawskiego zwyciężyli gości 4:1 po bramkach Sebastiana Burdy 2, Rafała Majki i Daniela Dudkiewicza. Ty razem nie będzie tak łatwo ponieważ wojska Szczedrzykowickie ruszają na bitwe mocno ,,osłabione,,. Z róznych przyczyn w tym meczu nie zagrają strzelcy wyborowi Sebastian Burda, Łukasz Ostrowski i Robert Malawski i na tyłach też jest nie wesoło ponieważ po długiej i wyczerpującej rundzie wielu rycerzy skarży sie na różne dolegliwości ,,przeważnie psychiczne,,. Czy i w tym meczu Gwardia Kardynała Szabata pokaże wszystkie swoje atuty? czy będzie walczyła do upadłego jak w ostatnim meczu? czy może położą się i będą oczekiwać na ciosy jak w dwóch przedostatnich meczach? Wszystkie te niejasności poznamy około godziny 16:00 w sobotę. Rycerze ostrzymy miecze polerujemy zbroje i widzimy się o 13:00 na tyłach przeciwnika!!!

Poniżej tekst piosenki rycerskiej, który należy się nauczyć na jutrzejszą walkę:

O gloriosa domina

O gloriosa domina
excelsa super sidera,
qui te creavit provide,
lactas sacrato ubere.
Quod Eva tristis abstulit,
tu reddis almo germine;
intrent ut astra flebiles,
sternis benigna semitam.
Tu regis alti ianua
et porta lucis fulgida;
vitam datam per Virginem,
gentes redemptae, plaudite.
Patri sit Paraclito
tuoque Nato gloria,
qui veste te mirabili
circumdederunt gratiae. Amen.

Jak pisał autor Orkan bardzo osłabiony brakiem czołowych TOP 3 strzelców Orkanu:
Burda (aktualny król strzelców 4 ligi - 11 goli)
Ostrowski - (7 goli)
Malawski - (3 gole)

Dla przypomnienia: (2011-08-17, 19:55 )
"W Szczedrzykowicach melduje się na oficjalnie 6. Pięć osób dojeżdża bezpośrednio ze Zgorzelca plus 1 emigrant z Wrocławia :) Nastawienie na mecz Peace Love and Folklor ze względu na bliskość Miedzi Legnica. Ogólnie ze Zgorzelca ok 11 osób plus zaprzyjaźniony fotoreporter z żoną z Legnicy (który kibicował razem z nami bo jak się okazuje chrześnicę ma w w Zgorzelcu (www.lca.pl - tam będą fotki z meczu).
Jak na wyjazd w to "prześliczne" miejsce kibiców się nie spodziewaliśmy... a jednak byli. :) i to jacy. Jeżeli można nazwać ich ruchem kibicowskim (non stop beznadziejne teksty z wyzwiskami do sędziego i na Zgorzelec) długo tam jeszcze ruch ultras będzie się rozwijał to tak z 20 lat i nadrąbią poziom aby chociaż reprezentować przysłowiowe "coś". Nie tłumaczy ich raczej nic gdyż nosili dumnie szale i z tego co się orientuje kibicują Miedzi Legnica. Ale jak "szef" młyna napina się jak by był na festynie lub na baletach w remizie... Przerabialiśmy podobnego pana w Zawidowie co po meczu była awantura z całym stadionem) zresztą on to raczej kibic żaden a szkoda mi tych chłopaków co uczą się od takich ludzi kibicowania. Bo powiedzcie mi jak można śpiewać " Orkanik na fali w dup.ę pociska rywali" ??? Z nietęgą miną wysłuchiwałem tych fanatycznych przyśpiewek. My ze swojej strony z dopingiem sporadycznie jakiś chóralny okrzyk aby podnieść efekt kibicowski. Tak więc tyle o tych kibicach... w sumie to napisałem o 5 zdań za dużo :) Doostali zaproszenie od K. na przyjazd do Zgorzelca ale zapewne nikogo nie będzie bo napinać się najlepiej na swojej wiosce przed lokalnymi dziewuchami.
Po meczu śpiewamy "Czy wygrywasz czy nie..."
A teraz o esencji spotkania. Nysa w pierwszej połowie dostała tęgie baty w dużej mierze przez kontry gospodarzy. w 7 minucie Jabłoński chciał zapewne zdobyć gola z rzutu wolnego z 16 metrów, niestety piłka poszybowała do Prochowic... Pierwsza bramka w 15 minucie z rzutu rożnego główką. (do 15 minucie gospodarzy nie było) Później Nysa atakowała non stop i była rozbijana na 20-25 metrze od bramki Orkanu. Przez gapiostwo i mocne odkrycie gospodarze wypuszczali bardzo dobre kontry z których padały bramki. Do przerwy niesmaczny wynik 3:0. W przerwie podczas rozmów oczywiście duch w nas nie gasł zastanawialiśmy się tylko czy Nysa podniesie czoło i pokaże na co ich stać. W drugiej połowie piłkarze pokazali ducha walki za co ogromny szacunek. Przez 45 minut walczyli o każdą piłkę praktycznie przeważając zdecydowanie gospodarzy. Po 12 minutach kontra w która mogła ustawić wynik meczu . Strzał z ostrego konta przez zawodnika Orkanu piłkę gubi Barynów (nie mam zielonego pojęcia jak ona mu mogła wypaść) dobitka i GOL! ... na szczęście nie uznany. Piłkarz Orkanu był na spalonym ( Na spalonym którego nie było) Uff. W 75 minucie Jabłoński zdobywa gola ! Euforia i niepewność, bo każdy widział że zespół mocno przycisnął. Nysa miała jeszcze kilka dobrych akcji w 78 minucie piłka bita głową poleciała nad poprzeczką po strzale Jabłońskiego, w 80 Machowski z dryblował 3 przeciwników i idealnie wyłożył piłkę Kowalowi, ten natomiast został zablokowany przez obrońce. w 84 minucie kolejny strzał tym razem niecelnie Machowski. W 87 minucie po kolejnej jak się okazuje 3 kontrze zespół ze Szczydrzykowic zdobywa gola.
Fatalnie... chwilę później sędzia kończy spotkanie. Jednym słowem grali jak nigdy a przegrali jak ..... jak mówi piłkarskie porzekadło. Szkoda bo gdyby Nysa podeszła do tego spotkania tak jak podeszła do drugiej odsłony meczu wynik zapewne był by inny.
To tyle jak na 1 wyjazd. Oby mniej takich nie fajnych wiadomości piłkarskich, oby więcej tych dobrych ! Ale jednej rzeczy nie można chłopakom zarzucić - WALKI !
Wyróżniający się piłkarze według "Nas" to: Żyła (wszędzie go pełno) , Jabłoński (szczególnie w 2 połowie jak przeszedł z obrony na atak).
Jutro kolejny meczz cyklu "Długi tydzień piłkarski kibiców ze Zgorzelca" tym razem Śląsk Wrocław - Rapid Bukareszt (oficjalnie 3 osoby) a w niedziele derby z Piastem Zawidów."

syty86

Wysłany: 2011-11-19, 09:19   

polerują zbroje : D...jedziemy z wsiurami dzisiaj i wbijamy sie na 14 miejsce w tabeli ; )

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2011-11-19, 09:46   

co do polerowania zbroi :) dodam że to Nysa Zgorzelec będzie Rycerzami Wiosny 2012 więc zamiast preparatów do drewna (Tartak Prochowice) powinni nabyć środki do czyszczenia naszych zbroi.
Tak więc polecam: REMIX STAL 3
Preparat do czyszczenia i konserwacji powierzchni ze stali szlachetnej (nierdzewnej). Nadaje się do pielęgnacji szafek, zmywarek, lad chłodniczych, blaszanych obić drzwi wind i innych urządzeń ze stali szlachetnej. Preparat usuwa brud i zacieki bez zarysowań, pozostawia ochronną warstwę nabłyszczającą, konserwuje i chroni powierzchnię metalu przed ponownym zabrudzeniem.
Sposób użycia:
Piłkarze Orkanu powinni rozpylić niewielką ilość środka na suchą, czyszczoną powierzchnię, następnie równomiernie rozprowadzić i wytrzeć suchą szmatką lub ręcznikiem jednorazowym do uzyskania naturalnego połysku.

ryc.gif
600x600
Plik ściągnięto 81 raz(y) 175,2 KB

kruger
coco jumbo i do przodu

Wysłany: 2011-11-19, 10:58   

chazol napisał/a:
co do polerowania zbroi :) dodam że to Nysa Zgorzelec będzie Rycerzami Wiosny 2012 więc zamiast preparatów do drewna (Tartak Prochowice) powinni nabyć środki do czyszczenia naszych zbroi.
Tak więc polecam: REMIX STAL 3
Preparat do czyszczenia i konserwacji powierzchni ze stali szlachetnej (nierdzewnej). Nadaje się do pielęgnacji szafek, zmywarek, lad chłodniczych, blaszanych obić drzwi wind i innych urządzeń ze stali szlachetnej. Preparat usuwa brud i zacieki bez zarysowań, pozostawia ochronną warstwę nabłyszczającą, konserwuje i chroni powierzchnię metalu przed ponownym zabrudzeniem.
Sposób użycia:
Piłkarze Orkanu powinni rozpylić niewielką ilość środka na suchą, czyszczoną powierzchnię, następnie równomiernie rozprowadzić i wytrzeć suchą szmatką lub ręcznikiem jednorazowym do uzyskania naturalnego połysku.
Ja poproszę pół tabletki. Trzeba przyznać że fantazji mogę pozazdrościć :-)

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2011-11-19, 11:27   

kurger ten opis to oczywiście cięta riposta pod adresem redakcji Orkanu która w sposób oczywiście żartobliwy opisuje swoich piłkarzy :)
P.S. Tabletki wycofali po aferze z dopalaczami ;)

cero

Wysłany: 2011-11-19, 11:30   

Chłopaki lepiej polerować hełm w zaciszu domowego ogniska, niz takie bzdury pleśc:)

Megidox

Wysłany: 2011-11-19, 11:32   

Cero głodnemu chleb na myśli xD

cero

Wysłany: 2011-11-19, 11:33   

Co do opisu, to nie opis a zaledwie zapowiedź, ale ważne że jest:) dzisiaj opisik gwarantowany trzeźwością prezesa:)

syty86

Wysłany: 2011-11-19, 11:34   

cero by bardziej flaszke wypolerował a nie hełm. : )

cero

Wysłany: 2011-11-19, 11:35   

No a widzę, ze Daniel w dawno niewidzianej na forum formie:)

cero

Wysłany: 2011-11-19, 11:36   

hehe, Bartoszu...

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2011-11-19, 12:49   

E panie prezes :) jaka forma jakie forum :D
Nie miałem czasu na nic ostatnimi czasy i nadal nic sie nie zmieniło.
P.S. dobrze polerować hełm w zaciszu niż bić niemca po hełmie... jakoś tak to było :D

Jendyk
Byla bedzie jest NYSA EM KA ES

Wysłany: 2011-11-19, 13:22   

niestety panowie dzisiaj odpadam na l4 leze także powodzenia i głośnego dopingu żebym w domu slyszal pozdrawiam i 3 punkty widze

Megidox

Wysłany: 2011-11-19, 17:16   

Melduje że misja wykonana 3 punkty zdobyte ;)

p.s na meczu generalnie smutno bo nie było mojego ulubionego kibica ;<

Majki

Wysłany: 2011-11-20, 09:27   

słyszałem, że po porażce Orkan polerował naszym lance w szatni :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi