Wysłany: 2011-11-28, 21:19 "Stary" Nowy Prezes MKS NYSA ZGORZELEC
Po walnym zgromadzeniu wyborczym funkcję prezesa naszego ukochanego klubu objął po kilkuletniej przerwie znany wszystkim nie tylko w kręgu piłkarskim Andrzej Tyc.
Na nowej ścieżce kariery prezesowi życzymy sukcesów i postawienia klubu na nogi. Z czasem oczywiście ponownego wprowadzenia Nysy Zgorzelec do III ligi.
Adamowi Łuszczykowi serdecznie dziękujemy za włożone serce i wolę walki o każdy punkt ! w tak trudnym roku 2011.
Adaś Dziękujemy !
Krótka prezentacja nowego prezesa klubu MKS Nysa Zgorzelec.
Pracę na terenie powiatu zgorzeleckiego rozpocząłą w 1980 roku w FAMAGO Zgorzelec, początkowo jako Zastępca Dyrektora ds. Pracowniczych, a następnie jako Główny Specjalista ds. Zatrudnienia i Szkolenia Zawodowego. W 1994 roku przeszedł do pracy w Przedsiębiorstwie Budownictwa Górniczego i Energetycznego EGBUD w Bogatyni, w którym do dziś jest odpowiedzialny za pozyskiwanie zamówień i udział firmy w przetargach publicznych.
Pierwsze kroki w pracy zawodowej stawiał poza powiatem zgorzeleckim. W 1969 roku jako nauczyciel w Liceum Ogólnokształcącym i wizytator metodyczny w Oleśnicy, następnie przez 4 lata był Dyrektorem Powiatowego Ośrodka Sportu, Turystyki i Wypoczynku w Oleśnicy oraz przez kolejne 3 lata Dyrektorem Oddziału Przedsiębiorstwa Gospodarki Turystycznej „Odra” w Oleśnicy. Od 1978 roku pełnił funkcję zastępcy dyrektora w Dzielnicowym Ośrodku Sportu i Rekreacji Wrocław-Krzyki we Wrocławiu.
Jego największym sukcesem było uzyskanie we wszystkich wyborach do Rady Powiatu Zgorzeleckiego wysokiego poparcia społecznego umożliwiającego czterokrotnie zdobycie mandatu radnego. Gdy w latach 2002-2006 pełnił funkcję Starosty Zgorzeleckiego wraz z radnymi stworzył model pracy samorządowej ponad podziałami partyjnymi, dzięki czemu możliwe było zrealizowanie kilkudziesięciu projektów i osiągnięcie dalszej poprawy warunków życia mieszkańców naszego powiatu.
Pochodzi z Kępna z rodziny o patriotycznych tradycjach. Od 32 lat jest w szczęśliwym związku małżeńskim z Aliną, syn Tomasz. W domu najlepiej wychodzą mu przyrządzane od 33 lat śniadania dla wszystkich oraz wzbogacanie domowej biblioteki i fonoteki w najnowsze książki i nagrania. Wraz z rodziną często podróżuje po kraju i Europie, ale zdecydowanie najbardziej lubi spędzać wolny czas z dala od zgiełku i hałasu, nad dobrą książką w otoczeniu najbliższych. Marzy mu się drewniany domek z kominkiem stojący na skraju lasu nad brzegiem jeziora…
Dużo czasu przeznaczył na aktywną działalność społeczną w kilku organizacjach pozarządowych oraz kontakty z mieszkańcami powiatu zgorzeleckiego. "Od 50 lat piłka nożna jest moją pasją, którą realizowałem najpierw jako zawodnik, a później jako trener i działacz." Wieczorem lubi słuchać jazzu, czytać literaturę faktu i poezję oraz obejrzeć dobry film. Moi ulubieni twórcy i wykonawcy to m.in. Grażyna Szapołowska, Krzysztof Kolberger, Catherine Denevue, Demi Moor i Sharon Stone.
tyc.gif 150x200
Plik ściągnięto 13464 raz(y) 16,14 KB
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Dubry typ, nie znałem wcześniej szkoda że się ożenił bo wcześniej przez rok ogarniał śniadania dla wszystkich. Nie że się czepiam ale śmiesznie wyszło. DO BOJU MKS!!!!!
Nie ma co narzekać ten gość mimo że jak to mówimy "czerwony" zrobił najwięcej dla naszego klubu. Pod jego wodzą Nysa awansowała do III ligi lecz po roku z hukiem spadła. I tu pojawiały się największe wątpliwości. Jakich zawodników Nysa wtedy miała, dziwne nietrafne transfery, brak kasy bieda z nędzą. Może tym razem będzie lepiej !
Aha zapomniał bym. Cero musimy zacząć ogarniać składki.
Warto by było wprowadzić jeszcze nagrodę po meczu dla najlepszego zawodnika według opini stowarzyszenia. Zawsze jakiś gift można dać , jakąś pamiątkę lub nawet przysłowiową 100.
Myślę że zawsze powinno to podziałać mobilizująco.
Czekamy na kolejne wybory tym razem wchodzimy do zarządu bo jak nie my to kto ?
Dodać do tego należy lata przeciętnych występów w IV lidze zakończonych żenującym spadkiem do okręgówki... Stary prezes, stary zarząd, czyli sami swoi, więc nie ma co liczyć, że będzie lepiej
Bądźmy optymistami. Mam nadzieję że Pan Tyc wyciąga trafne wnioski z wcześniej popełnionych, nietrafnych decyzji. Wg mnie jakby na to nie patrzeć ma największe doświadczenie w zarządzaniu spośród osób z kręgu zainteresowanych objęciem tej funkcji
_________________ W S Z Y S C Y --- S Z A L I K I --- N A --- M E C Z ---- Z G O R Z E L E C - M O I M - M I A S T E M , N Y S A - M O I M - K L U B E M
Ja tam do Tyca nic nie mam Dostałem od niego 2 przypinki unikatowe Nysy i szalik
Dzięki niemu powstała ta strona byłem u niego w starostwie na rozmowie jak to ma wyglądać, ale do tej pory nikt nam nie zapłacił a minęło już 5 lat. Chociaż dobrze że Pan Tyc oplacil nazwe strone www.nysazgorzelec.pl . Po za tym kiedyś mnie trenował jak miałem 1 sezonowy przebój w juniorach starszych Nysy. Jedno jest pewne każdą inicjatywę ten człowiek poprze ! Oczywiście dobrą inicjatywę. Tak więc jestem dobrej myśli.
Ale jak już wspominałem wielkie dzięki Adasiowi który w tak trudnym momencie objął ex stanowisko. Młody chłopak z ambicjami to będzie następny prezes zobaczycie. A w zarządzie Nysy 3 od nas się znajdzie jak w mordę strzelił. Wspomnicie moje słowa bo są prorocze
Daniel, z tą stówką dla piłkarzy, od stowarzyszenia lekko przesadziłeś. Składki wynosza 15 złotych miesięcznie i sa łacone przez 4-5 osób, ni chu chu nie wychodzi stówka nawet miesięcznie:)
_________________ Bóg stworzył Człowieka, Człowiek Piwo, baba przylazła sama
Nie moja sprawa z tą stówką ale prawda jest taka że to sponsorzy czy też miasto powinno finansować takie tematy
_________________ W S Z Y S C Y --- S Z A L I K I --- N A --- M E C Z ---- Z G O R Z E L E C - M O I M - M I A S T E M , N Y S A - M O I M - K L U B E M
Same dobre wieści z ostatnich dni... Kręcina nie jest już w strukturach PZPN-u, moim zdaniem losowanie grup na EURO2012 też było dla nas korzystne... Rosja, Czechy i Grecja w grupie...
Wygrał ktoś z Was bilety do Wrocka na mecz Polski? Jeżeli tak to odkupię 1 bilet - mi niestety nie udało się w losowaniu, a byłem zalogowany na 8 osób, prawie cała najbliższa rodzina i kicha...
3 mecze i do domu...chociaż w naszej sytuacji do "domu" to raczej dziwnie brzmi ; ) będziemy sie nakręcać jak z grupy wyjdą!,bo zawsze jest euforia i duże nadzieje przed losowaniem a później tak jak zawsze czyli wiadomo jak...
_________________ NYSA IS MY PRIDE FOOTBALL IS MY LIFE
Odsprzedam Ci bilet za 2500zł po znajomości na Polska - Grecja
1, 2 czy 3? Po za tym chcę na Wrocek a nie Wa-we, a co wygrałeś?
nie wygrałem. Zresztą bilety są imienne więc nawet nie odkupisz.
A nie jest tak że jeden jest imienny a 3 bezimienne?
O
może i tak. Podejrzewam że ceny biletów u koników (na mecze w grupach mam tu na myśli np. Wrocław) przerosną nasze pensje netto. Ciekawy jestem ile będzie wart taki bilet na finał.
O
może i tak. Podejrzewam że ceny biletów u koników (na mecze w grupach mam tu na myśli np. Wrocław) przerosną nasze pensje netto. Ciekawy jestem ile będzie wart taki bilet na finał.
Nie nasze
Majki po tych wakacjach ja tam jestem jak najbardziej za wyjazdem nawet na ten głupi telebim chociaż żałuje że nie mamy w grupie DE i nie gramy z nimi w stolicy "Zdolnego Śląska" bo to by było "ciekawe" wydarzenie.
_________________ Choć życie ciąży a psycha siada nie mogę się poddać to moja zasada
Z niemcami spotkamy się w ćwierćfinale i awansujemy do półfinału po dogrywce i rzutach karnych niestety w półfinale przegramy i zagramy w finale pocieszenia
Inicjatywę wyjazdu do Wrocka uznaję za bardzo trafną
juz wiem.byl grala nysa, zawidow, studniska, kopalnia, elektrowania, granica. moze ktos wie jakie wyniki i kto u nas gral?jakies nowe twarze.
ps niby strona oficjalna a nic sie tu nie dowiesz. do dupy taka robta.
Przepraszam was chłopaki, ale o turnieju oficjalnej informacji nie dostałem w ogóle, a nieoficjalnie tez dowiedziałem się "nie na czas", stąd brak informacji na stronie. Swoja droga martwi mnie fakt, ze kiedyś ta bardzo popularna i strasznie reklamowana impreza, popadła w taki marazm, że trudno było sie doszukac jakiejkolwiek informacji, czy to plakatu, czy tez wzmianki w lokalnych mediach. Coś z tym na pewno trzeba będzie zrobić w kolejnym roku. Bo na razie jest to tylko impreza dla graczy, którzy występuja w poszczególnych drużynach.
_________________ Bóg stworzył Człowieka, Człowiek Piwo, baba przylazła sama
nic nie wiedziałem nawet co się dzieje z władzami klubu że milczą, są telefony jest kur.. internet ! wystarczy napisać. Panie Tyc weś Pan ogarnij ten pier..lnik bo wstyd!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum