O boże znowu wypas sparing partnerzy
Krótko podsumuję ten artykuł.
Nysa Zgorzelec - Łużyce Lubań - klasa okręgowa
Nysa Zgorzelec - Włókniarz Mirsk - klasa okręgowa
Nysa Zgorzelec - Piast Wykroty - klasa okręgowa
Nysa Zgorzelec - BKS Bobrzanie Bolesławiec - klasa okręgowa
Nysa Zgorzelec - Lotnik Jeżów Sudecki - klasa okręgowa
Nysa Zgorzelec - Leśnik Osiecznica - klasa okręgowa
Jest na kim szlifować formę
Przez pryzmat tych sparingów widać że bliżej nam chyba do klasy niżej ... No chyba że taka jest taktyka wbiec na boisko ograć lub remisować a w rundzie wiosennej zdziwić się dlaczego nic nie wygrywamy.
Jedyny plus (jeżeli tak to można określić) to są to zespoły z pierwszej 10 ligi okręgowej.
Gdzie są mecze z klubami z wyższych lig ?
O zgrozo nie ma nikogo z 4 ligi nie wspomnę już o 3 lub 2 ligowych drużynach. Słabe kontakty ? czy po załatwianie po łebkach ?
Dlaczego nikt nie użyje telefonu do klubów np. za czeskiej granicy ?
Jakiś mecz który przyciągnie kibiców na trybuny po zimowej aurze ?
Jakieś małe szaleństwo typu propozycja meczu np ze Śląskiem Wrocław ? Niebawem 40 lecie klubu warto to wykorzystać albo zostaniemy dalej w czarnej D...
Jak dla mnie śmiech na sali te sparingi ...
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
chazol 100% racji ale napisze to co w innym poscie. jak w klubie od x lat dzialaja ci sami ludzie to czego sie spodziwacie? ze Salachna wam zalatwi? mlodzi jestescie i naiwni. mam wiecej lat niz wy i powiem wam ze nic nie bedzie poki nie zajda zmiany. nysa to taki maly pzpn. ci sami ludzie od lat. po wpisach tutaj widac ze wam na nysie zalezy. mlodzi jestescie, macie zapal, wezcie sie za ten klub jak chcecie zeby bylo inaczej. z taka murawa jak sztuczna to nysa powinna grac z co najmniej 4 liga. ilowa, zary, zagan. oni wszyscy beda tu grali tylko ze nie z nysa. pewnie z zawidowem, bogatynia. wystarczylo zadzwonic i zaproponowac czarnym zagan sparing( oni nic nie placa) i gwarantuje wam ze by sie zgodzili. tylko w nysie nikt nigdy do nikogo nie dzwonil. im sie wydaje ze to kluby powinny dzwonic do nysy. ot cala smutna prawda.
ps wesolych swiat i szczesliwego nowego roku w klubie. szczescie sie bardzo przyda bo po newsach tutaj widac ze nic nie jest zalatwione.
Jakieś małe szaleństwo typu propozycja meczu np ze Śląskiem Wrocław ? Niebawem 40 lecie klubu warto to wykorzystać albo zostaniemy dalej w czarnej D...
Warto wykorzystać to mało powiedziane. Godnie uczcić 40 lecie to jest obowiązek. Nie wyobrażam sobie, żeby nie zorganizować minimum jakiegoś sparingu z dobrym rywalem. Śląsk to raczej sfera marzeń, ale chociaż Miedź, czy inny Chrobry Głogów, bo jak się skończy na Bogatyni to ja dziękuję...
czy WKS Sląsk jest w sferze marzeń? Nie jestem przekonany Wrocławska drużyna gra sparingi z drużynami z miast FC grali z Moto-Jelczem Oława, grali z Piastem Żmigród, grają też sparing w Nowej Rudzie z Slezsky Opava
a dokładniej w Holtndorfie... byłem tam boisko jak w A-klasie pośród pola kukurydzy, nawet lokalne wieśniaki nie wiedziały gdzie jest boisko ale ceny biletów były z kosmosu..
oby coś zorganizowali
Ale ja jestem mądry co ?
Przy kolejnych wyborach startuje do zarządu i przejmujemy ten lokal !
Powtórzę to po raz kolejny i już ostatni będę rozliczał wszystkich i tak też się dzieje.
Obawiam się że mogę co niektórych onieśmielić na amen przed rundą wiosenną.
Poczekajmy na transfery z wyższej sfery tu będzie dopiero ubaw po pachy zobaczycie sami.
Jak już pisałem Siła i Nadzieje w NAS !
Daniel znowu leki odstawiłeś, rutinoscorbin tutaj nie pomoże:) a tak na powaznie spokojnie z tymi zapędami do Zarządu spokojnie jest runda wiosenna i po niej bym porponował rozliczać, a nie wczesniej, sparingi z mocnymi drużynami pewnie by były atrakcyjne, jednak czy ze szkoleniowego punktu widzenia byłyby dobre, nie wiem. Wydaje mi się, ze w trakcie zimy pracuej się przede wszystkim nad siłą i rozgrywa się mecze kontrolne, które nie wymagają dalekich wyjazdów, stąd trudno będzie ustrzelić kogoś z wyższej półki, chociaż meczyk z Granicą czy moim ulbionym Piastem by się przydał:), druga sprawa to prosiłbym o troche zaufania do trenera, skoro mu ci partnerzy odpowiadają to pewnie tak ma być. Chyba, że listaówmeczy kontrolnych była skądś narzucona. Poza tym Mazak przyjedzie:) Panowie sama radość.
_________________ Bóg stworzył Człowieka, Człowiek Piwo, baba przylazła sama
cero popatrz na to realistycznie. Co Ci z mazaka ? co Ci z Bogatyni ?
Jaki to ma sens do całości ?
Albo zacznijmy myśleć poważnie albo będziemy dalej zacofani. To jest przerwa zimowa którą należy mocno przepracować nie tylko fizycznie ale i organizacyjnie.
Pojawia się szansa którą po raz kolejny możemy spier....
Ja nie biorę żadnych leków ale chyba zacznę brać ! jak popatrzysz cero trzeźwym okiem to od 2 lat nic się nie dzieje. Jeżeli powiesz że się dzieje (mam tu na myśli oczywiście co sie dzieje w klubie) bo u nas rozkwit trwa to powiem Ci że mydlisz oczy
Nie bez powodu napisałem o Śląsku Wrocław. Nie to że mieszkam we Wrocławiu ale jak pisał Andrus Śląsk rozgrywa mecze z FC Śląska. Taki Piast Żmigród rozegrał z nimi mecz na ich 65 lecie klubu. Nie bez przypadku Żmigród to także FC Śląska Wrocław. Więc wracając do sparingów jakim cudem kiedyś u nas grał Widzew Łódź ? Mistrz Polski wtedy i co i Nysa wygrała z nimi 1:0 Śniegu po kolana ludzi kilkuset i można było ? MOŻNA ! nie wiem kto zadzwonił wtedy?
Kur... wystarczy wsiąść telefon w łapę i się zapytać:
- Dzień Dobry mówi ........... jestem odpowiedzialny za organizację meczy sparingowych w naszym klubie. Czy istniała by szansa zorganizowania meczu sparingowego podczas przerwy zimowej z waszym klubem ? Dostosujemy się do daty terminu. Oczywiście nie ma najmniejszego problemu aby rozegrać mecz u nas gdyż posiadamy sztuczną murawę.
- (TAK/NIE)
- Dziękuje za poświęcony mi czas. Do Widzenia !
Abstrakcja co ?
Cero bardzo Cię proszę nie broń nikogo w klubie na chwilę obecną. Ja też jestem pełny optymizmu jak wrócił Andrzej Tyc, co nie oznacza że nie można popracować troszkę mocniej? według zasady :
- co należy poprawić
- następne kroki, plan
- kto odpowiedzialny
- graniczna data wykonania zadania
To wszystko. Ja pracuje według podobnego schematu i wszystko jest określone konkretami.
Więc póki co proszę mnie tu nie studzić póki w człowieku wrze !
myślę, że S. z flaszką załatwiłby nam i Barcelonę a jakby jeszcze na dokładkę jechał z nim w tej sprawie Emil to jeszcze by nam zapłacili za to, że mogą z nami grać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum