Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Relacja z Walnego Zgromadzenia
Autor Wiadomość
chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2007-12-11, 22:43   Relacja z Walnego Zgromadzenia

We wczorajszym Walnym Zgromadzeniu wzięli udział członkowie Zarządu Klubu,trenerzy,prawie wszyscy zawodnicy drużyny seniorów,grupa juniorów i kibiców klubu oraz Prezes Centrum Sportowo - Rekreacyjnego - Sławomir Zawada.Prezes Klubu,Andrzej Tyc przypomniał rezultaty wszystkich drużyn osiągnięte w sezonie 2006/2007 oraz omówił aktualną sytuację sportową i finansową. Szczególnie martwi i niepokoi aktualna pozycja i osiąganięte rezultaty drużyny seniorów. We wszechstronnej dyskusji podawano przyczyny takiego stanu rzeczy,do których zaliczno:brak własnej bazy treningowej przez ponad rok,odejścia kilku zawodników,zbyt szybka rezygnacja z niektórych utalentowanych wychowanków,nietrafione transfery,przewartościowanie niektórych wydatków,brak indywidualnych kontaktów z wszystkimi zawodnikami.
Prezes Klubu przedstawił program pracy na rok 2008,który koncentrował będzie się na następujących przedsięwzięciach:
- zmianie filozofii działania kadry szkoleniowej drużyny seniorów,
- spowodowanie powrotu do drużyny wychowanków Klubu,
- przeprowadzanie transferów po wszechstronnym sprawdzeniu umiejętności zawodnika,
- uzupełnieniu kadry trenerskiej do wszystkich grup szkoleniowych,
- pełnym wykorzystaniu bardzo dobrej bazy treningowej,
- stworzenie motywacyjnego systemu premiowania uzgodnionego z zespołem,
- zwiększeniu liczby sponsorów zbiorowych i indywidualnych,
- wdrożeniu wszechstronnego programu promocji działalności klubu i sponsorów,
- nawiązaniu współpracy z partnerami z Niemiec i Czech,
- oparciu działalności klubu na urozmaiconym programie pracy z własnymi wychowankami.
Przedstawiony program uzyskał jednogłośne poparcie a szczególnie mogą cieszyć zapewnienia zawodników o maksymalnym zaangażowaniu w walce w każdynm meczu,aby poprawić dzisiejszą pozycję w tabeli.
Trenerem zespołu seniorów został twórca sukcesow drużyn młodzieżowych naszego Klubu mgr Wojciech Szymków,który był pierwszym trenerem ponad połowy dzisiejszej drużyny seniorów.
Poinformowano zebranych o braku zgody Zarządu Klubu na przedłuzenie transferów z Pankiem i Wierzbickim oraz o ukaraniu rocznym zawieszeniem Krzysztofa Mazura.
Od pierwszych dni stycznia rozpoczynamy trudną walkę o IV ligę i realizację wszechstronnego programu pracy z młodzieżą.
Trzymajcie za nas kciuki i wspierajcie obiektywnym dopingiem!

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2007-12-11, 22:50   :)

Wszystkie podpunkty super! najbardziej podoba mi sie:
- Wdrożenie wszechstronnej promocji działalności klubu i sponsorów
- Nowy trener
- Zawieszenie Mazura - (a nie mówiłem że Ci się zbierze :) niech to będzie za kibiców )

Jeżeli uda się wprowadzić chociażby 75% tego co tu zadeklarowano to będzie ogromny sukces nie tylko klubu ale też przede wszystkim Prezesa. Ja trzymam za słowo i zapewne większość kibiców zgorzeleckiej piłki... Oby to nie były puste i bez pokrycia słowa !!!
Do Boju MKS !!!

Emil_Nysa

Wysłany: 2007-12-12, 14:54   

eee tam i tak przerzucam sie na turow od nowego sezonu nie bede chodzil na 5 lige, a na koszu jest 1 i jest fajnie bo wygrywaja i nie pada deszcz nie tak jak na nysie

bubu14

Wysłany: 2007-12-12, 19:27   

a ja bede chodzil na nyse teraz i za 2 lata bo bedzie 3 liga i coraz wyzej;d xD

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2007-12-13, 01:00   :)

Moim zdaniem jeżeli prezes Tyc nie wywiąże się z tego co tu zostało ustalone to powinien pożegnać się z klubem. Kompromitacją będzie nie zrealizować celów. Wiem że utrzymanie zespołu w 4 lidze bedzie cudem bo mamy aż 1 punkt. Takiej żenady nie było jeszcze od początku jak Nysa występuje w 4 lidze (dawniej międzyokręgowej). Ja wierze w ludzi więc i wierze że plan ratunkowy zostanie wdrożony i zadziała. Wiara w zespół który niedawno jeszcze grał na poziomie 3 ligowca (bo tam powinna być nasza drużyna) daje mi nadzieje. Tak więc dosyć gadania, do dzieła mamy prawie styczeń załatwiajcie Panowie hale i kopać trenować nie zmarnujcie czasu. A tym co sobie lubią popić i uważają się za piłkarzy serdeczny palec. Miejsce w tabeli odzwierciedla wasze podejście do alkoholu i "mieszanie" go z piłką nożną. Zmieńcie fach, każdy zrozumie że macie nowe powołanie.
Dla prawdziwych szacunek dla partaczy pogarda.
Do Boju MKS !!!

...
Gość
Wysłany: 2007-12-14, 14:00   

od kiedy pamiętam chodzę na mecze NYSY nigdy nie było aż tak zle !!!! zawsze bylo "magister do szkoły uczyc a nie grac w pilke" chodzi o p.Jacka Matusewicza. a teraz jest "gdzie jest matusewicz?!?!?" ja tego naprawde nie rozumiem. jak NYSA była w 3 lidze to jezeli dobrze pamietam wygralismy z Zagłębiem Sosnowiec dlaczego tak nie moze byc?...:(:(:(

:(
Gość
Wysłany: 2007-12-14, 14:48   

Nie dajmy zabic piłki nożnej najpiekniejszego sportu na swiecie :( trzeba ja jakos ratować ale niestety... na najblzsze 10 lat widze tylko kibiców kosza... ;(

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2007-12-14, 17:11   :)

J....... Tóruf

cdero
Gość
Wysłany: 2007-12-14, 17:33   

wg mnie nie mozna chyba "przedłużyc transferów", jednak może się mylę:)

Kibol

Wysłany: 2007-12-16, 20:19   tyłek

a gdzie sa nasi wychowankowie ktorzy wprowadzili nasza nysunie do 3 ligi....zawsze byli gorzej traktowani przez wszystkich w klubie od tych przyjezdnych to teraz graja po wioskach lub wogole nie graja...brawo panie tyc,szczesny bartczak itd. !!!!!!!!!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi