Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
1% podatku na klub MKS Nysa Zgorzelec
Autor Wiadomość
chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2007-12-17, 05:10   1% podatku na klub MKS Nysa Zgorzelec

Pragnąc umożliwić indywidualnym sympatykom naszego klubu możliwość dofinansowania działalności szkoleniowo-wychowawczej Zarząd Klubu wystąpił z wnioskiem do Sądu Gospodarczego we Wrocławiu o nadanie statusu organizacji pożytku publicznego dla MKS "NYSA" Zgorzelec.
Odnieśliśmy duży sukces,gdyż zaledwie po 10 dniach od złożenia wniosku Sąd pozytywnie rozpatrzył nasz wniosek i od piątku 14.grudnia przyznał nam taki status.
Oznacza to,że nasi sympatycy mogą przeznaczyć 1% swojego podatku dochodowego za 2007 r. na wsparcie naszej działalności.
Pragnę przypomnieć,że zgodnie z modyfikacją obowiązującą od bieżącego roku wystarczy wraz z zeznaniem podatkowym poinformować właściwy Urząd Skarbowy o przeznaczeniu swojego podatku na wskazaną instytucję i resztą ,żmudnych do tej pory operacji,zajmą się pracownicy Urzędu Skarbowego przekazując zadeklarowaną kwotę na nasze konto bankowe.
Gorąco i serdecznie prosimy o deklarowanie 1 % swojego podatku na rzecz naszego klubu!!!
Dla wszystkich przygotowujemy imienne podziękowania,znaczek klubowy i bezpłatny wstęp na mecze naszych drużyn rozgrywane w Zgorzelcu w roku 2008.

Podaję nr rachunku bankowego naszego klubu, -Bank PKO BP O/Zgorzelec nr 24 1020 2137.0000 9202 0006 8734 i na ten rachunek można dokonywać wpłat przelewem z własnego konta dobrowolnych darowizn, które można odliczyć od dochodu.
Natomiast wpłaty 1% swojego podatku należy deklarować wraz ze złożeniem rozliczenia za rok 2007 do Urzędu Skarbowego podając nazwę obdarowanego i jego nr wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego - w naszym przypadku ten nr to 0000047705.
Równocześnie pragnę poinformować,że udało nam się pozyskać kolejnego sponsora , którym jest firma "TOP SERWIS" Sp. z o.o. z Bogatyni.
Pragnę serdecznie podziękować Panu Prezesowi Piotrowi Buśko za przekazana darowiznę na szkolenie naszych zawodników. W dniu 20.12.2007 Pan Prezes otrzymał tytuł "Przyjaciel NYSY Zgorzelec", który wręczyłem wraz z Panem Prezesem Janem Wędzonką.
Naśladownictwo mile widziane.

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wszystkim zawodnikom i ich najbliższym,działaczom i sympatykom naszego klubu składam najserdeczniejsze życzenia
dobroci,nadziei oraz ufności,
gorliwej wiary i cierpliwości.

Andrzej Tyc
Ostatnio zmieniony przez chazol 2007-12-22, 06:57, w całości zmieniany 1 raz  

cero

Wysłany: 2007-12-18, 00:51   w końcu

No w koncu, juz wielokrotnie podsuwałem ten pomysł i praktycznie byłem samotnym zwolennikiem tej opcji, atu nagle taka niespodzianka, chyba normalnie trzeba będzie przekazac procenta, tylko mam pytanie, w końcu sie to zaczęło opłacać klubowi?, bo jeszcze rok temu, ktoś mówił, że skórka nie bedzie warta wyprawki. No ale zawsze lepiej to być pozytywnie zaskoczonym.

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2007-12-18, 05:51   :)

Ja byłem pierwszym zwolennikiem , od razu po inicjatywie klubu Miedz Legnica... ale tego sie już nie pamięta...

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2007-12-22, 07:01   

Dobra wszystko już wyjaśnione macie numer konta ,nazwę banku... Powoli zaczynajcie się przygotowywać do wpłacania. Ja wpłacam przynajmniej wiem że te pieniądze których i tak nie będę miał nigdy w ręku zasilą konto Nysy Zgorzelec. Wkładając swój grosik, wiem że z czasem zaprocentuje :)
Wesołych Świąt Kibice, Piłkarze, Działacze - Utrzymamy się !
Do Boju MKS !!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi