W dniu wczorajszym nasz zespół podejmował na własnym boisku drużynę Olimpii Kowar. Po środowym remisie z Piastem Zawidów wciąż istniały iluzoryczne szanse na awans do IV ligi więc było o co grać, jednocześnie był to ostatni mecz w sezonie na własnym boisku, czyli okazja do pożegnania się z kibicami. Od początku meczu Nysa prowadziła grę i miała wyraźną przewagę. Już po 15 minutach po bramkach Borowego i Łuszczyka nasza drużyna wygrywała 2:0. Zespół gości ograniczał się wyłącznie do gry w defensywie. Przez cała pierwszą połowę Nysa atakowała, a okazji do podwyższenia wyniku nie wykorzystał dwukrotnie Marek Borowy. Po przerwie obraz gry nie uległ zmianie i na początku drugiej części gry na 3:0 podwyższył najskuteczniejszy strzelec w drużynie – Rydol. Zespół z Kowar wyraźnie podłamany przebiegiem meczu nie potrafił zagrozić bramce Barynowa. Z kolei Nysa nie ustawała w atakach i przyniosło to efekty w postaci strzelenia kolejnych dwóch bramek, których autorem był Kościuk. Szczególnie druga bramka, którą strzelił „Żyła” była pięknej urody. Już w doliczonym czasie gry wynik meczu na 6:0 ustalił wprowadzony w drugiej połowie Janicki. Nysa wykonała swoje zadanie zdecydowanie wygrywając mecz, lecz z Mirska przyszły złe wiadomości, gdzie tamtejszy Włókniarz zremisował z Piastem Zawidów i tym samym nasz lokalny rywal zapewnił sobie awans do IV ligi. Cieszy fakt, iż nasza drużyna powróciła na drugie miejsce w tabeli po tym jak punkty zgubiła Granica Bogatynia. Przed ostatnią kolejką wszystko już jest rozstrzygnięte. Awans uzyskał Piast Zawidów, z ligi spadają zespoły Olszy Olszyna, Orła Lubawka oraz Jawy Otok.
WYNIKI 34 KOLEJKI LIGI OKRĘGOWEJ :
Olimpia Kamienna Góra 2-2 Granica Bogatynia Julia Szklarska Poręba 2-0 Gryf Gryfów Śląski Łużyce Lubań 4-4 GKS Raciborowice Olsza Olszyna Lubańska 1-6 Orzeł Wojcieszów Victoria Ruszów 1-2 Czarni Lwówek Śląski Włókniarz Mirsk 1-1 Piast Zawidów Orzeł Lubawka 1-0 Jawa Otok
IMG_1881.gif
Plik ściągnięto 221 raz(y) 172,98 KB
Ostatnio zmieniony przez chazol 2010-06-14, 22:03, w całości zmieniany 2 razy
Ja już napisałem tam co sądze o tym redaktorze co nawet na meczu wyjazdowym nie był. Szkoda pisać ja już nie mam zamiaru ścierać się z debilizmem i braku obiektywizmu na meczach mojego ukochanego Klubu. Temu Żytomirskiemu trzeba będzie zakaz stadionowy zrobić co by nie podjudzał kibiców do przemocy
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
heh xD ja tam mam polewke:) redaktor pisze co usłyszy, pisze co mu dusza grać, a nic postronnego nie ma;/ wszystko na nie i że my jesteśmy gorsi xD\
fajnie ma:D ale no cóż, może wreszcie będzie redaktor normalny który będzie opisywał prawdę;)
właśnie Chazol;) zdjęcia wrzucisz gdzieś czy ktoś inny ma;>?
piknie było podziwiam:)widzę, że sprzęt "wypalił".Aha chazol zdjątka te z kobicami trzeba by było umieścić w dziale kibice:)to tak od sprawy technicznej. w tamtym dziale umieszcz e równiez wszystkie sprawy stowarzyszenia.
_________________ Bóg stworzył Człowieka, Człowiek Piwo, baba przylazła sama
sprawa stowarzyszenia wygląda następująco. Szanowny Sąd, mój ukochany, najpierw wysłał do mnie pismo o uzupełnienie wpisu, tzn złożenie dodatkowej kopii wniosku, oczywiście przy wysyłaniu pisma do sądu, wszystko zostało przygotowane w wyamganych dwóch kopiach oryginalnych. Po otrzymaniu korespondencji z KRS na ten temat, zadzwoniłem do KRS i zapytałem się o co chodzi, SZ.P. powiedziała mi, że najwyraźniej musiało to zaginąć w trakcie sprawdzania i żebym napisał podanie mówiące o tym, że takowe papierki wysłałem. Po kolejnej próbie kontaktu z organem sądowym nikt nie umiał mi wyjaśnić nic na temat naszej sprawy. W końcu dnia dzisiejszego dodzwoniłem się w końcu do światłej osoby i dowiedziałem się, że mój wniosek został do mnie odesłany z prośbą o uzupełnienie (a dlaczego i co było źle niestety się nie dowiedziałem od szanownej Pani), uwaga uwaga 30. maja. Jeżeli "mnie kalendarz nie myli":) to dzisiaj mamy 15 czerwca,a u mnie jak nie było awizo tak dalej nie ma. Jestem w trakcie kontaktu z oddziałem pocztowym przy Poniatowskiego, będę dawał znac na bieżąco. Aha słyszałem, że pojawiły się płacze i lamenty związane z wykonywaniem prac rejestracyjnych przez moją osobę. Z miłą chęcią się z kimś zamienię i niech on pociągnie sprawę rejestracji i innych pierdół. No i nie płakac bo to ode mnie nie zależy.
No i na poczcie nic nie ma:)cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuddddooooooooooooooooooooo. Pięknie można zniszczyć w ludziach chęć podejmowania działań w ramach inicjatyw oddolnych:)
zawodnikom się podobało, trenerowi też bo rozmawiałem z nim na siłowni ;-)
ogólnie oddźwięk społeczny jest więc licze, że w nowym sezonie będzie nas więcej.... jak będzie 50 lub więcej typa - to jak już powiedział Ade- będzie kozak ;-)
oprawa super, doping przez cały mecz i mimo uwag spikera race też odpaliły normalnie kozak:) i współpraca w dopingu z krytą trybuna też się układała brawo chłopaki
No kryta normalnie mnie zszokowała
Nigdy nie zaczynali pierwsi... żadko kiedy odpowiadali a tu proszę :lol:
Się porobiło.
Potrzebne mi 350 zł kto ma ? :mrgreen:
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
mnie też... pozytywnie ;-)
na bank cieszy to, że kibicowsko się coś ruszyło, jest nas coraz więcej, coraz więcej świrów i zwiększa się stopień "kumatości" to cieszy i oby ciągle szło do przodu ;-)
zachowanie krytej też cieszy... ogólnie każdy nas na mieście zna lub kojarzy, szczególnie Ci co chodzą na mecze. To też dodaje takiej dosyć fajniej atmosfery, że jesteś wśród swoich więc spodziewam się w następnym sezonie dopingu na 2 strony częściej niż teraz :mrgreen:
pozdro !
Tadzik na młyyynnaaa w przyszłym sezonie :mrgreen: :-o
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum