Wysłany: 2010-09-25, 16:43 Nysa Zgorzelec - Olimpia Kowary - MECZ SIĘ NIE ODBYŁ !!!
Mecz się nie odbył.
W związku z zawodami lekkoatletycznymi odbywającymi się na stadionie miejskim w Zgorzelcu w dniu wczorajszym, spotkanie Nysy przeciwko Olimpii Kowary zostało przeniesione z godziny 11.00 na godzinę 16.00. Goście zostali poinformowani o w/w zmianach, informacja również wpłynęła do OZPN. O godzinie 16.00 na stadion wyszli sędziowie i piłkarze gospodarzy. Arbiter główny odczekał wymagane regulaminem 15 minut i zakończył spotkanie. Przez rozjemców tego spotkania sytuacja została zinterpretowana na korzyść Nysy, której przyznano 3 punkty z powodu nie pojawienia się na boisku o wyznaczonej porze zespołu Olimpii Kowary.
Z informacji otrzymanych od kubu wynika, że zespół z Kowar przyjechał na spotkanie ligowe na godzinę 11.00. Co ciekawe, przyjezdni pojawili sie przy Maratońskiej o godzinie 10.55 w bardzo okrojonym składzie. Po kilkunastu minutach udali się w drogę powrotną w przekonaniu, że mogą sobie zapisać 3 punkty.
Przepisy mówią, że o wszelkich zmianach w terminarzu należy poinformować zarówno zespół przeciwny, jak i organizatora rozgrywek, na 14 dni przed zakładanymi zmianami. Tak się niestety nie stało. Kierownik klubu Nysy Zgorzelec pan Ryszard Szyngier, po otrzymaniu informacji od władz Centrum Sportowego w dniu 16.09 o zawodach lekkoatletycznych, niezwłocznie wystosował pismo do OZPN i klubu z Kowar o zmianie godziny rozgrywania meczu. Co prawda nie jest to zgodne z wyżej wymienionym zapisem regulaminowym, jednak ten sam regulamin zakłada sytuacje wyjątkowe o możliwościach późniejszego poinformowania stron o terminie/godzinie rozgrywania spotkania i to właśnie na nie powołał się klub ze Zgorzelca. Co ciekawe zdaje się, że nową godzinę zaakceptował również OZPN, który "przysłał" arbitrów na godzinę 16.00.
Sprawa jest kontrowersyjna i wszelkie decyzje zostaną podjęte dopiero w najbliższy czwartek, kiedy to zbiorą się w tej sprawie władze OZPN. NA to spotkanie wybierają się również przedstawiciele naszego klubu.
Dlatego też na ostateczne rozstrzygnięcia trzeba będzie poczekać do 30 września i do tego czasu należałoby się wstrzymać z dodawanie punktów jednej bądź drugiej drużynie.
znak+zapytania.gif 130x210
Plik ściągnięto 8389 raz(y) 39,12 KB
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Ostatnio zmieniony przez chazol 2010-09-26, 10:34, w całości zmieniany 15 razy
No tak, ale wcześniej miał być o 11.00, termin został przełożony na 16.00, nie wiem ile dni, czy tygodni wcześniej trzeba poinformować o takiej zmianie, tylko ciekawe czy to nasi dali ciała, czy tamci tacy cwani i chcą punky za free wydębić.
O zmianie godziny meczu trzeba poinformowac 2 tygodnie wczesniej. Z tego co słyszałem Nysa powiadomiła Kowary 5 dni przed meczem, Kowary przyjechali na mecz o 10.55 do tego w niepełnym składzie (7 osób), w OZPN widocznie wiedzieli co i jak bo sędziowie przybyli na godzine 16
Zobaczcie ilu ludzi siedzi na stronie !
Temat meczu jednak zainteresował internautów
co do strony to nie wiem... ale forum powinno być odblokowane- czyli, że każdy może je czytac tak jak kiedyś ;-) na bank więcej ludzi by wtedy wchodziło na stronkę bo tak jak jestem nie zalogowany i chcę wejść to lipa...;/
szacun chazol za prace nad newsami ;-)
a na 90minut.pl pisze, że mecz jest przełożony z naszej winy ;/
Jeżeli chcą wejść na forum niech się zarejestrują to proste. Z uwagi na to że to oficjalna strona uwierz mi nie chce się bawić później za poprawianie strony bo ktoś zapoda nam jakiś syf
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
tak jak napisałem wczesniej w newsie, sprawa powinna byc do wygrania przez nas. Cwaniaki z Kowar przyjechali piec minut przed rozpoczeciem meczu i to jeszcze w 6 czy siedmiu, myśląc że wydębią od nas trzy punkty. lider chyba bal się Nysuni o czym z pewnośica świadczy ten zabieg. Tak jak napisal ktoś wczesniej, sprawa rozstrzygnie się pewnie przy dużej pomocy "wujków z OZPN". Jak dla mnie spotkanie można śmiało powtórzyć w innym terminie i będzie po krzyku, tymczasem śmiać mi sie chce z Kowar i ich beznadziejnego, frajerskiego zachowania.
_________________ Bóg stworzył Człowieka, Człowiek Piwo, baba przylazła sama
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum