W dzisiejszym spotkaniu X kolejki klasy okręgowej, seniorzy naszego klubu pokonali 3:1 Julię Szklarska Poręba 3:1.
Strzelcami bramek dla zespołu "biało - niebieskich" byli Bogumił Jabłoński, Piotr Hadziładas oraz powracający po dłuższej nieobecności - Grzegorz Rydol. Seniorom gratulujemy dobrego rezultatu.
Nysa zaczęła w składzie: Barynów,Kaczan,Monik, Monik, Baran, Łuszczyk, Jabłoński, Jaworski, Borowy,Rydol, Hadziladas. Od początku „Biało – niebiescy” przeważali na calej długości boiska, jednak agresywna, często niezgodna z przepisami, gra gospodarzy, powodowała stworzenie kilku akcji, które albo w zalążku gasili nasi zawodnicy, albo kończyły się niecelnym strzałem. Nysa przeprowadziła wiele składnych akcji, brakowało natomiast tego co zwykle - wykończenie. Kilka okazji do zdobycia gola miał Rydol, jednak piłka po jego strzałach mijała bramkę. Czego nie udało się wykorzystać napastnikowi gości , wykorzystał niezawodny Jabłoński, który po jednej z akcji mocnym strzałem pokonał bramkarza gospodarzy.
Nysa do końca pierwszej połowy stworzyła jeszcze kilka okazji, a jedną z nich na bramkę zamienił Hadziładas. Po zmianie stron gospodarze mocniej przycisnęli. Trener Gryglak dokonał kilku zmian, na boisku pojawił się m.in.Góral, który zmienił Hadziładasa. Gospodarze dalej cisnęli, oddali kilka groźnych strzałów jednak nie mogli zaskoczyć bardzo dobrze grającego Barynowa. Przy próbie wyprowadzenia akcji, w środku pola piłkę przejął Góral, oddał do Jaworskiego, ten ładnym podaniem obsłużył Rydola i ten w końcu pokonał bramkarza gospodarzy.
Piłkarze Woskaru natomiast dalej nie składali broni. I tak po jednej akcji, przy ewidentnej pomyłce sędziego (nie odgwizdał spalonego) pokonali Barynowa. Do końca meczu wynik nie uległ zmianie. W trakcie drugiej części spotkania na boisku pojawili się Mądrzejewski, Posioł, oraz Walczyk
Ostatnio zmieniony przez chazol 2010-10-09, 17:02, w całości zmieniany 3 razy
Emila nie było, ja dzwoniłem do chazola żeby ktoś wrzucił info na stronkę, a on dał znac Emilowi. W czasie spotkania dostałem informację od kierownika jaki jest wynik.
_________________ Bóg stworzył Człowieka, Człowiek Piwo, baba przylazła sama
News od Emila to ostatnio nowość ;-)
Ale dobre wiadomości potrafią wyrwać głowę rodziny od codziennego prania, prasowania i mycia garów :->
Tak więc cieszę się niezmiernie z wyniku.
Jutro zaktualizuje stronę, a w między czasie czekam na wasze pomysły na stronie
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Ostatnio zmieniony przez chazol 2010-10-03, 21:41, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum