W najbliższą sobotę tj. 10 września (sobota) o godzinie 16:00 Nysa Zgorzelec w ramach 7 kolejki gościć będzie zespół Piasta Żmigród. Podopieczni Remika Gryglaka którzy po 6 kolejkach okupują strefę spadkową tabeli będą mogli powalczyć z jak dotąd jedyną niepokonaną drużyną naszej ligi. Piast aktualnie zajmuje 3 miejsce z dorobkiem 12 punktów. W szeregach zespołu z Żmigrodu znajduje się aktualny król strzelców Szymon Jaskułowski (6 goli) który zapewne będzie szukał kolejnych goli aby mocniej zaakcentować swoją dobrą predyspozycję w tym sezonie. Nysa po porażce z Konfeksem Legnica zapewne jest podłamana, gdyż po raz kolejny nie udało się zdobyć 3 pkt mimo prowadzenia w pierwszej połowie spotkania. Dlatego aby pokazać że walczymy do końca i chcemy się liczyć w 4 lidze dolnośląskiej musimy szukać punktów na własnym boisku. Nysa oraz drużyna Piasta nigdy jeszcze nie spotkały się w bezpośrednich spotkaniach. Czekamy na przełom gdyż 7 oraz 8 kolejka zostaną rozegrane na własnym obiekcie. Jest szansa zdobycia 6 punktów o które powinniśmy walczyć jak lwy. Remigiusz Gryglak zapewne poświęci dużo czasu na motywacji naszej drużyny.
Nysa Zgorzelec - Piast Żmigród - 10 września SOBOTA godzina 16:00
Pozostałe mecze 7 kolejki:
Iskra Kochlice - Konfeks Legnica
Foto-Higiena Gać - Puma Pietrzykowice
Granica Bogatynia - Sokół Wielka Lipa
Karkonosze Jelenia Góra - Piast Zawidów
Strzelinianka Strzelin - Orkan Szczedrzykowice
Miedź II Legnica - GKS Kobierzyce
AKS Strzegom - Ślęza Wrocław
piast_logo.gif 150x153
Plik ściągnięto 8889 raz(y) 9,48 KB
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
pany mam nadzieje ze bedzie nas troche wiecej niz ostatnio bo prawdopodobnie przyjada kibice piasta bo z tego co czytalem to sa na wyjazdach i to spora grupka zeby nie bylo chaly jak nas przekzycza
na Konfeksie nie było ich 70. A jak z 30 było to dobrze, większośc pikniki, sporo ludzi z trąbkami ale mieli szale FC Sląska. Jak ktoś chce to podeśle foty
Liczbę ponad 100 osób podano na stronie Konfeksu, później była mowa o 70, zaś liczba około 30 osób jest najbardziej wiarygodna, oto dowód http://www.galeria.piast-...onfeks0-2piast/
_________________ W S Z Y S C Y --- S Z A L I K I --- N A --- M E C Z ---- Z G O R Z E L E C - M O I M - M I A S T E M , N Y S A - M O I M - K L U B E M
Ja mam nadzieje ze przyjadą do nas ale bez tych trąbek (vuvuzela) choć zawsze to trochę małyszomani będzie :/
Mam także nadzieje ze podejdą do nas skoro są FC ŚLĄSKA
Może jak z trąbkami to na mecz tórofa - grają w weekend o jakiś tam puchar w jakimś tam turnieju. Prawdziwi kibice nie używają trąbek (patrz kodeks kibica). A czy do Nas podejdą, ja się nie spuszcz..., szczerze powiem bynajmniej mi łaski nie zrobią.
MKS NYSA
_________________ W S Z Y S C Y --- S Z A L I K I --- N A --- M E C Z ---- Z G O R Z E L E C - M O I M - M I A S T E M , N Y S A - M O I M - K L U B E M
ja mam jutro na karku 2 swoich dzieciaków (nie mam z kim ich zostawić, tak wyszło), tak więc jak chcę obejrzeć sobie mecz muszę je zabrać na sektor piknikowy co mnie bardzo boli, nie chcę robić siary i zabierać je na młyn, aby później ktoś pisał, że mamy dzieciarnię na młynie...
kuźwa mać
chociaż jakieś fajne laski mogłyby coś postawić heh, nie będę miał nic przeciwko
WCZORAJ 10, DZISIAJ 40, JUTRO 100.
MKS NYSA ZGORZELEC
Jutro jestem na pierwszej połowie, przed rozpoczęciem meczu już powinienem tak ze 40 minut być. Chuligani tradycyjnie za 20 16.00 pod bramką. Legitymacje sa w fazie tworzenia, przynoście zdjęcia na mecz.
_________________ Bóg stworzył Człowieka, Człowiek Piwo, baba przylazła sama
Majki nie przejmuj sie ! dożynki rzecz święta ja tez w robocie niestety na 2 zmiane. Za tydzień przyjade na meczyk z Iskrą. (tak bynajmniej zaplanowane mam w grafiku)
Minionej soboty (3 września) odbyło się uroczyste otwarcie zmodernizowanego żmigrodzkiego Ośrodka Sportu i Rekreacji. Punktem kulminacyjnym tej uroczystości był pokazowy mecz pomiędzy miejscowym Piastem, a wrocławskim Śląskiem. Warto zaznaczyć, że to dopiero drugi w 65-letniej historii żmigrodzkiego klubu tak zaszczytny spektakl z udziałem aktualnych v-ce Mistrzów Polski. Rangę tego wydarzenia docenili kibice przynależący do żmigrodzkiego Fan Clubu Śląska Wrocław, którzy chcąc upiększyć to wielkie widowisko w trakcie drugiej połowy meczu odpalili race świetlne. Niestety ta forma oprawy meczowowej dla pięciu fanów zakończyła się koszmarnie. Jak się okazało na trybunach żmigrodzkiego stadionu byli również „wysłannicy” wrocławskiej Komendy Głównej Policji. Całe zdarzenie zostało nagrane, a rozkochani w Śląsku Wrocław kibice rozpoznani. Dzień później pięciu z nich usłyszało następujący wyrok „KARA GRZYWNY I DWA LATA ZAKAZU WSTĘPU NA MECZE PIŁKARSKIE”. Niestety dobre intencje i chęć upiększenia tego spektakularnego wydarzenia piłkarskiego w dziejach Żmigrodu nie będzie miłym wspomnieniem dla tych osób. Wyrok zapadł i nic nie jest w stanie już tego odmienić. Niestety to nie koniec złych informacji dla żmigrodzkich kibiców. W związku z 2-letnim zakazem stadionowym dla tych osób, pozostali fani Piasta, będą przez ten czas musieli podczas każdego meczu posiadać przy sobie dowód tożsamości. W przypadku, gdy któryś ze żmigrodzkich fanów nie będzie miał przy sobie identyfikującego dokumentu nie zostanie wpuszczony na stadion. Funkcjonariusze Policji w każdej miejscowości do której udadzą się żmigrodzcy kibice mają prawo sprawdzić tożsamość każdego z osobna. Tak więc dla wewnętrznego spokoju prosimy, aby fani Piasta na każdy mecz IV-ligowy, czy pucharowy zabierali ze sobą odpowiednie dokumenty.
Dodam tylko " Niespełnione rządu obietnice - temat zastępczy kibice"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum