Jutrzejszy rywal Nysy to, podobnie jak ekipa ze Zgorzelca, tegoroczny beniaminek IV ligi. AKS w sezonie 2010/2011 występował w wałbrzyskiej „okręgówce”, którą to z resztą ekipa ze Strzegomia wygrała. Duży wpływ na postawę zespołu w klasie okręgowej miał trener pierwszej drużyny - Rafał Hubscher. Szkoleniowiec przybył do klubu w przełomowym momencie. Pierwsza drużyna była o krok od spadku do A-klasy, a dzięki kilku ruchom kadrowym i pewnego rodzaju terapii szokowej jakiej doświadczyli od nowego szkoleniowca gracze AKSu,w ciągu roku wywalczono awans do czwartej ligi. Po kilku kolejkach otwarcia, zespół AKSu , podobnie jak Nysa, przeżywał ciężkie chwile co zaowocowało zmianami w klubie. Z funkcją pierwszego trenera pożegnał się Hubscher, a jego miejsce dopiero po dwóch tygodniach zajął Dariusz Michaliszyn.
W dotychczasowych trzynastu kolejkach rundy jesiennej, jutrzejszy rywal Nysy uzbierał 15 punktów, co pozwala plasować się ekipie ze Strzegomia na 11 pozycji w tabeli. Ciekawostką jest fakt, że AKS, jako jedyny w dolnośląskiej grupie IV ligi, jeszcze nie zremisował.
Nie zagrają w jutrzejszym meczu:
W zespole Nysy w jutrzejszym spotkaniu nie zobaczymy na pewno Łukasza Jenczyka, Macieja Machowskiego oraz Bogumiła Jabłońskiego. Powodem absencji dwóch pierwszych są urazy (Jenczyk w ostatniej kolejce doznał kontuzji nosa), natomiast o sprawie Jabłońskiego, będzie można poczytać na stronie internetowej klubu www.nysazgorzelec.pl, gdzie w najbliższym czasie ukaże się obszerny wywiad z tym zawodnikiem.
Clipboard03.gif
Plik ściągnięto 4406 raz(y) 22,37 KB
_________________ Bóg stworzył Człowieka, Człowiek Piwo, baba przylazła sama
Ostatnio zmieniony przez chazol 2011-11-06, 12:39, w całości zmieniany 1 raz
Sorry, że nie byłem ale okoliczności były ważniejsze i smutniejsze..a z tego co słyszałem to na młynie wesoło, w głównej mierze za sprawą Cera:D dobry remis....
Majki a Ty czekałeś na zmianę czasu z letniego na zimowy? ;-)
_________________ W S Z Y S C Y --- S Z A L I K I --- N A --- M E C Z ---- Z G O R Z E L E C - M O I M - M I A S T E M , N Y S A - M O I M - K L U B E M
cero zawiesił się właśnie wtedy kiedy przestawiali czas. A tak dokładnie to już wyjaśniam:
Każdemu zdarzeniu elementarnemu można przypisać cztery liczby p (t, x, y, z), które jednoznacznie określają to zdarzenie. Liczby te, czyli współrzędne, odnoszą się do pewnego układu współrzędnych. Szczególna teoria względności określa, jak przy pomocy zegara i urządzenia do wysyłania i odbierania światła, określać współrzędne zdarzenia (czyli czas i położenie). Współrzędne zdarzenia odnosimy do wskazań użytych przyrządów pomiarowych, które znajdują się w pewnym układzie współrzędnych, który nazywamy układem odniesienia (np. układ związany z osobą stojącą na peronie (peronem), układ związany z osobą jadącą w pociągu (wagon)). Zbudowane zgodnie ze szczególną teorią względności układy nazywamy inercjalnymi układami odniesienia. Transformację współrzędnych z inercjalnego układu odniesienia do innego inercjalnego układu odniesienia określają równania zwane transformacją Lorentza.
Reasumując: Cero znalazł się między punktem odniesienia a współrzędnymi czasu.
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Chazol: Takie tłumaczenie np Twojej Młodej stanu poimprezowego działa?XD
Cero : Poczekaj jak się spotkamy bo mam nagrany jeden z Twoich grzeczniejszych śpiewów:D
_________________ Choć życie ciąży a psycha siada nie mogę się poddać to moja zasada
cero zawiesił się właśnie wtedy kiedy przestawiali czas. A tak dokładnie to już wyjaśniam:
Każdemu zdarzeniu elementarnemu można przypisać cztery liczby p (t, x, y, z), które jednoznacznie określają to zdarzenie. Liczby te, czyli współrzędne, odnoszą się do pewnego układu współrzędnych. Szczególna teoria względności określa, jak przy pomocy zegara i urządzenia do wysyłania i odbierania światła, określać współrzędne zdarzenia (czyli czas i położenie). Współrzędne zdarzenia odnosimy do wskazań użytych przyrządów pomiarowych, które znajdują się w pewnym układzie współrzędnych, który nazywamy układem odniesienia (np. układ związany z osobą stojącą na peronie (peronem), układ związany z osobą jadącą w pociągu (wagon)). Zbudowane zgodnie ze szczególną teorią względności układy nazywamy inercjalnymi układami odniesienia. Transformację współrzędnych z inercjalnego układu odniesienia do innego inercjalnego układu odniesienia określają równania zwane transformacją Lorentza.
Reasumując: Cero znalazł się między punktem odniesienia a współrzędnymi czasu.
chazol daj mi 1/4 tego co bierzesz ;-)
_________________ W S Z Y S C Y --- S Z A L I K I --- N A --- M E C Z ---- Z G O R Z E L E C - M O I M - M I A S T E M , N Y S A - M O I M - K L U B E M
Cero : Poczekaj jak się spotkamy bo mam nagrany jeden z Twoich grzeczniejszych śpiewów:D
Wrzuć na "pisz co chcesz"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum