Pierwsze zwycięstwo Nysy na obcym terenie to miła niespodzianka. Mecz z Kobierzycami był pierwszym meczem rundy rewanżowej co napawa optymizmem. GKS Kobierzyce ostatnio przegrał 29 września i nic nie wskazywało na to że Nysa ogra dobrze grający GKS. Już w 3 minucie gola dla naszego zespołu zdobył Mądrzejewski. W 17 minucie Nysa podwyższyła na 2:0 i zapachniało wielką sensacją. Warto dodać że w zespole Nysy zagrał nasz trener Remigiusz Gryglak co oznacza wielkie kłopoty kadrowe w Nysie. Gospodarze honorowego gola strzelili w 78 minucie.
Nysa zagrała w składzie:
Barynów – G. Monik, M. Monik, Gryglak, Baran, Kościuk, Borowy (80 Bałajewicz), Apadyn, Ruszkiewicz, Mądrzejewski (58 Rachański), Rydol.
bardzo dobry początek rundy wiosennej, jeszcze dużo do nadrobienia...
_________________ W S Z Y S C Y --- S Z A L I K I --- N A --- M E C Z ---- Z G O R Z E L E C - M O I M - M I A S T E M , N Y S A - M O I M - K L U B E M
o w morde !
Wiara czyni cuda ! Morał jest jeden: Nie jeździmy na wyjazdy bo wtedy wygrywają nasi piłkarze
Tak więc zapachniało sukcesem, pierwsze zwycięstwo na wyjeździe i to nie z byle kim. Nie z byle kim bo z trenerem grającym. Nieźle musi się tam w szatni źle dziać skoro Remik wrócił na zieloną trawę.
Życzę szczęscia w ostatnim meczu tego felernego sezonu a Remikowi małych zakwasów
DO BOJU MKS !
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
turów przegrywa, NYSA WYGRYWA, piękny długi weekend
_________________ W S Z Y S C Y --- S Z A L I K I --- N A --- M E C Z ---- Z G O R Z E L E C - M O I M - M I A S T E M , N Y S A - M O I M - K L U B E M
Brawo Nysa !!! Od wielu lat jest tak , że lepiej Nysa gra w rundzie wiosennej ! Teraz jeszcze tylko wygrać mecz z Orkanem i ostro przepracować zimę a będzie O.K. ! Trzymam kciuki
Ze świata:
(http://www.gkskobierzyce.pl/)
"Po bardzo słabej grze, zwłaszcza w pierwszej połowie meczu, drużyna GKS Kobierzyce uległa na własnym stadionie Nysie Zgorzelec 1:2 przerywając w ten sposób serię 7 meczów bez porażki. "
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Emil nie mieliście tylko Ja miałem ale aktualnie leże w łóżku i umieram więc daj mi czas na ogarniecie się bo tak k^^^^sko źle nie czułem się chyba nigdy - nienawidzę jesieni.
_________________ Choć życie ciąży a psycha siada nie mogę się poddać to moja zasada
moje grzeszki ? chodziłem na turuff gdy jeszcze nie grali w tej smiesznej murzyńskiej najwyższej polskiej lidze gdzie polski skład ma tylko jedna druzyna (trefl). więcej grzechów nie pamiętam a nie, pamiętam. zdarza mi sie pojechać do zawidelca na mecz ich pooglądać.
W końcu rejestracja Pokój wszystkim. Do soboty. 4:2 he he kołaczcie a otworzą.
Najlepsze wejście jakie widziałem witaj Święty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum