UDANY TURNIEJ ORLIKÓW NYSY ZGORZELEC
W dniu 18,10,2015 roku w Zgorzelcu odbył się kolejny turniej Orlików w ramach rozgrywek OZPN Jelenia Góra, którego gospodarzem był MKS Nysa Zgorzelec. W turnieju uczestniczyło 8 zespołów podzielonych na dwie grupy. Młodzi adepci piłki nożnej ze Zgorzelca pokazali wysokie umiejętności piłkarskie oraz olbrzymiego ducha walki i zajęli ostatecznie 3 miejsce. Po pierwszym nieudanym meczu w grupie, gdzie nasi chłopcy przegrali pechowo z zespołem Łużyce Lubań II w stosunku 0:1, było już tylko lepiej. Do końca turnieju Orliki Nysy nie doznały już porażki remisując w grupie z FA Bogatynia 2:2 i wygrywając z Piastem Zawidów 3:2. W półfinale zawodnicy ze Zgorzelca spotkali się z zespołem Łużyce Lubań I, i niestety będąc zespołem lepszym zremisowali 3:3 i przegrali po rzutach karnych. To jednak nie podłamało młodych zawodników Nysy i w meczu o trzecie miejsce, grając ponownie tego dnia z drużyną FA Bogatynia, wygrali 3:2. Dla miejscowych bramki zdobywali: Kamil Żbikowski, Marcel Kapciak, Jakub Mazur oraz Filip Komarzyniec. Trenerzy Nysy chcieli dać okazję do zabawy większej liczbie swoich podopiecznych i wystawili do turnieju 2 drużyny. Doświadczenie zdobywane w tego typ rozgrywkach z pewnością zaprocentuje w przyszłości.
Organizatorzy zadbali o fajną zabawę, poczęstunek oraz ciekawe nagrody. Zawodnicy drużyn, które zajęły miejsca 1-3 otrzymali pamiątkowe medale, a najlepsi zawodnicy w poszczególnych drużynach nagrody rzeczowe. W zespołach Nysy Zgorzelec wyróżniono Kamila Żbikowskiego oraz Wiktora Szpaka.
SKŁAD NYSY ZGORZELEC I i II: Jasiukiewicz Kacper, Grabowski Bartosz, Szwarc Aleks, Komarzyniec Filip, Mazur Jakub, Żbikowski Kamil, Bałdyga Sebastian, Tymiński Marek, Kwieciński Gracjan, Kapciak Marcel oraz Opulski Emil, Olbiński Ksawery, Mocniak Filip, Skwarczewski Szymon, Szwarc Michał, Stankiewicz Karol, Szpak Wiktor, Niedzielski Kacper, Adamowicz Julian, Gonera Gracjan, Daćko Mikołaj.
KOLEJNOŚĆ KOŃCOWA:
1. ŁUŻYCE LUBAŃ I
2. LTS LEŚNA
3. NYSA ZGORZELEC I
4. FA BOGATYNIA
5. PIAST ZAWIDÓW
6. GRANICA BOGATYNIA
7. ŁUŻYCE LUBAŃ II
8. NYSA ZGORZELEC II
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum