Pasmo porażek zgorzeleckiej Nysy nadal trwa. Tym razem Nysę pogromiła Polonia/Sparta Świdnica, która w dobrym stylu zwyciężyła 5:0 i objęła pozycję lidera 4 ligi dlonośląskiej. Przypomnę że Nysa nie zdobyła jeszcze w tym sezonie punktu i plasuję się na ostatniej pozycji w tabeli z dorobkiem bramkowym 1:22.
Jestem Kibicem, ze Swidnicy bardzo sie ciesze z nastepnego efektownego zwyciestwa mojego zespolu, ale zastanawia mnie czemu tak slabo radzi sobie NYSA?
O ile pamietam, w poprzednim sezonie mecze z nysa byly zaciete chociaz wygyrwalismy po 2;1, zawsze zostawlo mi dobre wrazenie.
A teraz nisa na koncu tabeli, nie radzi sobie.
Chociaz, Polonia sie mocno wzmocnisla ;p tak dla pochwalenia sie.
Transfery
-> Maciej Bielski - Z Radomiaka Radom
-> Darek Filipczak - Z Odry Opole
-> yyyy Solarz - Z 3 ligowca Greckiego
No cóż jeżeli śledzisz 4 ligę od kilku lat sam wiesz że Nysa należy do tych lepszych zespołów. Nadszedł kryzys. Po sezonie 2006/2007 (szczególnie runda wiosenna 2007) Nysa była w znakomitej formie. 4 miejsce na wiosnę plus Król strzelców (MARCIN ORŁOWSKI - 18 lat). Wiadomo przychodzą te gorsze i lepsze czasy, Nyska narazie dołuje, ja mam nadzieje tylko że obudzimy się jak najszybciej, bo kolejna zawalona runda jesienna należy do naszych specjalności od kilku sezonów. Wiosną jesteśmy lepsi bo wiadomo ratujemy się przed spadkiem... Żałuje że nie mamy równych rund w sezionie, bylibyśmy standardowo w pierwszej 7.
_________________ MKS NYSA ZGORZELEC
1972-2013 Historia która trwa...
"Dla nas mecz bywa świętem, a dzień święty się święci"
Wiem, ze Nysa nie jest slaba i nie powinna byc zespolem dolujacym. CHociaz mam swiadomosc, ze Polonia jest lepszym zespolem, a teraz przy wzmocnieniach jeszcze grozniejszym.
Dlatego zastanwia mnei czemu nysa tak dostaje od innych zespolow, czy to jakies ruchy transferowe? Jakas zla sytuacja w klubie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum