Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nysa Zgorzelec 0:2 Wulkan Wrocław
Autor Wiadomość
tadzik11
barcelonista

Wysłany: 2008-04-16, 19:00   Nysa Zgorzelec 0:2 Wulkan Wrocław

Dziś o godzinie 17.00 Nysa Zgorzelec podejmowała na własnym stadionie Wulkan Wrocław. Nasz zespół przystąpił do meczu osłabiony brakiem Adama Łuszczyka, Sebastiana Monika oraz Pawła Kościuka, którzy pauzowali z powodu żółtych kartek ( Adam z powodu czerwonej). Mecz rozpoczął sie spokojna grą w środku pola obydwu drużyn. W 5 minucie w pole karne gości "wpadł" Machowski lecz lekko popychany przez obrońce nie trafił w piłkę. Następne gra w dalszym ciągu toczyła się w środku pola przy czym zespołem częściej będącym w posiadaniu piłki byli gospodarze. W 15 minucie goście przeprowadzają akcję lewą strona boiska zakończoną dośrodkowaniem Barynów łapie piłkę po czym ją "wypluwa" na 5 metr i zawodnik drużyny przyjezdnej strzela bramkę. Po straconej bramce Nysa nie podłamała się i dalej spokojnie rozgrywała piłkę w środkowej strefie boiska lecz wszelkie próby stworzenia zagrożenia bramce wrocławian kończyły się na dobrze dysponowanych obrońcach gości, bądź też niedokładnym dograniem do partnera. W 43 minucie goście wyprowadzają kontrę i w sytuacji sam na sam zawodnik Wulkanu podwyższa rezultat meczu na 2:0. W samej końcówce pierwszej połowy goście mieli jeszcze jedną okazję do strzelenia bramki ale piłka trafiła w poprzeczkę. Po przerwie na boisku pojawili się Kaczan oraz Mielnik, którzy zmienili Trzonka oraz Walczyka i zwłaszcza Mielnik wprowadził sporo ożywienia w grze gospodarzy. Z wyjątkiem jednej kontry jaką przeprowadzili goście w i zakończonej strzałem w poprzeczkę całą drugą połowę zespołem mającym wyraźną przewagę była Nysa lecz nie potrafiła udokumentowac swojej przewagi strzelonymi bramki. W niedzielę o godzinie 11 we Wrocławiu Nysa Zgorzelec zagra z Śląskiem II Wrocław.
NYSA: Barynów- Góral, Gryglak, Wojtczak, Pacak- Walczyk (46 min. Kaczan), Kameduła, Matusewicz, Hołub (80 min. Zalman)- Trzonek (46 min. Mielnik), Machowski

Megidox

Wysłany: 2008-04-16, 19:43   

Panowie było dobrze ale mogło być trochę lepiej .... Na tym forum bodajże Chazol pisał coś o "Orzełku" prawda to że są starania żeby wrócił z Legnicy do nas ?

tadzik11
barcelonista

Wysłany: 2008-04-16, 19:47   

jest coś na rzeczy a mianowcie wypożyczenie Marcina do końca sezonu o ile Miedź wyrazi zgodę

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2008-04-17, 19:15   :(

Nyska ! GRAĆ !!! Przecież potraficie !!!

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2008-04-17, 19:19   

zauwazylem ze tadzik jest z nami od 1 roku :D

tadzik11
barcelonista

Wysłany: 2008-04-18, 19:23   

Jak ten czas leci :D :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi