Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolejna porażka.
Autor Wiadomość
kibic mks

Wysłany: 2008-08-31, 12:43   Kolejna porażka.

W najciekawszym meczu 4 kolejki Nysa Zgorzelec podejmowała Łużyce Lubań. I niestety przegrała 0:1 (0:1). Jedynego gola dla drużyny trenera Konrada Rutkiewicza zdobył Krzysztof Mazur, popisując się technicznym strzałem z rzutu wolnego z ostrego kąta.

W przedsezonowym sparingu i meczu pierwszej rundy Pucharu Polski górą w pojedynku obu zespołów była Nysa. Zgorzelczanie w środę niespodziewanie ulegli w Radzimowie Cosmosowi 1:4 i mecz z Łużycami miał pokazać, czy był to zwykły wypadek przy pracy. – Nie wiem co się dzieje. Ambicji i woli walki nie można nam odmówić, ale mamy ogromne problemy w zdobywaniu bramek – smucił się po meczu z lubanianami Tomasz Góral, piłkarz Nysy. Rzeczywiście z przebiegu całej rywalizacji gospodarze praktycznie ani razu nie stworzyli sobie klarownej okazji do zdobycia gola. W pierwszej części meczu więcej z gry mieli podopieczni trenera Konrada Rutkiewicza, co golem udokumentował Krzysztof Mazur. Zawodnik wcześniej wiele lat spędził w Zgorzelcu, ale nie miał skrupułów kiedy strzałem z rzutu wolnego w 20 min. z ostrego kąta przeniósł piłkę nad murem i ta obok zdezorientowanego Barynowa wpadła do siatki. Swoje okazje w pierwszej połowie mieli także Gustafiak, Lotosz i Malinowski. Po zmianie stron Nysa rzuciła się do odrabiania strat, ale mądrze broniące się Łużyce w końcówce meczu były bliższe strzelenia gola. Piłka po strzałach Żyłkowskiego i Misiurka albo mijała światło bramki, albo dobrze interweniował Barynów.

W innych meczach:
Czarni Lwówek Śl. - Automatyka Bolesławiec 4:1 (3:0)
Gryf Gryfów Śl. - Chrobry Nowogrodziec 1:2 (0:1)
Lotnik Jeżów Sudecki - Olimpia Kowary 2:1 (1:0)
Sparta Zebrzydowa - Granica Bogatynia 2:0 (1:0),

acdsee.jpg
Plik ściągnięto 1974 raz(y) 29,72 KB

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2008-09-03, 06:17   

a dla nas ten pyskacz nie strzelał... nigdy go nie uważałem za naszego piłkarza !

cero

Wysłany: 2008-09-08, 12:52   

pieprzysz chazol, to że pyskaty jest to prawda,ale nie mozna mówić że nie uważało sie o za swojego piłkarza, albo tym bardziej, ze nie strzelał bramek. Jestes nieobiektywny.pozdro

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi