Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nysa remisuje, Piast przegrywa - 4 pkt. straty
Autor Wiadomość
cero

Wysłany: 2010-05-26, 19:10   Nysa remisuje, Piast przegrywa - 4 pkt. straty

Po dzisiejszej kolejce Nysa Zgorzelec zmniejszyła stratę do bezpośredniego rywala w tabeli - Piasta Zawidów do 4 punktów. Podopieczni trenera Gryglaka przywieźli jedynie punkt ze Szklarskiej Poręby (1:1), jednak w tym samym momencie zawidowianie przegrali na wyjeździe w Wojcieszowie 1:0. Bramkę dla Nysy strzelił niezawodny w ostatnim czasie Grzegorz Rydol.

Spotkanie, jak już, zdążyli przyzwyczaić nas do tego zgorzelczanie, rozpoczęło się od wyrównanej gry z obydwu stron, jednak inicjatywa leżała po stronie gospodarzy. Woskar grał mądrzej przede wszystkim w defensywie, nie dajac rozpędzić się szybkim napastnikom Nysy. Miejscowi nie czarowali ofensywnymi zagraniami, jednak skrupulatnie potrafili wykorzystać błąd w obronie gości. Nysa po raz kolejny „popisała się” komunikacją na linii bramkarz - obrońcy, a to kosztowało utratę gola. Piłkę do siatki „biało – niebieskich” skierował Gawlik. Mimo wysiłków przyjezdnych jednobramkowa przewaga gospodarzy utrzymaóa się do przerwy.
Po zmianie stron w dalszym ciągu ton grze nadawała Nysa. Zawodnicy Woskaru/Julii ograniczali się do przeszkadzania gościom w konstruowaniu ataków. Częsta gra faul z jednej i z drugiej strony oraz niewielka różnica bramkowa, sprawiły, że piłkarze obydwu ekip byli naładowani niezbyt sportowymi emocjami. W końcu w 83. minucie akcję Nysy na gola zamienił Grzegorz Rydol. Bramka napastnika gości spowodowała, że Nysa przycisnęła w końcówce, a przewaga „biało – niebieskich” o mały włos nie zakończyła się strzeleniem kolejnej bramki. Próbowali kolejno Rydol i Hołub, jednak ich strzały mijały bramkę gospodarzy. W końcówce piłkarze ze Szklarskiej Poręby grali w 10-tkę, jednak przewagi jednego zawodnika, nie udało się zamienić zgorzeleckim piłkarzom na decydującego o zwycięstwie gola.

Clipboard18.gif
Plik ściągnięto 188 raz(y) 652,88 KB

Ostatnio zmieniony przez cero 2010-05-26, 22:26, w całości zmieniany 2 razy  

chazol
MKS NYSA ZGORZELEC

Wysłany: 2010-05-26, 20:00   

Ja pierd.... dlaczego remis ??? głupi remis głupi 1 punkt

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2010-05-26, 20:04   

szkoda, że nie zwycięstwo ale to sport...raz sie wygrywa a raz przegrywa ale liczy się to, że mamy ten jeden cenny punkt- chociaż to ;-) cieszy to, że Nysa walczy do końca to naprawdę wielki plus ;-)

PS: w niedzielę ( o 11 jest mecz) wyjazd do Zebrzydowej jak się nie mylę, jedzie ktoś ?? jakby co to mógłbym się z kolegą dorzucić do paliwa jakby były wolne miejsca, pozdro ! :-P

Megidox

Wysłany: 2010-05-26, 21:22   

32 km więc można by było skoczyć a że niedziela dzień wolny pewnie większość miała by czas - jeśli ktoś ma kontakt z Rafałem <cero emil > spytajcie go czy była by opcja ogarnięcia busa.

cero

Wysłany: 2010-05-26, 21:45   rafał

Kożo ja niestety nie będę uczestniczył w wyjeździe bo mam szkolenie we Wrocławiu w sobote i w niedzielę. numer do Rafała przesyłam Tobie na gg.

Andrus
Rycerz Maryi

Wysłany: 2010-05-27, 15:03   

ja mam numer to wyśle esa wieczorem :-P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi